Het verbod op internationale commerciële vluchten blijft van kracht zolang de Covid-19 pandemie in veel landen niet onder controle is, aldus de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT). Volgens CAAT directeur Chula Sukmanop is het een verbod voor onbepaalde tijd.

Het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA) bekijkt de mondiale situatie en beslist wanneer vluchten met toeristen eventueel kunnen worden hervat, maar dat kan nog geruime tijd duren.

Volgens Chula willen veel zakenreizigers naar Thailand afreizen. Ambtenaren controleren of er voldoende voorzieningen voor staatsquarantaine (ASQ) beschikbaar zijn. Zakenreizigers die aankomen moeten ook 14 dagen in quarantaine en zelf hun quarantainekosten betalen.

Buitenlanders die voor een medische behandeling naar Thailand komen, onder een speciaal toelatingsprogramma, moeten minimaal 14 dagen in een gecontracteerd ziekenhuis verblijven.

Chula benadrukt dat commerciële luchtvaartmaatschappijen niet mogen vliegen van en naar Thailand. Alleen een aantal buitenlandse zakenmensen mogen het land binnenkomen voor zakelijke doeleinden. Een andere groep die wel mag vliegen zijn Thaise staatsburgers die met repatriëringsvluchten naar Thailand willen terugkeren.

Het maximale aantal inkomende passagiers is beperkt tot 500 per dag.

Het plan om reisbubbels met andere landen aan te gaan staat momenteel ook in de ijskast nadat het aantal besmettingen in die landen weer is toegenomen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

34 reacties op “CAAT: Verbod op internationale commerciële vluchten naar Thailand blijft van kracht”

 1. Henk van U zegt op

  Nou lekker dan. Zou 10 september voor 3 weken naar Thailand gaan.
  Dat zal dan wel niet doorgaan. Balen.

  • RomeroRondas zegt op

   Zal niet meer voor dit jaar zijn..

  • Osen zegt op

   Henk,

   Heel vervelend voor je, maar ik sta gepland voor februari en denk dat dit hem ook niet gaat worden. Helaas een verloren jaar en na 2 jaar uitkijken zit er niks anders op dan nog langer nog wachten.
   Dit is wel zeer vervelend voor alle mensen in Thailand die afhankelijk zijn van het toerisme, maar denk dat het wel heel goed zal zijn voor de natuur. Wens alle mensen in Thailand die van toerisme afhankelijk zijn het beste!!

  • Eddy zegt op

   Henk wees blij.
   Nu krijg je zowiezo de kosten van je ticket terug.
   Je kan nu volgend jaar gaan wanneer misschien alles weer rustig is .Dan is het ook veel gezelliger.

   Ik heb gisteren mijn kosten van de ticket terug gehad via de creditcard. Zou 17 oktober gaan maar die vlucht was geannuleerd en verschoven naar 18 oktober vanaf Brussel naar Bangkok.
   Daar ben ik niet mee akkoord gegaan en wilde mijn geld terug.
   Had geboekt via Mytrip.com. Maar dat duurde allemaal zo lang dat ik het hebt betwist bij de creditcard maatschappij en giisteren stond het geld van 3 tickets op mijn rekening

   Met vriendelijke groet,

   Eddy

 2. Simon post zegt op

  Wij zijn normaal voor 3 maanden in Thailand op de maanden december januari en februari
  Maar hebben besloten om niet te gaan
  Er is toch niets te beleven
  En het risico dat we niet kunnen terug vliegen is veel te groot
  Tot volgend jaar

 3. Wim zegt op

  Nou u heeft dus niet de afgelopen tijd het nieuws hierover gevolgd maar dit was al heel lang bekend ook hier veelvuldig updates ook uw reisbureau en/of vliegmaatschappij moet dat geweten hebben.

 4. Eric zegt op

  Voor de retirement visa houders is er helemaal niets geregeld. Tijd dat hier een regering komt met snugere mensen dan die militaire poppenkast

  • theoweert zegt op

   In Nieuw-Zeeland heeft met een normale regering en hier is men net zo strikt, misschien nog wel strikter.
   Ik hoop ook dat ik met mijn retirement visa weer binnen mag, maar begrijp het wel.

   • joskeshake zegt op

    Mijn retirement visa extension vervalt op 04 april 2021, ben eens benieuwd of ik op tijd terug geraak of alles opnieuw moet doen, ppffff

  • Niek zegt op

   Ik heb een vlucht met Lufthansa en als die niet gecanceld wordt kan ik gewoon inchecken met mijn paspoort en retirementvisa. Dat Cofid- gedoe begint pas bij aankomst in Thailand incl. de verplichte quarantaine van 14 dagen en als je dat er voor over hebt kun je dus naar Thailand reizen ook al hoor je niet tot de ofiicieel toegelaten groepen.
   Ze zullen je daarom heus niet terugsturen.
   Zijn er mensen met dezelfde ervaringen?

   • roland zegt op

    hoi niek

    wie heeft dat jouw verteld ?
    ben je getrouwd voor de thaise wet?
    of heb je een werk vergunning voor thailand?
    Zonder een certificate of entry van de The Royal Embassy kom je het vlieger niet in?
    Dan heb je nog een fit tho fly en een covid 19 pcr certificaat nodig , 72 uur voor vertrek .

   • Cornelis zegt op

    Ik denk dat je geen mensen zult vinden met dezelfde ervaringen, Niek. Je komt het vliegtuig niet in, zoals Ronald al schrijft.

 5. MikeH zegt op

  Zou dat ook gelden voor alle uitgaande vluchten?
  M.a.w. kunnen Thaise burgers het land niet uit?
  En als dat zo is, hoelang kunnen ze dat volhouden?

  • Thai mogen wel naar het buitenland.

  • Thai mogen het land uit.

   • MikeH zegt op

    Beste (khun) Peter,
    Ik neem aan dat je gelijk hebt. Ik kan er verder niets over vinden.

    De reden voor die vraag is dat ik de hoop om op redelijke termijn Thailand binnen te kunnen intussen heb opgegeven. Het gaat me ook niet om Thailand zelf, maar om het feit dat ik daar al jaren een vaste vriendin heb, waarop ik, voorzichtig uitgedrukt, nogal ben gesteld.
    We hebben elkaar al bijna 6 maanden niet gezien. Dus probeer ik een list te verzinnen.

    Er bestaat een goede kans dat Bali half september open gaat. Met een beetje mazzel kunnen we elkaar daar ontmoeten. Dat zal een heel gedoe worden, maar als ze het Thailand niet uit zou kunnen, hoef ik er niet eens aan te beginnen.

    • Petervz zegt op

     Thais mogen wel uitreizen naar landen die voor Thais open zijn. Het probleem is dan het terugreizen nasr Thailand. Dat kan alleen via repatrieringsvluchten welke via de ambassade in dat land worden georganiseerd. Bij aankomst volgt dan de verplichte 14 dagen quarantaine.

    • Timothee Rouam-Sim zegt op

     Ik heb precies hetzelfde, ook wij zijn samen aan het kijken om in 1 van de buurlanden elkaar te ontmoeten.
     Eigenlijk hadden we alle papieren voor de visa aanvraag voor NL klaar. Zij zou dat in de laatste week van maart de aanvraag indienen. Ik was zelf (net op tijd overigens) , op 17 maart vertrokken. Als ik het geweten had, dat ik zo lang moet wachten, had ik mijn vlucht gemist. Ik had mijn werk vanuit Thailand kunnendoen namelijk. Mr nu kan ik niet eens terug….

   • Peter de jong zegt op

    Maar wel net als wij hier in Thailand,bij terug komst 14 dagen in quarantaine.
    En is nog maar de vraag ,of je als Nederlander weer simpel Thailand binnenkomt .
    Dit ook al heb je een jaarvisum enz
    Gr peter

 6. Timothee Rouam-Sim zegt op

  Mogen de thaise staatsburgers zelf wel naar buurlanden reizen? Want dat lees ik bijna nergens….

 7. JV zegt op

  Mij is medegedeeld door thai airways per mail dat alle vluchten vanuit Brussel naar Bangkok in september zijn geannuleerd, ik heb toen een datum in oktober geboekt, hier op werd geantwoord dat waarschijnlijk ook deze geannuleerd zou worden.

  Dit stukje tekst zegt genoeg.

  Het verbod op internationale commerciële vluchten blijft van kracht zolang de Covid-19 pandemie in veel landen niet onder controle is, aldus de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT). Volgens CAAT directeur Chula Sukmanop is het een verbod voor onbepaalde tijd.

  Ik denk dat je er van uit moet gaan dat je in 2020 niet kunt afreizen naar Thailand.

  • Henk van U zegt op

   Meen je niet?
   Teleurstellend. Op zich wel begrijpelijk, maar had zo’n zin om weer te gaan.
   Misschien kan het in januari wel.

 8. Sjon van Regteren zegt op

  Wat een vreemd bericht. Eerder was er sprake van dat onder andere mensen met een werkvergunning (zoals ik) samen met echtgenote voorzien van een door de Thaise ambassade afgegeven Certificate of Entry wél Thailand in mogen. Is dat nu weer teruggedraaid?
  Onze reis naar Nederland staat gepland van 25 september tot 22 oktober dit jaar.

  • Het bericht slaat op vluchten die toeristen naar Thailand brengen. Dat is niet toegestaan.

 9. fred zegt op

  Het enige positieve is dat het zowat overal alle dagen veranderd. Dat is niet alleen zo in Thailand maar beetje overal zo. Het is genoeg dat één van de landen in de regio opengaat en dan zal de rest weer vlug volgen. Gisteren dacht ik te hebben gelezen dat China weer zou opengaan voor Internationale vluchten;
  Persoonlijk vind ik dat ze heel goed Internationale vluchten kunnen toelaten. Er kunnen genoeg maatregelen worden opgelegd om dit veilig te laten verlopen. Onder andere negatief testverslag enz….

 10. Kim Kuipers zegt op

  Denk dat de thai gelijk hebben en de buitenlanders van de vakantie blijven weren.
  Begrijp dat als je 3 of 4 naar Thailand wilt en 2 weken in quarantaine moet het geen optie is om te gaan.
  Ik verblijf gemiddeld 6 tot 7 maanden in Thailand.
  Heb een relatie en eigen huis daar maar Kan ook niet gaan. Heb visum retirement o maar moet wachten.
  Als we in Nederland net zo streng zouden zijn dan in Thailand dan hadden we minder problemen gehad en was de Thaise grens voor ons open geweest.
  Dus als men wil klagen dan lekker naar de Nederlandse regering gaan dus niet klagen over de Thai.
  Thailand beschermt zijn inwoners.
  Ik geef ze gelijk

  • G.J. Krol zegt op

   Geachte Kim Kuipers, u heeft gelijk dat Thailand zijn inwoners beschermt. Dat moet ook de eerste zorg zijn voor de Thaise regering. Ik heb daar het volste begrip voor. Ik ben zelf bijna onderdeel van het meubilair in Chiang Mai en baal dat ik niet voor medio volgend jaar teug kan. Tot zover mijn begrip. Maar mijn begrip verdwijnt als sneeuw voor de zon als Thailand zich meer wil richten op rijkere toeristen in plaats van massatoerisme; mijn begrip is ook plotseling verdwenen als ik door een Thaise minister als dirty farang word omschreven.
   Dan, geachte Kim Kuipers, is er van mijn begrip niet veel meer over.

  • TheoB zegt op

   Beste Kim Kuipers,

   “Thailand beschermt zijn inwoners.”
   Het succes van de Thaise aanpak van het virus – officieel nul binnenlandse besmettingen sinds 25 mei – heeft een enorm negatieve impact op de economie. De Bank of Thailand voorspelt voor dit jaar een BBP-krimp van 8,1%. Bloomberg voorspelt een economische krimp van 6% dit jaar en een groei van 4% volgend jaar. En wie worden het hardst getroffen door die neergang? Het laag opgeleide en daarom armere deel van de bevolking, omdat zij geen of weinig financiële reserves hebben kunnen opbouwen. De overheidssteun van ฿5000/mnd gedurende 3 maanden voor mensen zonder vaste baan is inmiddels voorbij.
   Als de Thaise overheid werkelijk alle inwoners zou willen beschermen, zou ze wat doen aan de verkeersveiligheid. De eerste helft van dit jaar zijn er in Thailand al meer dan 6000 mensen op de plek van het ongeluk overleden. Daarbij zijn dus nog niet de mensen gerekend die alsnog binnen een maand aan de gevolgen van het ongeluk overlijden.
   Het laatste rapport van de WHO over de wereldwijde verkeersveiligheid werd gepubliceerd in 2018. Op blz. 245 (blz. 263 voor de computer) van dit lijvige rapport staan de data voor Thailand. Thailand stond toen wereldwijd niet meer in de top-3, maar nog wel in de top-10 van landen met de meeste verkeersdoden.
   Het grootste deel van de dodelijke verkeersslachtoffers zijn motor-/scooter-/driewielrijders (74%) en voetgangers (8%). En wie zijn de meeste gebruikers van die voertuigen? Het armere deel van de bevolking.
   Het totaal aantal doden in Thailand ten gevolge van COVID-19 is minder dan het dagelijks aantal verkeersdoden.
   Het lijkt er dus op dat de Thaise overheid niet echt geïnteresseerd is in het beschermen van al haar inwoners, maar vooral bezig is met het beschermen van de bovenlaag.

   https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-07-06/here-s-why-thailand-s-dire-economic-outlook-is-the-worst-in-asia
   https://thethaiger.com/hot-news/road-deaths/thai-road-deaths-surpass-6000-for-year-to-date
   https://www.independent.co.uk/news/long_reads/thailand-roads-deadly-traffic-accidents-class-inequality-a9071696.html
   https://edition.cnn.com/2019/01/03/asia/thailand-road-deaths-new-year-intl/index.html
   https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/276462/9789241565684-eng.pdf

 11. Jozef zegt op

  Deze regels zijn toch niet haalbaar. Stel…je bent zakenman, wil in Bkk zijn om een belangrijke deal te sluiten en je moet eerst 2 weken in quarantine.
  Of je hebt een afspraak in een ziekenhuis om je gebit te laten vervangen, ook eerst 2 weken quarantine en daar bovenop hopen dat het ziekenhuis waar je een afspraak hebt corona contract heeft met overheid.
  Ik vrees dat van deze “versoepelingen” weinig gebruik gaat gemaakt worden.
  Voor de gewone toerist, bereid jullie voor om dit jaar al zeker niet meer naar Thailand te kunnen/mogen.
  Momenteel zelfs niets voorzien voor ongehuwde koppels die reeds jaren een relatie hebben en al die tijd de familie ginds onderhouden.
  Laat ons hopen dat er vlug een doeltreffend vaccin komt.

 12. G.E. Ilebeer zegt op

  Takke zooi, dat wordt doorschuiven die december tickets vrees ik

 13. G.J. Krol zegt op

  Commerciële luchtvaartmaatschappijen mogen niet naar en van Thailand. Wel toegestaan zijn Thaise staatsburgers met een repatriëringsvlucht. Maandagavond stond een vliegtuig van Thai Airways, zoals bekend een commercieel luchtvaartbedrijf, met 220 passagiers op het vliegveld van Frankfurt. Omdat deze commerciële luchtvaartmaatschappij de commerciële brandstofrekening niet had betaald, bleef het toestel aan de grond. Na 8,5 uur mocht het vliegtuig vertrekken. Het toeval wil dat één van de passagiers in de eerste klas haar vriend in Parijs had bezocht en met dit toestel naar Bangkok wilde vliegen. Zowel zij als haar vader, beiden bekende figuren in Thailand waren kwaad. Het verhaal gaat dat de vader uiteindelijk er zelf voor heeft gezorgd dat het toestel na 8,5 uur mocht vertrekken. Principieel als men in Thailand is, zal deze vrouw onmiddellijk na aankomst in quarantaine zijn gegaan. Alle mensen zijn gelijk, maar sommige mensen zijn meer gelijk dan anderen. Het verhaal vermeldt niet of de vader, die vanzelfsprekend erg kwaad was, weer terug is op zijn thuisbasis in Zuid-Duitsland.

 14. theoweert zegt op

  Ondanks ik zit te wachten om terug te keren naar huis in Thailand, kan ik het wel begrijpen.
  Was hier in een veilig gedacht Nieuw-Zeeland al 102 dagen geen besmettingen.
  Alleen van Nieuw-Zeelanders en die van buiten kwamen en hier net zoals in Thailand in een verplichte 14 daagse zelf betaalde quarantaine (ca € 2300) moeten.
  Toch is er nu twee dagen geleden toch een familie van 4 personen besmet, ge volg is dag dag later nog 4 en nu 17 allemaal vanaf die familie gerelateerd. Auckland is direct in de Fase 3 gegaan. Maar er zijn nu ook een aantal daar buiten getest. Dus denk dat het nog wel een tijd duurt voor dat men de grenzen weer open doet voor normale reizigers.

 15. Rick zegt op

  Volgens de Bangkok Post benadrukt Chula dat er geen vluchten vluchten van en naar Thailand zijn toegestaan.Begrijp dat woord VAN niet.Bij tientallen luchtvaartmaatschappijen kan je boeken en vertrekken van uit Thailand en dat zijn niet alleen vluchten op doorreis met een tussen stop in Bangkok/
  Onzorgvuldige berichtgeving van Bangkok Post of van Khun Chula Sukmanop ?

  • Van beide denk ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website