Alle buitenlanders in Thailand kunnen zich vanaf 7 juni registreren bij vaccinatiecentra voor een gratis Covid-19 vaccinatie, dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Regeringswoordvoerder Natapanu Nopakun laat weten dat de regering 7 juni heeft vastgesteld als startdatum voor de grootschalige vaccinatiecampagne.

Buitenlanders kunnen zich registreren voor vaccinatie bij aangewezen ziekenhuizen en gezondheidscentra in hun woonplaats.

De aankondiging volgt op woede buitenlanders nadat het ministerie van Volksgezondheid op 4 mei had gezegd dat Thai voorgaan bij het vaccineren. Die mededeling is op 6 mei ingetrokken: Thaise en buitenlandse staatsburgers hebben gelijke toegang tot vaccinatie om zo groepsimmuniteit te bewerkstelligen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

22 reacties op “Buitenlanders in Thailand kunnen zich vanaf 7 juni registreren voor vaccinatie”

 1. chris zegt op

  Er is genoeg Sinovac over om alle expats 10 keer te vaccineren.
  Maar omdat Sinovac door de meeste Westerse landen niet is goedgekeurd geldt het daar niet als vaccinatie. Dat kan nog leuk woprden als je voor een vakantie terug naar het vaderland wilt. Of je moet de volgende vakantie in China boeken…..

  • RuudKorat zegt op

   Onjuist. De EU staat absoluut niet afwijzend jegens Sinovac. Integendeel, dit vaccin wordt op haar merites beoordeeld en krijgt haar plaats in het wereldwijde inentingsprogramma. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5229166/chinese-vaccin-europa-ema-start-procedure-beoordeling

   • chris zegt op

    Van de officiele website:
    Voor welke vaccins is nu een vergunning verleend?
    Nadat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) hun veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid gunstig had beoordeeld, heeft de Commissie tot dusver voorwaardelijke vergunningen verleend voor het in de handel brengen van de vaccins van:

    BioNTech and Pfizer op 21 december
    Moderna op 6 januari
    AstraZeneca op 29 januari
    Janssen Pharmaceutica NV op 11 maart

    Welke potentiële vaccins worden momenteel door het EMA beoordeeld?
    Het EMA is op 3 februari 2021 gestart met de beoordeling van het Novavax-vaccin, op 12 februari 2021 met die van het CureVac-vaccin en op 4 maart 2021 met die van het Sputnik V-vaccin. Deze beoordelingen zullen doorgaan totdat er voldoende gegevens beschikbaar zijn voor een formele marktvergunningsaanvraag.

    • Henk zegt op

     05mei21: Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA is een procedure gestart om het Chinese vaccin Sinovac versneld te beoordelen “voor toelating EU, mogelijk belangrijke rol’!

    • RonnyLatYa zegt op

     Op 4 mei 21 is de EMA gestart met het beoordelen van het “Vaccine (Vero Cell) Inactivate” wat geproduceerd wordt door Sinovac Life Sciences Co., Ltd.

     https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/treatments-vaccines/vaccines-covid-19/covid-19-vaccines-under-evaluation

     EMA’s human medicines committee (CHMP) has started a rolling review of COVID-19 Vaccine (Vero Cell) Inactivated, developed by Sinovac Life Sciences Co., Ltd. The EU applicant for this medicine is Life’On S.r.l

     What is a rolling review?
     A rolling review is a regulatory tool that EMA uses to speed up the assessment of a promising medicine during a public health emergency.

     https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-covid-19-vaccine-vero-cell-inactivated

     • chris zegt op

      Correct maar de meeste Europese landen zijn al voorzien van voldoende vaccins dus Sinovac is te laat. Bewust of niet dat laat ik maar in het midden.
      Natuurlijk is Sinovac van belang voor landen die nog nauwelijks met vaccineren begonnen zijn omdat zij geen vaccins hebben. Dat het niet zo goed werkt, is blijkbaar voor de arme landen (Congo, Zimbabwe, Sri Lanka, Tanzania en ook Thailand, ahum) geen probleem: beter iets dan niets. De westerse, rijke landen zorgen eerst goed voor zichzelf.
      Gevolg: het virus krijgt in arme landen genoeg tijd om te muteren (de India variant, de Zuid-Afrika variant) en dan zit de hele wereld volgend jaar in het zelfde schuitje als nu. Die landen krijgen dan ook nog ongetwijlfed de schuld en wie zijn de enigen die hen helpen? Juist: de Chinezen. Ik hoef toch niet uit te leggen hoe men in deze arme landen over China denkt, en over de rijke Westerse wereld?

      • RonnyLatYa zegt op

       Je haalt er nu zaken bij die niks met de eerdere reactie te maken hebben.

       Het gaat er ook niet over of Europa dan dat vaccin al dan niet moet aankopen omdat het dan zou zijn goedgekeurd. Het is gewoon een keuze meer dat men heeft. Vooral ook voor diegene die dan naar Europa reizen en in hun land gevaccineerd zijn met Sinovac. Ze zijn dat gevaccineerd met een ook in Europa goedgekeurd vaccin.

       Maar in de eerste reactie ging het er dus over dat Westerse landen het Sinovac niet zouden goedkeuren en het zelfs niet onderzocht werd. Leuk dan voor diegene die in vakantie zouden gaan en gevaccineerd zijn met dat vaccin zeg je dan. Je haalde daarvoor de officiële website aan als bewijs.

       Wij zeggen daarop enkel dat het wel wordt onderzocht en dat dit dan goed nieuws zou zijn voor wie op vakantie wil, want eens aanvaard kan je er mee naar Europa reizen. Dit ook volgens de officiële website.

       Het wordt echter nog onderzocht en dan zal wel blijken hoe goed of hoe slecht dat vaccin is en of het uiteindelijk goedgekeurd zal worden, waar ik eigenlijk niet aan twijfel.

       Er zijn eigenlijk verschillende fases waartegen een vaccin bescherming biedt (getallen zijn maar als voorbeeld om iets aan te tonen want ken de officiële waarde niet)

       0-15 – sterven
       15-30 – opname
       30-45 – ziekenhuis opname
       45-60 – thuis uitzieken, maar geen opname nodig
       60-70 – ziek maar meer beperkt tot klachten zoals hoofpijn, snotteren, etc
       70-85 – zich een beetje onwel voelen
       85-100 geen klachten

       Van alle vaccins is al bewezen dat ze beschermen tot minstens 50.
       Je hoeft niet echt een vaccin te hebben dat je 100 procent beschermt en dat is er trouwens ook niet dacht ik. Hoe hoger hoe beter natuurlijk. En voor mensen met bepaalde onderliggende aandoeningen of leeftijd zal het ene vaccin wel beter geschikt zijn dan het andere.

       Zolang een vaccin beschermt tegen sterven, IC/ziekenhuis opname zitten we eigenlijk goed.
       Of je dan jaarlijks thuis eens moet uitzieken, of een week met een snotterende neus rondloopt maakt toch ook niet uit. Iedereen zal dat toch ook wel al eens meegemaakt hebben zonder COVID. Zolang we er immuniteit tegen opbouwen waarbij het bij uitzieken blijft, ook voor de zwakkere, zitten we goed volgens mij.
       Uiteindelijk zal dat virus altijd wel blijven muteren, met of zonder vaccin denk ik
       Uiteindelijk is dat met de Spaanse griep 100 jaar geleden ook gebeurd en werd nadien normaal leven weer mogelijk en ook zonder de huidige kennis.

       Tenminste dat is maar mijn persoonlijke mening daarover hoor.

  • Victor zegt op

   Exact Chris! Een van de meerdere redenen dat ik vriendelijk bedank voor Sinovac en rustig wacht op Pfizer / Moderna of een ander mRNA vaccin zodra beschikbaar n een privé ziekenhuis 🙂

  • fred zegt op

   Als onderdaan van een Europees land kan en mag of (in sommige gevallen moet) u altijd terug naar uw geboorteland. U hoeft daar niet voor gevaccineerd te zijn. Vaccinatie is geen verplichting. Als onderdaan die weerkeert naar zijn geboorteland wordt u ook niet aanzien als een toerist.
   Uiteraard zou het wel altijd kunnen dat je bij aankomst een test moet afleggen en of eventueel een quarantaine moet incalculeren.

   • chris zegt op

    De airlines hebben andere informatie; en zijn maar al te graag bereid een verplichting als voorwaarde te stellen om te reizen.
    Hoe moet dat dan als de airline een vaccinatie verplicht stelt?
    https://www.bbc.com/news/business-56460329

    Hoe moet ik dan terug naar het vaderland? Per boot, auto, fiets, zwemmend?
    En: als je in Thailand woont word je wel degelijk als toerist behandeld in Nederland.

    • fred zegt op

     Verplichting kan altijd maar dat zal dan altijd voor niet onderdanen zijn. Zo zijn er nu al maatschappijen die een negatieve test verplichten maar ook dat alleen voor niet onderdanen.
     En U mag als Nederlander eender waar wonen u bent en blijft een Nederlander en geen toerist dat is de reinste onzin.
     Een Nederlander en of Belg die in het buitenland woont en terugkeert naar Nederland is en blijft een Nederlander en geen toerist. Volgens mij zal U toch ook nooit of te nimmer een visum nodig hebben om terug te keren naar uw geboorteland ?
     Toen ik weerkwam naar Thailand verleden jaar moest ik ook een negatieve PCR test voorleggen alvorens te mogen vliegen. Mensen met de Thai nationaliteit moesten dat niet.

     • Cornelis zegt op

      Sommige landen vereisen wel degelijk een negatief testresultaat (ook) voor hun onderdanen. Voorbeeld: Duitsland, per 20 mei van dit jaar.

      • fred zegt op

       Ja maar in de meeste gevallen is dat bij aankomst. Testen bij aankomst en dan in afwachting van het resultaat in quarantaine blijven.

       • Cornelis zegt op

        Niet in het geval van Duitsland. Je komt in Bangkok – ook als Duitser – het vliegtuig niet in zonder dat testresultaat. Ook ik niet, terwijl ik in Frankfurt overstap naar Nederland waar die eis niet geldt.

 2. meeyak zegt op

  Gistermiddag heb ik gehoor gegeven aan de oproep om naar het kantoor van onze MooBaan te komen om ons te laten registeren voor vaccinatie.
  Ik (oude farang, maar wel zo gezond als een vis) krijg als alles goed verloopt (????) Astra Zenica, maar dat zal pas v.a. september ingaan, m.a.w. ik plak er nog maar een paar maanden bij.
  Mijn partner valt niet in de categorie ouderen, wel of niet kwetsbaar en zal net als alle andere Thai Sinovac krijgen.
  Ik heb haar nogmaals gezegd dat wij dat niet doen en wachten totdat de privé ziekenhuizen hun vaccins hebben mogen inkopen en binnen hebben gekregen.
  Pfizer of Astra gaat tussen de THB 3000 en THB 3800 kosten voor 2 prikken, iets wat ik graag betaal want Sinovac is voor mij een NoNo (dit vindt Rama X ook, Pfizer voor hem en zijn familie en de 900 man /vrouw personeel die voor hem werken).
  Aangezien mijn partner een zeldzame bloedziekte heeft gaan wij niet experimenteren met een niet goedgekeurd (door de EMA) vaccin.
  Liever een paar THB kwijt dan mijn partner.
  Mvg Meeyak

 3. Kees zegt op

  Ik had hier graag gebruik van willen maken. Echter mijn omstandigheden zijn van dien aard dat ik alleen gebruik kan maken van het Moderna vaccin. Misschien ook het Pfizer/Biontech vaccin maar beide zijn voorlopig nog niet voorhanden in Thailand.

 4. Fons zegt op

  T.I.T. Mijn ervaring betreffende de vacinatie als buitenlandse inwoner van Thailand.
  11 mei 2021, oproep van dorpshoofd om IEDEREEN, ook falangs die een roze ID kaart hebben om U in te schrijven ten huize van dorpshoofd.
  Terplaatsen vernemen we dat ook ik dus gevaccineerd zullen worden met SINOVAC, geen andere keuze mogelijk.
  Op mijn vraag wanneer de vacinatie zal gebeuren krijg ik als antwoord dat zal waarschijnlijk einde 2021 of begin 2022 zijn.
  Op 17 mei krijgen alle bewoners 70+ en risico patiënten bericht via luidsprekers dat ze morgen dus op 18 mei hun vacinatie THUIS krijgen van de dokter.
  18 mei,middag uur, melding dat er een mooi sverstand was en dat men vandaag start met bezoeken aan alle mensen dieteweigerd hebben om hun in te schrijven.
  De oorspronkelijke vacinatie van 11 mei wordt verschoven naar 6 en 7 juni. ook zal het ASTRA ZENICA worden ipv SINOVAC.

  Afwachten dus, maar toch stel ik in stilte mij de vraag of ik mij op 7 juni naar het plaatselijke hospitaal zal moeten om mij daar terug in te schrijven en afwachten tot LATER.
  En betekend gratis nog steeds gratis of zoals ik gelezen heb dat de regering overeen is gekomen dat zowel privé als staatshospitalen aan falangs een vaste prijs van 3000thb moeten betalen, terwijl ik al prijzen gelezen heb van falangs die wel zouden naar privé hospitalen zijn geweest en zelfs tot 12000thb hebben moeten betalen met het excuse dat het medicijn gratis is maar de dokter mag vragen wat hij wil.

  • ruud zegt op

   Ik heb niet gelezen dat de privé ziekenhuizen het vaccin al mochten inkopen, dus mogelijk is dit zwarte handel met de bijbehorende prijs.

   Overigens slaap ik nog als het dorpshoofd zijn praatje doet en de luidsprekers staan gelukkig een eind uit de buurt van mijn huis.
   Maar ik heb nog van iemand iets over vaccineren gehoord.

  • Victor zegt op

   Beste Fons ik weet niet waar je die verhalen allemaal gelezen heb maar ik verwijs ze sowieso naar het Rijk der Fabelen want privé ziekenhuizen hebben nog geen vaccins en de prijzen die vooralsnog bekend zijn gecommuniceerd bedragen 3000 thb voor 2 injecties maar ook dat kan nog veranderen. Mijn advies is neem afstand van alle gossip die je ( vooral op Facebook ) tegenkomt want wat daar allemaal gebrald wordt is onvoorstelbaar.

 5. Lunghan zegt op

  Ze hebben mij in Buriram ingeschreven met mijn roze ID kaart voor 7juni , met Astra Zenica.
  Ben benieuwd.

 6. rene zegt op

  net gelezen voor de Belgen.

  https://thailand.diplomatie.belgium.be/nl/vaccinatie-van-belgen-het-buitenland

  • Henk zegt op

   In dat artikel staat niets anders dan dat Belgen in het buitenland zich in dat buitenland indien daartoe in de mogelijkheid gesteld kunnen laten vaccineren. Belgen kunnen zich ook in België pre-registreren als zij toch al van plan waren terug te keren en in België een vaccin zouden willen. Maar Belgen worden niettemin opgeroepen om zich in het land van verblijf te vaccineren als dat land hen daartoe in de gelegenheid stelt. Maar Belgen zouden geen Belgen zijn als hen ook de mogelijkheid zou worden geboden om in België een zelfde vaccin te krijgen als in hun land van verblijf. Kortom: veel geschrijf om niets!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website