Veel bruggen in Bangkok zijn in slechte staat door gebrek aan onderhoud. Zes bruggen zijn er slecht aan toe.

Deze waarschuwing komt van afdeling constructie en onderhoud van de gemeente Bangkok. De Saphan Sung Bang Sue brug in het district Bang Sue is er het slechts aan toe, die is al veertig jaar niet onderhouden. In totaal zijn er 1.000 bruggen op veiligheid onderzocht. De genoemde zes hebben ernstig te lijden van het zware vrachtverkeer. Tot nu toe zijn alleen noodreparaties uitgevoerd.

Voorlopig zal er niets worden ondernomen omdat de aanvraag voor een budget van 90 miljoen baht is afgewezen. De afdeling hoopt dat in de begroting van volgend jaar geld er wel geld wordt vrijgemaakt voor de hoognodige reparaties.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bruggen in Bangkok onveilig door slecht onderhoud”

 1. teun zegt op

  Weer een geval van regulier onderhoud plannen en ook uitvoeren. Dat is dus kennelijk niet gebeurd in afgelopen decennia en nu is het opeens zo blijkt 5 voor 12!
  Er wordt – zoals steeds en overal – pas actie ondernomen als de boel op instorten staat. Maar dan zijn natuurlijk de kosten van herstel ook heel hoog.
  Er zal waarschijnlijk eerst een brug moeten instorten. En pas dan ……
  Tot die tijd wel duikboten en HSL projecten nastreven. Die gaan – als ze ooit gerealiseerd worden – te zijner tijd ook onderhoud nodig hebben. Dat blijft dan jaren uit en pas als HSL-treinen ontsporen en duikboten op bodem Golf van Thailand belanden zal er iets worden ondernomen.

  Ik ga wachten op eerste brug die daadwerkelijk instort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website