Bij een ongeval met een bus in Thailand zijn dinsdagochtend minstens 19 mensen om het leven gekomen. De bus botste tegen een vrachtwagen en vloog nadien in brand. 

De dubbeldekker reed van de hoofdstad Bangkok naar de noordoostelijke provincie Roi Et. Het ongeval deed zich voor om 4.25 uur plaatselijke tijd (maandagavond 23.25 uur Nederlandse tijd) in de provincie Saraburi.

De Thaise televisie toonde beelden van de volledig uitgebrande bus.

Video busongeluk

Hierbij een fragment uit het Thaise nieuws van vandaag:

[youtube]http://youtu.be/Upp9gwYy8hA[/youtube]

23 reacties op “Busdrama Thailand: 19 doden (video)”

 1. Khun Peter zegt op

  Volgens mijn vriendin heeft de directeur van de busmaatschappij toegezegd dat de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers, 40.000 baht krijgen uitgekeerd….
  Tja, wat moet je daar nu op zeggen?

  • martin zegt op

   Daar kun je helemaal niets op zeggen, behalve dat je nu weet wat in Thailand een mensen leven waard is. Dat ligt tussen 30.000 en ca 50.000 Baht /Person. Niet vergeten dat in Thailand bijna niemand een levensverzekering heeft die in val van dood (zonder eigen schuld) een paar honder duizend Euries uit betaald. Hoe raar het mag klinken, maar de aanbieding van 40.000 Baht is naar Thaise begrippen dus royaal bemeten. Nog even dit; naar aanleiding van de vele ongelukken in het verleden moeten Bus chaufeeurs elek 4 uur de bestuurder wisselen. Bij vrachtwagens is dat helemaal niet zo. Daar mag je rijden zo lang je in de greppel wakker wordt, of op eens tegen of in een VIP bus Staat. Je moet eens gaan kijken wat wachtend chauffeurs bij een fabriek alles drinken (Alkohol) voor dat ze aan de beurs zijn en be-ontladen worden. Dat will je niet weten. Aansluitend rijden de weg weer op en voegen zich in het lopend verkeer. Dat moet toch fout gaan ?

  • janbeute zegt op

   WOW , wel 40000 Thaise bathjes , daar kun je wat mee doen .
   Blijkt weer hoe door en door corrupt dit land is .

   Mvg jantje .

   • chris zegt op

    Als de reizigers de moeite zouden nemen om zich bij de aankoop van het kaartje ook te verzekeren tegen ongevallen (voor ongeveer 50 baht) krijgen de nabestaanden 800.000 Baht uitgekeerd. Doe ik altijd wel.

    • martin zegt op

     Halklo Chris. Dat is een heel goeie tip van jouw en spreek voor je, dat jij aan jouw nabestaande denkt. Vergeet dan wel niet, dat de uitkering eerst plaats vindt, nadat jij de dood gevondne heb in een van die bussen ?. Een toch wel vrij hoge prijs voor in het genot komen van die uitkering ? Buitendoen wordt door jouw verzekering de veiligheid op de Thaise weg geen deut beter. Ik wens je een gezonde toekomst

     • chris zegt op

      Doodgaan doen we allemaal. We weten alleen niet wanneer, waar en hoe: in een bus (in Thailand), in een trein (in Spanje) in een vliegtuig (in San Francisco), de straat oversteken (in Nederland), thuis van de trap vallen. Ik vind het niet meer dan normaal dat je aan je geliefden denkt die achterblijven; en dan ook de dingen doet die hen niet berooid achterlaten.

  • KhunRudolf zegt op

   Uit het nieuws van Thailandblog dd heden:”……..Rechercheur Asawathep Jannaree van het politiebureau Kaeng Khoi zegt dat de nabestaanden van de slachtoffers 200.000 baht krijgen uitgekeerd van een verzekeringsmaatschappij. Transport Co doet daar 100.000 baht bij; gewonde passagiers krijgen 30.000 baht, aldus Sahachan Sukruang van de busmaatschappij.” Niet zo snel roepen, allemaal!

   • Khun Peter zegt op

    Beste KhunRudolf, de berichtgeving in Thailand is net zo wispelturig als het weer in Nederland. Het nieuws rondom het ongeluk was weer een orgie van tegenstrijdigheden, verschillende verklaringen en onduidelijkheden. Dat blijkt ook uit de reacties van lezers die het nieuws hebben gevolgd onder meer over de oorzaak van de ramp.
    Misschien wil je de boodschap ‘niet te snel roepen’ overbrengen aan de diverse media in Thailand?

    • KhunRudolf zegt op

     Moderator: uw reactie lijkt op chatten.

    • Dick van der Lugt zegt op

     @ Khun Peter Als we Nieuws uit Thailand niet meer kunnen vertrouwen, dan vrees ik het ergste voor de berichtgeving uit Thailand. Moderator, dit is chatten.

 2. Liliane zegt op

  Afschuwelijk. Ik leef mee met de slachtoffers en hun familie. Mijn zoon en schoondochter reizen ook in dit gebied. Ik krijg geen contact. Is het al bekend of erook (Nederlandse) toersiten in de bus zaten?

  • Khun Peter zegt op

   Voor zover bekend zijn er geen buitenlandse toeristen bij betrokken.

 3. jm zegt op

  Zie het nieuws hier net op de tv. 4 baansweg, vrachtwagen over de middenberm frontaal in de bus. Waarschijnlijk vrachtwagen chauffeur in slaap gevallen. Heel erg tragisch .
  Ik weet dat chauffeurs zeer lange dagen maken dus lang achter het stuur zitten. Wordt er voldoende gecontroleerd dmv zgn tachograven ? Politie houdt veel vrachtwagens aan en er zijn van die zogenaamde weegstations daar moet toch iets gebeuren of is het alleen geld trekkerij.
  In Europa wordt zeer zeer streng gecontroleerd en moeten chauffeurs zich daadwerkelijk aan de rijtijden houden die ze wordt opgedragen.
  Maar laten we eerst het onderzoek afwachten het kan ook een klapband zijn geweest .
  Heel erg naar als je dit soort beelden op tv ziet.
  Veel sterkte voor de nabestaanden .

  • peter zegt op

   Rijtijden, tachograven, politie controleren, en de wet uitvoeren?? No heb sir. Die chauffeurs moeten ook gewoon doen wat hen wordt opgedragen door hun bazen, anders kunnen ze vertrekken. Zelf heb ik 1 keer een reis gemaakt met een zogenaamde vip bus, nooit meer, de chauffeur reed als een maniak en ik heb doodsangsten uitgestaan. Maar dat is niet de schuld van de chauffeur maar van de companie die zeer strakke schema,s hanteert.
   Met de budget vliegmaatschappijen die er nu zijn zie ik de noodzaak van bussen niet meer in. Met een beetje goeie planning is vliegen soms goedkoper dan de bus!!

   • eddy zegt op

    ik heb al veel verplaatsingen met deze bussen gemaakt de meeste van Pattaya naar Udon, ook naar Changmai, veel is afhankelijk v/d busmaatschappij, naar en van Bangkok heb je veel keuze maar op andere routes is er maar een maatschappij. Deze die de verbinding Rayon – Nongkhai doet is een zeer slechte en je weet nooit wat er gaat gebeuren, begin dit jaar is de bus in aanrijding gekomen met een motorbike midden in de nacht, een dode en een zwaar gewonde twee uur langs de kant van de weg midden in de nacht. Desondanks blijft de bus nog altijd veel goedkoper dan vliegen een voorbeeld; bus 650 THB vliegtuig 1500 THB plus verplaatsing van en naar het vliegveld

    • peter zegt op

     Eddy, je schrijf dat de bus goedkoper is. Iedereen die een reis plant en b.v. van Bangok naar chiangmai wil reizen doet er toch eens goed aan om eens te rade te gaan bij Nok air of air asia.

     Stel je wilt in september reizen.
     Nok air bkk-cxm. 740 bath
     Air asia bkk cxm 890 bath

     Vip bus 24 zitter 1197 bath
     Vip bus 40 zitter 961 bath

     Vliegen is veel en veel veiliger, goedkoper en sneller, doe je voordeel ermee.

 4. Franky R. zegt op

  Het moet een gruwelijk harde klap geweest zijn. Een vrachtwagen zal niet zo gauw in brand vliegen [vergeleken met een benzineauto].

  19 doden! De meeste slachtoffers zullen op het bovendek hebben gezeten? Als er beneden brand uitbreekt, dan heb je bar weinig vluchtmogelijkheden.

  Heel veel sterkte aan de nabestaanden en overlevenden.

  • cor jansen zegt op

   Over jou uitspraak dat een vrachtauto niet snel zal branden,
   ben je niet goed op de hoogte.

   Als het filmpje goed gezien hebt, is te zien dat de vracht auto op aardgas rijd
   de tanks zijn nog wel heel maar dat wil niet zeggen, dat ze niet snel branden.

   Hoeft geen oorzaak te zijn maar gas brand wel heel snel.

   groeten uit Thailand.

 5. martin zegt op

  In het filmpje wordt gesproken over 22 doden en niet over 19. Buitendien word in de Video bevestigt, dat de chaufeeur ingeslapen is. In de film is ook te zien, dat de vrachtwagen TEGEN de rijrichting (van de bus) staat. Ik ga er nl. niet van uit, dat na het ongeluk, de bus om 180 graden werd gedraaid ?. Het Idee met de weeg-stations op verschillenden punten en daar scherpe kontroles uit te voeren is een uitstekend Idee. Maar dan
  kom je in konflikt met de Thaise politie, die dit niet zo leuk vindt ? Ik heb vaker vrachtwagens nodig, die dan via een Firma ingehuurd worden. Deze firma betaald de plaatselijke politie smeergeld, zodat over het toelaatbare gewicht van 20 ton geladen mag worden. Dan hoeft hij ook niet op de weeg-brug, Maar noemd daar alleen een bepaalde naam en . . doorijden meneer. Soms zijn er dan ca 29 ton geladen. Officieel mag ik daar niets van weten omdat ik buitenlander ben.

 6. Richard zegt op

  Ik heb 5 weken geleden op dezelfde buslijn gezeten bkk- roi et
  heb ook een gegeven moment maar niet meer gekeken ik zat boven vooraan.
  de chauffeur haalt in waar hij geen zicht heeft voor de bocht, voor een brug enz enz
  is eigenlijk een kamikaze rit.
  ging elke keer net goed ook met tegenligger vrachtwagen.
  ik zei toen tegen mijn vriendin dit gaat een keer fout!
  nu is het een tegenligger maar het
  had net zo goed de schuld van de bus kunnen zijn.

 7. freddy zegt op

  Te vroeg om de oorzaak te bepalen, beter eens stilstaan bij het feit waarom wegvoertuigen geen verplichte technische keuring hebben,hoeveel bussen rijden er rond zonder nood dispositief,noodopening,noodhamers. Het is iedere keer hetzelfde: mai phen rai.

  Tijdens mijn laatste rondreis die ik begeleide kreeg onze bus af te rekenen met lekkende mazouttank,verbrande remschoenen,ontplofte batterij, en reed hij bovendien in het gebergte een weggetje op waar je met een gewone wagen al moeilijk door kon.Een lokale politie agent heeft onze bus op tijd kunnen doen stoppen,of we stonden misschien ook in de krant.
  Jammer voor al die getroffen families,hoog tijd om er eindelijk eens iets aan te doen.
  Safety first is in The land of Smile een lachertje,helaas, cfr boten naar Phi Phi Eiland.

  • pim zegt op

   Die keuring is er wel .
   Bij een bromfiets na 6 jaar, anders kan je daar de wegenbelasting niet voor betalen met als gevolg als die niet betaald is je deze niet kan verzekeren.
   1 auto bij 7 jaar.
   Dit in ieder geval in Prachuab Khirikan .
   De keuring gaat met de Franse slag op een Thaise manier .

  • martin zegt op

   Je hebt volledig gelijk, met de aanmerking dat vrij wel alle bussen (boven) een kleine nood deur hebben. Daar kun je van ca 3.50mt naar beneden springen-laten vallen. De overheid en dat is de Thaise wetgever is hier gevraagd en niet de bus ondernemingen. Dat die laatste geen respekt-verantwoording hebben voor hun eigen en het leven van anderen is duidelijk bekend. Maar de korruptie verhinderd hier doelmatig doorgrijpen. Die korrupte begind in Bangkok en gaat als een ziekte door het gehele land tot in de kleinste hoekjes, waar niemand van ons tot nu toe is geweest. De oplossing is eenvoudig. Neem het zekere voor het zekere-neem het vliegtuig=sneller-soms goedkoper en de kans dat je de rit daar overleefd is faktor Multiplikator veel en veel groter als met een VIP bus of mini bus. De prijzen van de vluchten werden hier al genoemd. Dus doe je voordeel er mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website