Buitenlandse bezoekers die door de Covid-19 pandemie nog gestrand zijn in Thailand, kunnen op 31 juli een verlengd kort verblijf aanvragen, aldus de chef van de immigratiedienst.

Buitenlanders die Thailand niet kunnen verlaten, krijgen van 1 augustus tot 26 september de mogelijkheid om wederom een ​​verblijf voor bepaalde periode aan te vragen, zei luitenant-generaal Sompong Chingduang. Krijg je echter geen verlenging, en ben je na 26 september nog steeds in Thailand, dan kan je gerechtelijk worden vervolgd en op de zwarte lijst worden gezet.

Buitenlanders dienen zo snel mogelijk contact op te nemen met het immigratiebureau om zich voor te bereiden op hun volgende stappen en om drukte te voorkomen, naarmate de deadline van 26 september nadert. Buitenlandse bezoekers moeten hun redenen specificeren en de nodige documenten overleggen wanneer ze een kort verblijf visum willen verlengen.

“Als men niet kan terugkeren omdat er geen vluchten zijn of als gevolg van een inreisverbod in hun land, moeten ze daarvan bewijs overleggen. De toekenning van een visum voor kort verblijf zal van geval tot geval worden bekeken”, aldus Pol Lt Gen Zei Sompong tijdens een bezoek aan Phuket, een provincie met een groot aantal gestrande buitenlanders.

De visumamnestieregeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor gestrande buitenlanders zal volgende week dinsdag aan het kabinet worden voorgelegd. Het bureau zal later de voorwaarden voor het aanvragen van een visumverlenging mededelen.

Degenen die van plan zijn om binnenkort terug te keren naar hun thuisland, hoeven geen contact met het immigratiebureau op te nemen, maar moeten Thailand wel vóór 26 september verlaten. De immigratiedienst schat dat er tussen de 300.000 en 400.000 buitenlanders in Thailand zijn gestrand door de reisrestricties ivm de corona pandemie.

De regering verlengde visums eerder automatisch tot 31 juli, maar buitenlanders moeten de autoriteiten nog steeds informeren waar ze verblijven.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Buitenlanders kunnen na 31 juli een visumverlenging aanvragen”

 1. Mart zegt op

  “De immigratiedienst schat dat er tussen de 300.000 en 400.000 buitenlanders in Thailand zijn gestrand door de reisrestricties ivm de corona pandemie.” Zijn deze buitenanders eind augustus weg, wordt het nog leger in de toeristengebieden van Thailand want niemand mag nog binnen. De Thai autoriteiten zijn bezig met een opkuisprogramma. Eerst zorgen zij ervoor dat de mythe wordt ontkracht dat buitenlanders een aanwinst zijn voor het land. Buitenlanders halen hun vrouwen weg, en doen alsof zij de waarheid in pacht hebben, maar het tegendeel in waar. De meesten zijn er met een minimum aan bestaansmogelijkheid, zijn niet proper op hun lijf en brengen daarom ziektes mee. Als 2e stap wordt er nu voor gezorgd dat alle short time farang aan het eind van de zomer weg zijn. De 3e stap is dat aanwezige longstayers zullen worden geconfronteerd met steeds meer bijkomende voorwaarden rondom hun inkomensbewijzen en dat nieuwe binnenkomsten aan strengere voorwaarden moeten voldoen zoals ziektekostenverzekeringen en banktegoeden.

  • Ger-Korat zegt op

   Vertel mij eens een bron van stap 1, stap 2 en stap 3. Mij lijkt het meer te doen hebben met roddels in de kroeg wat je ons meldt want ik heb nog nergens een officiële instantie dit zien verklaren noch heb ik dit in de normale media gelezen noch is het mij bekend dat er enige regel zoals in stap 3 veranderd is. Ik zou juist zeggen dat men zeer behulpzaam is want de gestrande toerist gunt men 4 maanden langer verblijf, tot 31 juli in eerste instantie, en nu komt er nog eens een periode van 2 maanden bij. Dit lijkt juist dat men heel aardig is voor de short time toerist of kortverblijver want ondertussen hebben velen al de mogelijkheid om terug te vliegen, kijk hiervoor naar de Europeanen waarbij er diverse maatschappijen heen en weer pendelen en ik heb nog geen verhaal gehoord dat er geen plek is op deze uitgaande vluchten. Als je het over buitenlanders hebt dan bedoel je ongetwijfeld de Westerlingen maar er zijn evengoed veel Aziaten als toerist in Thailand. Wacht maar een paar maanden en dan gaat het pijn doen dat er geen miljarden USD of Euro´s per maand meer binnenkomen en dient de Thaise overheid grote bezuinigingen door te voeren en andere maatregelen te nemen zoals sluiting van 1 van de 2 luchthavens in Bangkok en heeft men een groot sociaal probleem want er werd in juni al verteld dat er 14 miljoen werkloze Thais waren. Waar er voorheen van alles aan werd gedaan om meer toeristen te lokken zal men dat straks ook wel weer gaan doen. Een ziektekostenverzekering vind ik terecht want dat wordt bijvoorbeeld ook de landen van de EU gevraagd aan toeristen alsmede dient men aan te tonen over
   voldoende middelen te beschikken. Allemaal niets mis mee.

 2. Jozef ten Hemel zegt op

  Ja de Thaise regering heeft toch al overduidelijk kenbaar gemaakt welke kant het op moet met het toelaten van farangs. Alleen nog maar zeer gefortuneerde personen zijn welkom in het land van de glimlach. Die arme farangs die toch niets uitgeven en hier in Thailand leven als Jan Splinter, daar heeft de Thai niets aan. Nee alleen nog maar rijken die het geld met de kruiwagen over het land gaan uitstrooien zijn welkom. Dus, Thaise bevolking nog even geduld en doorbijten en u zal beloond worden met de gulle gaven van de westerse kapitalist.

 3. Yan zegt op

  In augustus zou ik mijn jaarverlenging aanvragen zoals elk jaar….ik beschik over de nodige vereisten. In het artikel is er geen sprake van “lang-verblijvers”, is hier ook iets meer over bekend?
  Dank,
  Yan

  • Cornelis zegt op

   Daar verandert vooralsnog niets in, naar mijn mening.

  • jan si thep zegt op

   Ik heb mijn verlenging (op basis van Thai marriage) in mei gedaan.
   Niets aan veranderd. Ik ga altijd wel 3-4 weken voor het aflopen van de termijn de nieuwe aanvraag indienen. Heb je voldoende tijd om dingen te regelen als iets niet klopt.

 4. ruud zegt op

  Ik begrijp weinig van de gedachte achter de regeling.
  Vanaf 1 Augustus kun je een kort verblijf aanvragen, maarom zou je dat op bijvoorbeeld 1 Augustus willen doen?
  Als je 60 dagen verlenging krijgt, is die periode op 26 September al bijna verstreken en kun je na 26 September al snel in de problemen komen, als de situatie niet is veranderd, dus iedereen zal het iefst op 25 September naar het immigratiekantoor gaan.
  Dan heb je ook meer kans, dat grenzen ondertussen open gaan en je gelijk weer terug kunt naar Thailand – als je dat wilt.
  Ik zie het op 1 Augustus niet direct storm lopen op het immigratiekantoor.

  De enige logica die ik er in zou kunnen vinden is, dat er bij iedere aanvraag wordt gekeken, of er vluchten naar het geboorteland mogelijk zijn, maar dan zou ik, als ik zelf de regeling zou opstellen, een einddatum voor een aanvraag voor verlenging op 31 Augustus prikken met een uiterste verblijfsdatum tot 1 October.
  Dan heb je op 31 Augustus nog minimaal een maand de tijd om een ticket te boeken en je koffers te pakken.
  Daarbij moet er natuurlijk wel ruimte zijn voor uitzonderingen, als je bijvoorbeeld ziek wordt, of je been breekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website