BTW in Thailand gaat niet omhoog en blijft 7 procent

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
14 september 2016

De BTW in Thailand gaat niet omhoog en blijft op 7 procent, zo heeft het kabinet dinsdag besloten. Hoewel de militaire regering druk op zoek is naar meer belastinginkomsten wil men de de bevolking niet confronteren met  hogere prijzen voor dagelijkse levensbehoeften.

Toen de BTW in 1992 werd geïntroduceerd, bedroeg het tarief nog 10 procent, maar het werd op verzoek van het bedrijfsleven vrijwel direct verlaagd naar 7 procent. De buurlanden van Thailand hanteren 10 procent, Alleen Singapore rekent ook 7 procent en Myanmar 3 tot 100 procent.

De regering zal nu op zoek moeten naar andere belastinginkomsten om zo de dure projecten op het gebied van infrastructuur te realiseren. De belastingdienst wil daarom het aantal belastingbetalers in het midden- en kleinbedrijf uitbreiden.

Dit begrotingsjaar, die loopt van 1 oktober 2015 tot 30 september 2016, blijven de belastinginkomsten 140 miljard baht onder de doelstelling van 1,89 biljoen baht. Voor het volgend begrotingsjaar bedraagt de target 1,82 biljoen baht.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website