Chiang Mai en Bangkok zijn uitgeroepen tot ’s werelds beste locaties voor digitale nomaden. Nomad List, een website die gegevens verzamelt voor mensen die op afstand werken, heeft de lijst bijgewerkt van favoriete plekken van digitale nomaden wereldwijd.

Deze beoordeling houdt rekening met de kosten van levensonderhoud, internetsnelheid, entertainment en veiligheid. In Thailand hebben Chiang Mai en Bangkok de eerste en tweede plek veroverd in een lijst van 328 locaties wereldwijd.

De top tien van beste plaatsen voor de digitale nomadengemeenschap per 3 november 2023, zijn de volgende:

 1. Chiang Mai (Thailand);
 2. Bangkok (Thailand);
 3. Canggu, Bali (Indonesië);
 4. Azoren (Portugal);
 5. Penang (Maleisië);
 6. Zagreb (Kroatië);
 7. Timisoara (Roemenië);
 8. Kuala Lumpur (Maleisië);
 9. Ko Pha Ngan (Thailand);
 10. Buenos Aires (Argentinië).

Volgens Nomad List scoren Chiang Mai en Bangkok bijzonder goed op het gebied van levensonderhoudskosten en internetsnelheid. De gemiddelde maandelijkse kosten voor een nomade in Chiang Mai zijn 1.107 Amerikaanse dollar, met een gemiddelde internetsnelheid van 56 Mbps, terwijl in Bangkok deze kosten op 1.398 Amerikaanse dollar liggen met een internetsnelheid van 73 Mbps.

1 reactie op “Chiang Mai en Bangkok beste steden voor digitale nomaden”

 1. Johan kin kauw zegt op

  En de luchtvervuiling wordt daar niet met mee genomen,I love CM maar gedurende maanden wanneer het vuurtje stoken begint,raad ik een ieder af om daar aanwezig te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website