De Britse regering heeft haar burgers gewaarschuwd uiterst voorzichtig te zijn wanneer ze in Thailand reizen. De waarschuwing is gisteren bekendgemaakt door de Britse ambassade naar aanleiding van de gruwelijke moord op twee Britse toeristen op het vakantieleiland Koh Tao.

Hoofdverdachte is een Aziatisch uitziende man. De politie heeft vage beelden van hem, waaruit blijkt dat hij om 4 uur ’s nachts vanaf de AC Bar richting de Jor Por Ror kaap loopt, waar het drama zich afspeelde, en 50 minuten later terugkomt, ‘op een verdachte manier hardlopend’, aldus Kiattipong Khamsawang, hoofd van de politie van Surat Thani.

Eerder werden zes mannen uit Myanmar opgepakt die in het nabijgelegen vakantieresort Inthat werken, 300 meter vanaf de PD (plaats delict). In hun kamers zijn twee mobieltjes gevonden met kapot schermpje en een met bloed doordrenkte spijkerbroek. De politie heeft van hen DNA afgenomen alsmede van vier anderen.

Drie van de zes zijn gezien, terwijl zij niet ver van de PD aan het drinken waren, maar de politie heeft hen nog niet in staat van beschuldiging gesteld. Na tweemaal verhoord te zijn, zijn ze vrijgelaten.

Bij de andere drie vond de politie geen verband met de moord. Een van de zes zou volgens een bron gelijkenis vertonen met de man op de camerabeelden. Tot nu toe heeft de politie twintig personen ondervraagd.

Gisteren arriveerden de ontzielde lichamen bij het Institute of Forensic Science in Bangkok. Ik heb met verbazing op de tv gezien hoe met de lijkzakken werd gezeuld terwijl media zich eromheen verdrongen.

Premier Prayuth heeft de politie de opdracht gegeven de zaak zo snel mogelijk tot klaarheid te brengen. De gouverneur van Surat Thani zegt dat het toerisme een harde klap heeft gehad. De provincie gaat meer camera’s installeren op geïsoleerde plekken en op plaatsen met een hoog risico.

(Bron: Bangkok Post, 17 september 2014)

Vorig bericht:

Twee toeristen vermoord op Koh Tao

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website