Thailand heeft vergevorderde plannen om alle buitenlanders in Thailand een speciale SIM-kaart te verstrekken zodat de overheid de locatie van de buitenlander kan volgen.

Vorige week kondigde Takorn Tantasith, de secretaris-generaal van het Bureau van de National Broadcasting en Telecommunicatie Commissie, het plan al aan. Iedereen in Thailand die geen Thais paspoort heeft, kan met deze SIM-kaart gevolgd worden. De locatie van de eigenaar is op elk gewenst moment in te zien. Deze functie is voor de gebruiker niet uit te schakelen. Er worden ook geen uitzonderingen gemaakt voor buitenlanders met een werkvergunning of met een langlopend visum.

Volgens Takorn is de reden voor deze draconische maatregel, die nogal indruis op iemands privacy, bedoelt om de nationale veiligheid te waarborgen en het voorkomen van grensoverschrijdende criminaliteit.

Buitenlandse toeristen die niet gelokaliseerd willen worden, kunnen natuurlijk hun eigen simkaarten uit het land van herkomst blijven gebruiken. Buitenlanders worden niet verplicht om de locatie-tracking aan te zetten. Maar wanneer iemand een Simcard van een Thaise telecomprovider aanschaft dan staat de locatie-tracking automatisch aan.

Takorn laat weten dat hij zich geen zorgen maakt over eventuele rechten of privacy-kwesties. Hij vergelijkt deze maatregel met de documenten van immigratie waar buitenlanders ook hun verblijfsadres op moeten vermelden. Hij verwacht dat het plan binnen zes maanden uitgevoerd gaat worden. Misbruik van het systeem sluit hij uit omdat alleen de Thaise politie met een gerechtelijk bevel de tracking gegevens in mogen zien. Eventueel oneigenlijk gebruik van het systeem zal worden bestraft.

Verder wil Takorn een grens stellen aan het gebruik van pre-paid telefoonnummers in Thailand. Momenteel blijven ongebruikte nummers nog 90 dagen gereserveerd voor ze worden ‘hergebruikt’. Die termijn moet worden aangepast naar 15 dagen. Dat zou in de praktijk betekenen dat iedereen die Thailand verlaat na 15 dagen zijn nummer kwijt is.

Bron: www.khaosodenglish.com/plan-track-foreigners

No votes yet.
Please wait...

78 reacties op “Plan om alle buitenlanders in Thailand te volgen via Simcard”

 1. Rob V. zegt op

  5555 Toen ik onder het blog over het formulier dat buitenlanders moeten invullen op de immigration (omtrent waar men online en in het echte leven rondhangt), was mijn advies aan de regering om enkelbandjes aan buitenlanders op te leggen géén serieuze suggestie. Blijkbaar heeft een meelezende ambtenaar dit wel zo opgevat.

  Ik blijf me verbazen, maatregelen om criminaliteit en dergelijke te bestrijden moeten aan iedereen opgelegd worden of aan niemand. Als men denk dat dit werkt (want natuurlijk meld een crimineel netjes waar hij.zij online en offline verblijft en gebruikt deze netjes GPS tracking op de telefoon…) leg het dan ook op aan de Thai. Of zou de wereld te klein zijn als de gewone Thai en de gegoede Thai 24/7 getraceerd kan worden en maandelijks moet aangeven waar men uithangt? Zo ja, dan is dat mogelijk een indicatie van hoe een goed idee dit soort plannetjes zijn. Ik verwacht eigenlijk dat dit soort kansloze proefballonnetjes snel in een la verdwijnen maar zoals we met dat achterlijke report formulier zijn is dat niet altijd het geval.

  • theoS zegt op

   George Orwell had het met zijn boek,1984, wel goed gezien. Big Brother is watching you! Een angstig beeld van hoe de toekomst er uit komt te zien.

 2. Khun Peter zegt op

  De junta weet wel wat goed is om het toerisme te bevorderen. Eerst de strandstoelen weg en nu dit. Nog even en buitenlanders moeten eerst voor een ballotagecommissie verschijnen voor ze het land in mogen.

 3. Jack G. zegt op

  Die korte tijd tussen hergebruik van de telefoonnummers kan nog gezellig worden. Was al heel kort en nu nog korter en dan is de kans op misbellers heel erg groot.

 4. Roel zegt op

  Nu nog een groot bord op het vliegveld bij binnenkomst;

  Jullie zijn niet welkom in Thailand
  OF
  Gaat u AUB door naar de zeer mooie omringende landen van Thailand,
  ze ontvangen u daar met open armen.

  Als ze dit invoeren is dat een zeer discriminerende maatregel, weer iets voor Human Right.

  Als Thailand ongewenste bezoekers wil weren, moeten ze een verklaring goed gedag gaan eisen van het land van herkomst.

  • Harold zegt op

   Waarom geeft een ieder zo af op Thailand bij dit bericht ???

   Dat van de Simkaart is onlangs 2 augustus op de meeting van ASEAN voor gesteld. Maleisie en Singapore zijn de aanstichters.
   Dat het idee de huidige ” regering ” aanstaat is niet zo verwonderlijk.

   Dus waarschijnlijk straks in alle Asean landen een aparte simkaart bij binnenkomst, want samenwerking is nog ver te zoeken.

 5. erik zegt op

  Prima idee hoor! Ik zal die ambtenaar een brief sturen en vragen er een bloeddrukmeter aan te koppelen. Hebben ze gelijk een registratie voor mijn komende verlenging. O, en gelijk zo’n pokemon-ding; kan ik ook op spoken gaan jagen……

 6. Jan zegt op

  So what ? Ik heb niets te verbergen….Overigens ben ik er zeker van dat ook hier bijna iedereen, privacyjammeraars incluis, kan getraceerd worden via hun GSM signaal, via hun GPS gebruik en via tientallen apps met locatievoorzieningen die geen kat afzet.

  • theoS zegt op

   Ik heb geen phone met GPS of GSM of wat voor flauwekul dan ook. Ik gebruik een tel. om te bellen en dat is het. Zou het nodig zijn dan laat ik mijn vrouw, zoon of dochter een SIM kaart kopen en die in mijn tel. steken.

 7. wibar zegt op

  Goh laten er dan dus wel een heel levendige handel in loden doosjes gaan ontstaan (kooi van faradeh principe) zodat geen enkele tracking werkt. Wat een ontzettend dom gedoe. Simpel te omzeilen en dus absoluut niet effectief. Weer zo’n idioot die niet nadenkt.

  • BA zegt op

   Probleem is dan alleen dat je telefoon ook niet werkt.

   Verder natuurlijk makkelijk te omzeilen, laat je vriendin een simkaart kopen en doe die in je eigen telefoon, probleem opgelost.

  • Piet zegt op

   Om te kunnen bellen moet je verbinding maken met de masten. Die peilen ook uit waar je bent. Dus een mobiele telefoon en privacy sluiten elkaar uit.
   En schelden helpt er helaas niet tegen.

  • Ceessdu zegt op

   Al verkrijgbaar bij de ANWB

 8. wibar zegt op

  Ter aanvulling een link naar deze doosjes cases lol: http://faradee.com/en/phone-cases

 9. fred zegt op

  Ik voorspel dat het met de dag enger zal worden. Hoe gaarne ik hier ook heb verbleven hoe meer en meer ik er aan denk om stilaan weg te blijven. De sfeer van weleer is niet meer…..maar dat is ook normaal wanneer een land wordt geleid door een militaire dictatuur. De dingen die zouden moeten veranderen die staan gewoon stil…enkel represailles worden heftiger. Niets varanderd nog ten goede.

 10. Rene Martin zegt op

  Kunnen ze gelijk de 90 dagen meldingen afschaffen want die zijn dan m.i. niet meer nodig.

 11. hugo zegt op

  Hebt ge nu last dat de Thaise politie weet waar U ergens bent in Thailand ?
  Daar zult ge dan wel redenen voor hebben die niet echt kocher zijn.
  Ik heb er geen problemen mee, ik heb ook geen slechte bedoelingen.
  In Cambodia moet ge toch ook vingerprints doen, hebt ge daar problemen mee ?
  In de strijd tegen de terreur moeten we er ook iets voor over hebben.
  Ok een simkaart die vervalt na 15 dagen is niet fijn en ge zult elke maal een nieuwe moeten aanschaffen maar als ge daar problemen mee hebt neemt dan een vast maandelijks abonnement en vaste simkaart.

  • Khunflip zegt op

   Ik heb volstrekt geen slechte bedoelingen, maar ik heb er wel problemen mee. Ik krijg er een akelig “enkelband” gevoel bij, alsof je continue begluurd en afgetapt wordt. En terrorisme voorkom je er echt niet mee hoor.

 12. Adjo25 zegt op

  En wat te denken om een simcard op je Thaise partner aan te schaffen? Die mogelijkheid is er ook nog.

  • Khunflip zegt op

   Precies. Sinds de ID plicht in Thailand hebben mijn Thaise vrouw en ik het altijd al zo gedaan. Laat haar maar lekker een nummertje trekken bij het DTAC service center, dan drink ik ondertussen een lekkere kop koffie bij de Black Canyon.

  • Koos zegt op

   Kijk en daarom zal het nooit werken.
   Alle criminelen houden er vrouwtjes op na die een sim regelen.
   Dus ik zou zeggen alle buitenlanders met een thaise vrouw zijn sowieso verdacht.
   Kijk of je het dan nog leuk vind als ze al jullie nummers na trekken.
   Alleen omdat je met een thaise samenwoont.

  • John zegt op

   Helemaal juist Adjo25!
   Mijn vrouw moet een voorzeggende geest hebben, want bij de recente registratie van alle pre-paid nummers, heeft ze mijn nummer op haar naam gezet.
   Ik heb dus helemaal geen telefoon…….
   By the way; zij is ook de enige die ik hier bel, want ik spreek geen Thai, dus wie moet ik bellen.

  • Pieter zegt op

   Ja, maar als ze de prepaidcard nog maar 2 weken geldig willen houden, kom je er ook niet ver mee.

   • John zegt op

    Beste Pieter, dat is maar de vraag.
    Het originele bericht zegt: Currently numbers must go unused 90 days before they are “recycled,” but he proposed that anyone leaving the country could have their number revoked after 15 days, instead’. Als het zo is dat wanneer je het land verlaat, ze je telefoonnummer willen weten (wat me sterk lijkt), en het dan laten vervallen na 15 dagen, dan heb je gelijk. Maar nogmaals, dat geloof ik niet. Het zal zo zijn denk ik, dat als je nummer 15 dagen niet wordt gebruikt, dat het dan vervalt. In dat geval laat je die mobiel in Thailand bij een kennis die elke week even naar zichzelf belt, waardoor je je nummer kunt behouden.

 13. Theo Hua Hin zegt op

  Nomen est omen, Telecom, Takom. ik kom, was natuurlijk onvermijdelijk!

 14. Khunflip zegt op

  Te belachelijk voor woorden dit! In Frankrijk en Spanje moet je sinds enkele jaren ook al door heel wat administratieve molens heen, voordat je als buitenlandse toerist een prepaid simkaartje kan kopen en stopt het de terroristen? We hebben gezien van niet! Je moet in Frankrijk 2 alcoholtesters in je auto hebben liggen, nog zo’n idiote regel, want zeg nou eerlijk; weerhoudt dit de zatlap die net uit de kroeg komt zwalken ervan om in zijn auto te stappen? Zeker niet.

  Sinds de nieuwe identificatie wet voor prepaid simkaarten in Thailand regelt mijn vrouw mijn simkaart in Thailand, dus mijn paspoort komt er niet aan te pas. Als je het op die manier doet dan blijf je gevrijwaard van dit zotte plan. Maar wat wel heel irritant is, is die 15 dagen nummerbehoud. Door de jaren heen is dit steeds korter geworden. Ik heb voorheen jaren lang hetzelfde mobiele nummer kunnen houden in Thailand, maar de laatste 3 jaar was mijn oude nummer niet meer beschikbaar en moest ik telkens een nieuw nummer kiezen. Heel irritant, want je moet je Thaise vrienden en familie dan aan het begin van elke vakantie berichten met je nieuwe nummer en maar hopen dat ze dit dan aanpassen in hun adresboek.

 15. Erik zegt op

  Gewoon een telefoon aanschaffen, de speciale SIM card er in stoppen en de telefoon gewoon thuis (of ergens anders) laten liggen.

  Daarna je vrouw, vriendin of iemand anders een andere telefoon + SIM laten kopen en alleen deze gebruiken.

  Klaar is Kees.

  • Khun Peter zegt op

   Alle simcards kan je traceren. Dat is ook het eerste wat de politie doet als je verdacht wordt van een ernstig misdrijf. Ze kunnen zo precies nagaan waar je geweest bent.

   • John zegt op

    Beste Khun Peter, het is duidelijk dat jij geen crimineel bent.
    Houd me ten goede, ik ook niet, maar zou jij je mobiel of auto met GPS meenemen als van plan zou zijn om een misdrijf te plegen?

   • Khunflip zegt op

    Klopt, maar dan moeten ze wel die 2e “geheime” telefoon bij jou aantreffen i.p.v. die “buitenlanders” telefoon die bij Erik thuis op het nachtkastje ligt. Ze kunnen pas nagaan waar je bent geweest als ze de telefoon hebben die je al die tijd op zak had.

    • Rob E zegt op

     Die twee telefoons van jou liggen snachts gezellig naast elkaar op het nachtkastje en dan is de relatie gauw gelegd tussen die twee tefoons van je. Er wordt meer vastgelegd dan je denkt.

 16. Fransamsterdam zegt op

  Een gewone simkaart is niet te traceren als hij niet gebruikt wordt. Wordt hij wel gebruikt, dan is de GSM mast waarmee hij contact heeft gehad te traceren. Niet de telefoon zelf.

  • Dick zegt op

   de simkaart is niet te traceren maar je telefoon wel. OOK ALS IE NIET AANSTAAT. De telefoon zend n.l. altijd een signaal uit waar je niets van merkt en dus weet de telcom maatschappij waar je bent!!

   • Dick zegt op

    aanvulling: leg je telefoon maar weg als ie uitstaat en je zult merken dat de batterij toch leeg is na verloop van een lange tijd

 17. Koos zegt op

  Hoezo?
  De politie zorgt wel voor de criminelen en hebben dus een thaise kaart.
  Zulke domme regels houden de boefjes niet tegen. Helaas.
  Maar wel de toeristen.

 18. printen zegt op

  Ik heb nog een oud mobieltje ergens leggen. Kan daar mooi die simcard in.

  Het is weer een van die luchtballonnen die Thailand laat opgaan. Onder hilariteit van velen.

  Thailand heeft namelijk de eigenschap om “stupide” voorstellen eerst in de media te gooien en daarna hoor je er niets meer van.

  • rentenier zegt op

   Dat ze zich buigen over mogelijkheden om zich tegen aanslagen en criminaliteit ‘van buitenaf’ te beschermen en verschillende opties serieus overwegen, dat is ‘n goed ding. Het gezegde is: ‘beter voorkomen dan genezen’.
   Maar niet ieder te overwegen optie moet meteen via de Media bekend worden of…..misschien is dit hun ‘afschrik methode’? (preventief bedoeld) en gaat het helemaal niet gebeuren maar willen ze even wat lieden aan het schrikken brengen?
   Diegene die niets te verbergen hebben, hoeven zich over zulke berichten al helemaal niet druk te maken, ik doe het tenminste niet.

   • Khun Peter zegt op

    Als je niets te verbergen hebt dan moet je geen kleren aantrekken, iedereen vertellen wat je inkomsten zijn, de deur van de WC niet op slot doen. Je gordijnen niet dicht doen. Geen password gebruiken op je PC. Iedereen je e-mails laten lezen. En niet de naam ‘Rentenier’ als schuilnaam op Thailandblog gebruiken maar je echte naam.
    Zie je wel dat je van alles te verbergen hebt?

    • rentenier zegt op

     Over verbergen, Chatten wordt hier niet toegestaan maar…..laten we vooropstellen dat ik lang niet perfect ben ha, ha…ik gebruikte mijn echte naam ‘Rien van de Vorle’ maar ineens kon ik hem niet meer gebruiken op deze site en werd ik gevraagd om een ‘naam’ in te voeren en omdat ik zovele een ‘schuilnaam’ zie gebruiken…..ik ben een rentenier en mijn officiele voornaam is ‘Reinier’, zie je dat die eigenlijk ook in ‘rentenier’ voorkomt. Verder gebruik ik mijn volle naam overal waar ik schrijf of verblijf omdat ik me niet schaam voor mijn gedrag of gedachtengang. Een naam als ‘Peter’ zegt ook niets want hoeveel ‘Peter’s’ zijn er niet? Zou je mijn e-mails willen lezen? Er staan honderden foto’s op mijn Facebook onder: Rien Van de Vorle waar ook mijn commentaren zijn te lezen op vele Nationale en Internationale ‘subjects’. Mijn inkomsten zijn trouwens 1350 Euro netto en ik loop vaak naakt maar niet in het openbaar. Gordijnen gebruik ik in Thailand niet omdat het stofnesten zijn. Het passwoord van mijn Laptop en telefoon is 0000 want wie er in wil, zou het gemakkelijk hebben en niets forceren. ‘How about you’?

     • Khun Peter zegt op

      Beste Rien, een sportieve reactie, waarvoor hulde. Wat ik aan wilde geven is dat vrijwel iedereen wel iets te verbergen heeft. Jouw en mijn privacy zijn een groot goed. Dat moet je niet zomaar uit handen geven. Als iemand dan roept: “ik heb niets te verbergen!” dan zeg ik Oh nee, hoeveel staat er nu op je spaarrekening dan? Dan kijken ze mij glazig aan en zeggen ze: “dat gaat je niets aan”. Een terechte opmerking natuurlijk, maar het toont aan dat we zeker wel wat te verbergen hebben.
      Ik vind privacy erg belangrijk. En als ik in de gaten gehouden zou willen worden, liet ik mij wel ombouwen tot een lekker wijf.

 19. jacques zegt op

  Dit is wel een aardige topic die de nodige beroering te weeg brengt. Uit oogpunt van veiligheid is de meerwaarde hiervan voor mij niet inzichtelijk. De grote boeven hebben wel zo hun methodes om onder de horizon te blijven. Die vang je hier niet mee. Ze kunnen die telefoon simkaarten wel als afleidingstruck gebruiken. Het grootste deel van de abonnees van thaise nummers is traceerbaar onder voorwaarden en dat zijn we ook voor telefoonproviders en een aantal ander organisaties. Vaak zijn we ons dit niet bewust maar bijvoorbeeld kpn bericht mij regelmatig dat ik nog steeds in Thailand verblijf en wat de kosten van bellen zijn. Met internetten ben je ook regelmatig in de picture bij deze of gene. Ook bij personen waarvan ik niet zou willen dat ze op de hoogte zijn. Het is al vrijwel onmogelijk om niet gezien te worden. Met een machtiging kan de politie je traceren althans hiervan gebruik maken. Ik dacht dat dit al kon dus daar verandert niets aan.
  Gestrande reizigers kunnen ook getraceerd worden mits ze dus gebruik, maken van thaise sim kaarten. Dit is dan weer wel een voordeel, al hoewel geen goed teken als dit nodig mocht zijn. Mensen die zich gediscrimineerd voelen omdat de goeden onder de kwaden moeten lijden zou ik willen zeggen. Doe maar rustig. Met de handhaving zal het zo’n vaart niet lopen. Daar zijn veel mensen voor nodig en die zijn niet als zodanig aangesteld. Het is meer schone schijn houden voor de bevolking, maar of je hiermede bommenleggers traceert, we zullen het gaan aanschouwen.

  Rest nog te stellen dat we in ieder geval nog Thailand worden binnengelaten. De mogelijk nieuw aan te stellen USA president Trump wil hele bevolkingsgroepen weren die afkomstig zijn uit risico landen. Dat is pas discriminatie in volle ornaat. Angst doet vaak vreemde dingen met mensen. Het laatste zal op dit gebied nog niet zijn uitgevonden.

 20. teun zegt op

  Valse veiligheid.
  Kennelijk worden er wedstrijden uitgeschreven in de hogere echelons om het meest onnozele plan te bedenken en in te voeren. De gegevens ervan weer in dozen te verzamelen, zodat ze op het kritieke moment niet te vinden zijn.
  De onzinnigheid begint wat merkwaardige vormen aan te nemen. Ben benieuwd of men bijvoorbeeld merkt bij mijn volgende 90 dagen melding, dat ik een ander nummerbord heb, bij 7Eleven boodschappen doe ipv Tesco en dat ik een ander emailadres invul. Ik denk van niet.

  Wie durft met mij te wedden?

 21. RonnyLatPhrao zegt op

  De Thaise politie kan alleen met een gerechtelijk bevel de tracking gegevens inzien. Eventueel oneigenlijk gebruik van het systeem zal worden bestraft.
  Net zoals in Nederland/België dus.

  Iedereen staat weer op zijn achterste poten omdat zijn privacy weer zal worden geschonden…
  Als je nagetrokken wordt zal daar wel een goede reden voor bestaan. Denk je niet ?

  Zelf ben ik niet ongerust. Ik vind mezelf niet zo belangrijk dat ik denk dat ze personeel, geld en tijd gaan steken in het achterhalen van mijn levenswandel.
  Ze doen anders maar, en ze mogen me anders gewoon opbellen ook. Geef ik mijn verblijfplaats van dat moment wel door, en ook wat ik daar aan het doen ben. Hoeven ze al die moeite niet voor te doen.

  • Khun Peter zegt op

   Het gaat niet om iets wel of niet te verbergen hebben, maar denk aan misbruik van jou gegevens zoals bij identiteitsfraude. Dat is in het westen al een groot probleem aan het worden. Verder heb ik geen vertrouwen in dat de Thaise overheid die trackinggegevens veilig bewaard. Thailand is wat betreft IT beveiliging niet een echte topper. Je wilt toch niet dat straks jouw handel en wandel gaat rondzwerven op internet?

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Je bent al geregistreerd met datzelfde paspoort bij binnenkomst en dan staat er zelfs een foto bij.

   • Frans Nico zegt op

    Zelf ben ik slachtoffer geweest van identiteitsfraude. Ik ben het dan ook volledig met khun Peter eens.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Ik zou bij immigratie dan alvast vragen om je niet te registreren bij binnenkomst.
     Bovendien geen verlenging te vragen, bankrekening te nemen, geen rijbewijs aan te vragen, geen woning te huren, hotel te nemen, etc…
     Kan je zo ook wel weer terug naar Nederland…

     Bovendien heb ik het nergens over het al dan niets te verbergen hebben.
     Ik zeg alleen dat ik er geen probleem mee heb dat ik zou gecontroleerd worden.
     Zo heb ik er ook helemaal geen probleem mee dat mijn bagage of ikzelf voor de vlucht gecontroleerd wordt. Dat is dan ook voor sommige schending van de privacy, maar moet dit controleren dan op dezelfde hoogte geplaatst worden als het openbaar maken van de stand van de bankrekening, password op PC, gordijnen sluiten, de deur van het WC op slot doen, in je blote rondrennen, etc……

 22. Eric zegt op

  Binnen 15 dagen je prepaid nummer kwijt zijn bij een reis buiten Thailand van 15 dagen is een beetje lastig en vooral niet praktisch. Sta je op Suvarnabhumi terugkomend uit Nederland kan je je vrouw niet meedelen dat je veilig aangekomen bent en de bus of taxi neemt naar je huis! Welke malloot bedenkt zo iets?

 23. Renévan zegt op

  Sinds vorig jaar moeten ook de prepaid simkaarten geregistreerd zijn, je bent dus al te traceren. In ieder geval bij benadering (met welke zendmast maak je contact). Nu zou er dus alleen onderscheid gemaakt worden tussen Thais en niet Thais. Nu las ik trouwens dat ze dit in België ook gaan toepassen. Als je het hier niet mee eens bent zou ik ook geen ATM kaart meer gebruiken. En met het grote aantal beveiliginscameras die overal hangen maar de hele dag een hoed en zonnebril opzetten.

 24. Rudi zegt op

  En jullie blijven allemaal in de media geloven. Geraken in paniek. Zoals die storm een week of twee geleden. Zoals de onlusten die er zouden komen bij het referendum.
  Dit noemen ze ‘maatschappelijk draagvlak’ creeren.
  Onzin dus.

 25. Piet zegt op

  Pracht systeem voor criminelen ….je stopt de simcard in je toestel …op de avond van de overval stuur je je vriendje er mee op pad die allemaal niets zeggende berichtjes verstuurt een 100 km verder en daarna weer inlevert bij de boef ..mocht die toch worden aangehouden lezen ze de simcard uit en ziedaar prima alibi dat hij het niet kon zijn geweest…hier zijn vele variaties op te vinden …hhhh
  Piet

 26. ruud zegt op

  De tracking kan niet worden uitgezet?
  Je telefoon natuurlijk wel.
  En je kunt die ook gewoon thuis laten.

  • ergens in Thailand zegt op

   ik heb mijn nummer al 8 jr en ik pak geen nieuw nr en als dat moet dan pak ik een oude telefoon met de nieuwe simkaart erin en leg hem bij mijn schoonouders in de Isaan neer en zelf lig ik aan ut strand in Phuket, Hua Hin enz enz want zet je hem uit en je legt hem op je nachtkastje dan weten ze nog waar je bent.

 27. ruudje zegt op

  En wat is het volgende ? Een gele ster op je T-shirt .
  En Corretje , ik denk dat er een pak meer binnenlandse maffia is dan buitenlandse.
  En dat jouw Thaise vrouw een rondedansje deed , zegt genoeg over haar ingesteldheid ( ook al opgemerkt bij vorige artikels)

 28. Cor zegt op

  Geld opnemen, pinnen in winkels, in- en uitchecken in het OV, je telefoon aan laten staan. Allemaal middelen om te kunnen zien waar je bent. Daar is geen Thaise Simkaart voor nodig. Die zou ik trouwens niet gebruiken. Tegenwoordig zoveel wifi hotspots in Thailand waar je kunt bellen via Whatsapp of Facebook Messenger. Helemaal gratis! Werkt ook op Suvarnabhumi Airport.

 29. Jan W. zegt op

  ” Leuker kunnen we het niet maken “, was de eerste gedachte die bij mij opkwam.

  Er zal wel goed nagedacht worden voordat deze onplezierig aandoende maatregel ingevoerd wordt , waarvan overigens denk dat deze makelijk te omzeilen is door vooral de kwaadwilligen .
  Mij maakt het niets uit dat gepeild kan worden waar ik ben.
  Vervelend is dat de kans groot is dat er weer een bijzonder prijskaartje gehangen wordt aan deze “bijzondere” simkaart en ook dat de geldigheids duur beperkt met alle gevlogen vandien
  Interessant is ,hoe wordt hoe gehandhaafd gaat worden .
  Blij word ik als er boeven gevangen kunnen worden door deze maatregel , want ten slotte gaat het daar om
  J.W.

 30. rentenier zegt op

  Ik zie hier wel een positief ‘puntje’! Het is gemakkelijk als we verdwaald zijn, dan bellen we de Thaise overheid en die kunnen ons haarfijn vertellen waar we ons bevinden en ons weer loodsen naar waar we zijn willen (letterlijk en figuurlijk!) We worden wel gedwongen om ‘n telefoon of SIM-card van ‘n Thai over te kopen. Hoe zit het als men een dubbele Nationaliteit heeft?

 31. John Chiang rai zegt op

  Heerlijk daar gaan we weer met de rose brillen fractie,die alles proberen goed te praten,zolang het van een Thaise instantie,of de Thaise overheid komt. In het land van afkomst,zouden ze bij dergelijke voorstellen iedere instantie,en regering vervloeken,en moord en brand schreeuwen.

 32. Jo zegt op

  Elke telefoon is traceerbaar. Daar is geen extra sim kaart voor nodig. Deze zit gewoon ingebouwd en werkt altijd. Alleen kunnen jij en ik deze niet uitlezen. Alleen speciale opsporing diensten. Als ze er verstand van hebben. Begin dit jaar Had de FBI nog wat problemen van uitlezen een hacker heeft ze toen de weg gewezen. Komt bij in bkk stikt het van de camera’s. Daar kunnen je opde voet volgen. Privacy …. alleen in je eigen huis.

 33. Henk zegt op

  Ik ga maar eens kijken hoe het in Noord Korea is. Het gaat er in Thailand erg op lijken.

 34. eric zegt op

  Eric eerst en vooral neem een vast abonnement en je hebt dat probleem niet en kan je vriendin altijd bellen.
  Er zullen 2 redenen zijn
  controle wat niet slecht is als je niets te verbergen hebt en als je werkt een werkvergunning kan voorleggen maar,veel buitenlanders werken hier zonder werkvergunning,ik ken er verschillende en zou een lijst kunnen opmaken,(time sharing/appartementen verkopen en huizen/scooters verhuren en nog andere bezigheden. ik betaal ieder jaar vrij veel geld voor mijn werkvergunning en 1 jarig visum.

  Als je in Thailand bent om te werken en in orde bent of als gepensioneerde en ook in orde bent dan zie ik die hele heisa niet! En dat Singapore en Maleisie voortrekkers zijn is niet verwonderlijk.

  Misschien kunnen ze in europa nog iets van leren, dan hadden ze misschien de veiligheid onder controle dan nu, met die idioten die zich opblazen!

  • chris zegt op

   Vrij veel geld voor je werkvergunning? De kosten bedragen jaarlijks 3100 Baht en de meeste werkgevers betalen dat voor de buitenlandse werknemers. Ik heb het bedarg nog nooit zelf moeten betalen. Geldt ook voor mijn visum.

 35. eric zegt op

  By the way voor al wie niet happy is, de deur staat open je kan steeds terug naar je land van herkomst als het je niet bevalt,heel eenvoudig, we hebben rechten in het leven en er zijn plichten in het leven.

  Er zijn ook veel buitenlanders die niet meer terugkeren kunnen voor verschillende louche zaken in eigen land en zich in Thailand verschuilen ,,dan is dit de juiste wijze om die op te sporen en op te kuizen.

  Ik woon hier vast 12 jaar heb alles op orde en nog nooit een politieman of wie dan ook gezien die probeerde om mij af te persen. Die verhalen zijn er maar meestal ontbreekt er een deel van het verhaal,overstay,iets in eigen land mispeutert,geen werkvergunning,werken met illegalen en ga zo maar door en die hebben problemen uiteraard.

  • rentenier zegt op

   Moderator: Discussie graag bij Thailand houden.

  • ruud zegt op

   Legt u eens uit, hoe dit helpt mensen op te sporen, die zich in Thailand verbergen?
   Mij ontgaat dat.

   Los daarvan, zijn heel veel geregistreerde sims allang niet meer in handen van de eerste eigenaar.
   Die conclusie trek ik uit de regelmaat, waarmee de mobiele nummers van Thaise mensen veranderen.
   Die kopen heus niet steeds een nieuwe simkaart.

   Voor zover ik weet, is er ook niets geregeld voor wat het doorverkopen van die simkaart.(met telefoon)
   Maar daar zou ik me in kunnen vergissen.
   Maar zelfs dan wil dat niet zeggen, dat mensen in de praktijk hun nieuwe tweedehands simkaart op hun eigen naam gaan zetten.

 36. NicoB zegt op

  Veel reacties, iemand die kennis heeft van hoe men dit plan wil uitrollen? Allemaal een nieuwe sim kaart af te halen bij de Telefoonmaatschappij, allemaal een nieuw telefoonnummer? Alleen geldig voor langverblijvers, alleen bij een nieuwe aanschaf van een Sim kaart, ook voor binnenkomende toeristen?
  Ben benieuwd.
  NicoB

 37. T zegt op

  Pff gewoon je oude simkaart aanhoudenmaakt niet uit van welk land, en alles doen via de gratis diensten als Whatsapp, wechat, Tango etc. etc.
  Gewoon via de wifi gratis wereldwijd bellen, facetimen, videobellen, berichten/foto´s/bestanden sturen en dat allemaal helemaal GRATIS.
  Dus geen domme dure Thaise traceerbare simkaart meer nodig we leven in 2016 de moderne mens doet bijna niet meer aan regulier bellen of SMS maar daar hebben die Thai natuurlijk nog niet over nagedacht…

 38. TheoB zegt op

  Volgens mij zijn alle telefoons met daarin een SIM traceerbaar zolang die telefoons niet volledig uitgeschakeld zijn. Ze zenden doorlopend signalen uit om verbonden te worden/blijven met de dichtstbijzijnde zend-/ontvangstmast.
  Ik begrijp dus niet goed wat een SIM-kaart speciaal voor buitenlanders toevoegd aan de veiligheid. Tenzij in die SIMs extra code geschreven zit/kan worden, waardoor stiekem allerlei gegevens worden verzonden.
  Verder lijkt de gedachtengang hierachter te zijn dat alleen buitenlanders misdaden plegen.

  @Corretje: Heeft uw vrouw wel eens van de Panamapapers gehoord? Heel interessant leesvoer over door Thai uit TH weggesluisd geld.

 39. BA zegt op

  Je kan zo goed als elke telefoon traceren simpelweg door het gebruik van zendmasten. Aangezien ze al paspoorten registreren weten ze al waar je zit.

  Hoop andere zaken zijn wel te omzeilen in telefoons.

  Zet hem in airplane mode en je hebt wel WiFi maar geen netwerk/4G toegang. De meeste telefoons heb je sowieso geen simcard nodig om alleen de WiFi te gebruiken. Maar de locatie van je WiFi hotspot is wel traceerbaar.

  GPS locatie is bijvoorbeeld te vervalsen, bij een Android telefoon kwestie van programmaatje installeren, bij een iPhone moet je jailbreak uitvoeren, vervolgens een programma downloaden welke fakeGPS heet. Zelfs in apps als find My iPhone geeft hij dan gewoon een locatie op die je zelf ingevoerd hebt.

  In het verleden is de Thaise politie al in het nieuws geweest doordat ze bijvoorbeeld de data van de massage service Line bekeken, voor ze end to end encryption gebruikten. Dat je de Thaise politie zomaar vertrouwen kunt en dat ze er een gerechtelijk bevel voor nodig zouden hebben is wat dat betreft wat twijfelachtig.

 40. Sjaak S zegt op

  Dat “men” traceerbaar is, zal me weinig storen. Ik neem mijn telefoon nu al niet overal heen mee en ik gebruik het apparaat zelden of nooit.
  Wat ik dan wel lastig zou vinden, is dat ik dan gedwongen wordt om minstens één keer in de 15 dagen moet bellen, alleen maar om mijn nummer te behouden…. ik denk dat ik deze dan telkens zou verliezen…
  Dan ben ik alleen nog maar via internet te bereiken.
  En om criminele buitenlanders te traceren? Het enige dat je bereikt is dat deze dan geen Thaise kaart meer gebruiken. Het is net als het verbieden van wapens…criminelen zullen daar geen moeite mee hebben. De enigen die weer de dupe worden van dit soort acties zijn diegenen die gewoon eerlijk zijn.
  Dat is hetzelfde als nu al op de wereld het geval is….door een paar mensen die zich op het verkeerde pad begeven, moet 90% van de mensheid lijden. In Europa wordt je het leven al zo strikt voorgeschreven, omdat ze alles willen voorkomen. Nu lijkt het erop dat het hier ook al begint.
  Maar goed…. er zijn al heel wat fantastische voorstellen in het verleden geweest en ze zijn tot nu toe allemaal niet waargemaakt.

 41. Frans Nico zegt op

  Zelden zoveel reacties op een item als dit geval.
  Mijn gezonde verstand vertelde mij dat wat de technische mogelijkheden betreft er nog al wat “broodje aap”-verhalen bijzitten.
  Daarom heb ik wat tijd gestoken in wat internetonderzoek. De feiten:

  Niet een GSM-mast zoekt contact met een GSM-telefoon, maar de telefoon zoek contact met de dichtstbijzijnde mast en alleen als de telefoon aan staat. Indien er contact is gelegd tussen de GSM-mast en de GSM-telefoon worden er gegevens uitgewisseld. De GSM-mast zendt wel continu een echo-signaal uit maar dat is passief.

  UIT-IS-UIT. Uit is geen stand-by. Dat wil niet zeggen dat de stroombron volledig verbroken is met de telefoon. De aan/uit-knop is immers geen analoge schakelaar. De aan/uit-knop is een elektronisch circuit dat zelf stroom nodig heeft om te functioneren en die de telefoonelektronica al of niet van stroom voorziet. In de uit-stand is de telefoonelektronica met de stroombron verbroken, maar het elektronisch circuit van de aan/uit-knop heeft dan nog wel een geringe stroomtoevoer om de telefoon weer in te kunnen schakelen. Ik heb geen informatie kunnen vinden die de beweringen bewijzen dat een GSM-telefoon kan worden gepeild als die uitstaat. De GSM-mast zendt wel een echo-signaal uit die wordt teruggekaatst, waardoor de “GSM-mast” weet dat er een GSM-telefoon in de buurt moet zijn, maar niet herkent welke telefoon en waar die zich bevindt. De telefoon zendt immers niets meer uit?

  Zonder stroom maakt de telefoon geen verbinding met een netwerk en ben je zeker niet te volgen. Dat is ook wat providers Vodafone en KPN stellen: wie zijn telefoon uitzet, is niet traceerbaar. Maar heb je bijvoorbeeld een oudere ‘feature phone’ (voorloper van de smartphone), dan is je mobiel feitelijk niet uit te schakelen. Deze telefoons blijven signalen uitzenden.

  Daarnaast kan er zogenoemde ‘malware’ op telefoons zijn geïnstalleerd. Hierdoor dénk je dat je telefoon uitstaat, terwijl hij stiekem signalen blijft uitzenden. Van deze methode wordt nu al gebruik gemaakt. Op een presentatie in Las Vegas (2013) werd uitgelegd hoe de malware op Android-telefoons kan worden geïnstalleerd. Met behulp van malware kan niet alleen worden achterhaald wáár de telefoon zich bevindt, maar kan ook op afstand de microfoon worden aangezet om mee te luisteren. Onlangs berichtten verschillende media dat de NSA hier al op grote schaal gebruik van maakt.

  De Nederlandse politie kan het ook. Een wetswijziging maakt het voor de politie mogelijk in te breken op computers en telefoons. Internetbeveiligingsbedrijf Fox-IT verwacht dat de politie er veelvuldig gebruik van zal maken. „Waar het ouderwets tappen van een telefoon alleen gesprekken oplevert, zal het hacken van een telefoon veel meer informatie opleveren. Vanachter het bureau kan de politie volgen waar iemand is en zelfs de microfoon en camera ongemerkt aanzetten.”

  Mijn conclusie: UIT-IS-UIT. Maar wil je echt zeker weten dat je niet “gevolgd” wordt, haal dan de accu uit je telefoon.

 42. theoS zegt op

  Ik krijg haast dagelijks een Audio text van Dtac om een nieuwe SIM kaart te komen halen en er wordt zelfs een nieuwe tel. bij beloofd. Ik reageer er niet op en denk “Up Yours”. 555!
  Ben ook gisteren mijn 90 dgn report wezen doen in Jomtien. Geen formulier gehad en ook niets gevraagd. Gaf mijn paspoort af, de Immigration Officer keek in de computer en zij gaf het terug. See you next time! Binnen de minuut weg.

 43. chris zegt op

  Gewoon een proefballonnnetje. Net zoals met het afgeschoten idee om buitenlanders bij binnenkomst en armbandje te geven voor de veiligheid.
  Als je werkelijk niet gevolgd wilt worden, door niemand, neem je gewon geen mobieltje en ga je nooit meer online.

 44. jim zegt op

  ik gebruik allang geen telefoon mee in thailand op verlof, gewoon mailen naar het thuisfront,of fb een bericht!

 45. Kees zegt op

  Invallen in short-time hotels, bordelen en massage salons van laag allooi. Als dit er al ooit doorkomt is dat precies wat je kunt verwachten. De mogelijkheden om wat extra inkomsten te genereren voor de politie zijn onvoorstelbaar!

 46. Peter V. zegt op

  Een sim met ingebouwde tracker bestaat niet.
  Wat ze mogelijk willen doen is een bepaalde reeks sims reserveren voor het tracken.
  Vergelijk de moeite die het kost om unieke nummers uit een lijst te filteren met de moeite die het kost om b.v. alle nummers van 12300000 tot 12399999 uit diezelfde lijst te filteren.
  Daarmee wordt het makkelijker (lees: goedkoper) om deze doelgroep van uiterst verdachte personen met criminele intenties te volgen.
  Dat het niet werkt is niet relevant, in Thailand hebben ze de Olympische mentaliteit verbasterd: intentie is belangrijker dan resultaat.

 47. Freddie zegt op

  Heb alle reacties doorlopen. Begrijp niet waar men zich druk om maakt.
  Elke ‘falang’ staat toch al geregistreerd, ook in de amphoe waar ie woont, zo niet ben je illegaal. ‘Ze’ vinden me dus altijd, want ik ga op controle om de 3 maand zoals voorgeschreven, ga niet weg uit het huis van mijn vrouw,- heb tabien baan – tenzij we ergens naartoe zijn, en als we ‘t land verlaten voor een weekje vakantie in Vietnam bv. heb ik daartoe ook de toelating van Immigratie en van de Ambassade, want ik meld dat. En ik heb géén gsm, gebruik die van mijn vrouw, haar nummer is overal op mijn documenten ingeschreven. Ook mijn email wordt via die telefoon gebruikt. Mijn Belgische paspoort is opgemaakt op de Belgische Ambassade in Bangkok, en ben daar dus ingeschreven. Alles van mij, ook mijn aangegeven inkomsten, kan door de Thaise Overheid worden nagekeken en gecontroleerd, wat ook gebeurd, jaarlijks bij aanvraag verlenging van verblijfsvergunning. Dus zie geen enkel probleem in het eventueel invoeren van een Simcard voor elke buitenlander. In feite is die controle er nu al, zonder Simcard. Tuurlijk gaat dit niet op voor eenieder die wat te verbergen heeft, en/of zich bezig houdt met louche praktijken.

 48. Moderator zegt op

  Alles is wel gezegd over dit onderwerp, wij sluiten de reactiemogelijkheid. Iedereen bedankt voor zijn/haar inbreng.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website