De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) heeft haar inreisverbod voor vier groepen buitenlanders opgeheven. Dat komt overeen met de versoepeling van de reisbeperkingen die eerder door het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zijn afgekondigd.

CAAT-directeur Chula Sukmanop laat weten dat de versoepeling van reisbeperkingen voor niet-Thaise staatsburgers, vandaag van kracht wordt. Deze geldt niet voor gewone toeristen, maar alleen voor geselecteerde groepen buitenlanders. Het gaat daarbij om:

 • niet-Thaise staatsburgers met een permanente verblijfsvergunning, inclusief hun echtgenoten en kinderen;
 • niet-Thaise staatsburgers met een werkvergunning, inclusief hun echtgenoten en kinderen;
 • niet-Thaise staatsburgers die onder een speciale regeling mogen binnenkomen en buitenlandse werknemers waarvan de werkgevers daarvoor toestemming hebben gekregen van de Thaise overheid.

Volgens de heer Chula van de Thaise luchtvaartautoriteit, moeten alle inkomende bezoekers de maatregelen en preventieregels van Thailand strikt naleven.

Om Thailand binnen te mogen, moeten buitenlandse reizigers een document hebben dat is afgegeven door een Thaise ambassade of een consulaat in het land van herkomst, een gezondheidscertificaat waaruit blijkt dat ze vrij zijn van Covid-19 en een ziektekostenverzekering. Bij aankomst worden ze 14 dagen in quarantaine geplaatst op staatslocaties of alternatieve locaties.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “CAAT heft het inreisverbod op voor bepaalde groepen buitenlanders”

 1. Joop zegt op

  Geachte redactie, twee vragen:
  1) wat wordt bedoeld met een permanente verblijfsvergunning? Is dat bijv. een verblijfsvergunning voor één jaar op basis van een retirementvisa? Of wordt bedoeld de permanente verblijfsvergunning te verkrijgen tegen betaling van 10 mln baht?
  2) wat wordt volgens u bedoeld met alternatieve locaties (voor quarantaine)? Mag dat ook de eigen woning zijn als je kan aantonen rechtstreeks van het vliegveld naar je eigen huis te gaan?
  Graag uw visie hierover.

  • Geert zegt op

   Joop,

   1) ‘permanente verblijfsvergunning’ , het woord zegt het zelf. Een retirement visa bestaat niet, waarschijnlijk bedoel je een jaarverlenging van een visum op basis van +50.
   Dit visum geeft op dit ogenblik geen recht om Thailand binnen te komen. Misschien later op het jaar maar waarschijnlijker volgend jaar.

   2) eigen woning is tot dusver niet toegelaten, zelfs niet voor de Thai. Quarantaine faciliteiten zijn door de overheid bepaalt en goedgekeurd.

   Gegroet,

  • Je kan voor vragen contact opnemen met de Thaise ambassade.

 2. Dirk K. zegt op

  Iemand enig idee van de procedure?

  Ik heb me reeds aangemeld bij de ambassade als houder van een non-immigrant OA visum (permanente verblijfsvergunning?), dient men zich alsnog te melden?

  Is er “red tape” deskundige onder ons?

  • Patrick zegt op

   Verblijfsvergunning : minimum 3 jaar een non imm visum hebben, investeren, 80000 baht per maand hebben, een proef afleggen in het thai (bv hoeveel provincies telt Thailand), mondelinge test afleggen in het thai. Is een aartsmoeilijke procedure zonder garantie op positief antwoord

   • Geert zegt op

    Inderdaad Patrick, vele expats met een non-immigrant O visum met een jaarverlenging op basis van 50+ menen dat dit een permanente verblijfsvergunning is. Niets is minder waar natuurlijk.

    Gegroet,

  • john zegt op

   non immigrant OA visum is geen permanente verblijfsvergunning. Zie elders in dit blog.

 3. JM zegt op

  Zolang die quarantainemaatregel blijft kan je beter thuisblijven .
  Hoelanger die Thaise klucht blijft duren hoe meer ik geen goesting meer heb in dat land.

 4. Leon zegt op

  Dus je moet een document hebben waaruit blijkt dat je Covid 19 vrij bent. Maar vervolgens toch in quarantaine. This Is Thailand!

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, en dan zit je in het vliegtuig met repatriërende Thais die NIET op Covid-19 hoeven te worden getest voorafgaand aan het vertrek………

 5. john zegt op

  Toelating tot thailand. Uibreiding.
  Hoerboven worden de thai elite houders NIET genoemd.
  The nation noemt ze wel. De gebruikelijke verwarring de ene official zegt dit en de ander zegt iets wat erop lijkt maar niet hetzelfde is !!

  Letterlijk uit the nation het obderstaande

  Dr Taweesin Visanuyothin, spokesman for the Centre for Covid-19 Situation Administration said on Monday (August 3) that more types of foreigners will be allowed to return to Thailand, such as:

  • Foreigners who hold a residential permit;

  • Foreigners who hold a work permit or migrant workers who hold official documents allowing them to stay and work in Thailand;

  • Foreigners granted entry under special agreements, SUCH AS ELITECARD HOLDERS

  These groups are required to follow the Public Health Ministry’s measures strictly and spend 14 days at an alternative state quarantine site.

  The Civil Aviation Authority of Thailand confirmed these measures.

  Source: https://www.nationthailand.com/news/30392356

  • Stan zegt op

   Thai elite houders worden al sinds 1 augustus weer toegelaten.

   The entry is granted to foreign business representatives, specialists, diplomats, migrant workers, exhibitors, film crews, medical tourists and Thailand Elite card members.

   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1960727/special-groups-of-foreigners-can-now-enter

 6. Cornelis zegt op

  Het rijtje in het artikel is m.i. niet compleet.O.a. de categorie buitenlanders die met een Thai zijn gehuwd ontbreekt. Zie
  https://thethaiger.com/coronavirus/11-groups-of-people-allowed-to-fly-into-thailand-as-of-today

 7. Marco zegt op

  Val je als Nederlander en eigenaar van een woning in Thailand in een van de genoemde groepen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website