De politie heeft bij invallen in callcentra 44 personen aangehouden die deel uit maken van een oplichtersbende. De verdachten komen uit China en Taiwan. De oplichters hebben duizenden slachtoffers gemaakt, waaronder Chinezen en Thai in meerdere landen. Er zou in totaal 100 miljoen baht zijn verduisterd. De politie denkt dat ook vijf Thai betrokken zijn de zaak, zij waren verantwoordelijk voor de elektronica en openden bankrekeningen.

Het Immigration Bureau gaat de toeristenvisa van de buitenlanders die in het callcenter werkte intrekken, om ze zo snel het land uit te zetten. De bende, door politiewoordvoerder Nathathorn omschreven als een groot crimineel netwerk uit Chongqing in Zuidwest China, opereerde voornamelijk vanuit Bangkok en Pattaya.

De politie heeft op de werkplekken in de callcentra scripts voor gesprekken gevonden. De telefoonnummers werden van banken ontfutseld.

De werkwijze van de bende was als volgt: een lid van de bende deed alsof hij een bankmedewerker was. Hij belde een een slachtoffer en vertelde dat de persoon, buiten zijn schuld bij een misdrijf was betrokken en dat het geld op zijn bankrekening in beslag zou worden genomen. Door een ‘boete’ te betalen konden ze dat voorkomen. Deze ‘boete’ werd snel naar het buitenland doorgesluisd, zodat het voor de opsporingsdiensten lastig te traceren is.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Buitenlandse oplichtersbende maakt duizenden slachtoffers in Thailand”

  1. lomlalai zegt op

    twee dingen begrijp ik niet; ten eerste waarom trappen er blijkbaar erg veel mensen in deze oplichtingspraktijk, het ligt er wel dik bovenop dat dit niet pluis is. Ten tweede waarom worden deze oplichters het land uitgezet en krijgen ze geen slaapplek in het Bangkok Hilton en dan minimaal net zo lang laten zitten tot de laatste baht terugbetaald is. En dan nog wat extra straf natuurlijk.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +18 (obv 18 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website