Gisteren ging er een video rond op internet waarin op bewakingscamera’s te zien is dat een Britse familie tijdens Songkran (13 april) lafhartig mishandeld werden door vier Thaise mannen. De beelden zijn opgepikt door de internationale pers en gingen de hele wereld over, geen beste reclame voor het ‘Land van de Glimlach’. 

De drie Britten zijn een man van 68, een vrouw van 65 en hun zoon van 43 jaar. Vader en zoon werden aan hun hoofd verwond en moesten naar het ziekenhuis voor hechtingen. De moeder ligt nog met hersenletsel in het ziekenhuis.

De mishandeling begon toen de zoon om half twee ’s nachts tegen een Thaise man (32) aanliep. De dader gaf de Brit een flink duw en de man viel op de grond. Moeder ging verhaal halen bij de Thaise dronkenlap (dat had ze beter niet kunnen doen). Daarna escaleerde het. De drie andere vrienden van de Thai bemoeide zich er mee en al snel werd de Britse familie geschopt en geslagen. Ook een omstander (farang) krijgt klappen. Misselijkmakend is het beeld waarbij de oude vrouw eerst een stomp in haar gezicht krijgt en op de grond valt. Vervolgens zit ze even beduusd op de grond waarbij een andere Thai haar vol in het gezicht trapt.

De daders verdwenen daarna in de menigte en omstanders ontfermden zich over het drietal. De vier verdachten (20 en 32 jaar) zijn inmiddels aangehouden, ze hebben hun excuses aangeboden en zeggen dat ze dronken waren.

Video: Britse familie bewusteloos geslagen in Hua Hin

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/UPZkgcgd1j8[/youtube]

35 reacties op “Britse familie bewusteloos geslagen in Hua Hin (video)”

 1. Khun Peter zegt op

  Afschuwelijke beelden. Ik denk (en hoop) dat de de daders een flinke dauw krijgen. Gelukkig zijn dit soort incidenten tegen toeristen een zeldzaamheid in Thailand.
  De belangrijkste les: Ga nooit met een (dronken) Thai in discussie op straat. Loop weg. Een woordenwisseling met een Thai loopt vaak uit op een matpartij. En ze vechten nooit op een normale manier. Altijd met een overmacht en gaan ook door als iemand al op de grond ligt.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  • roja zegt op

   Ik ben het absoluut niet met u eens ; ik woon – nog maar – 14 jaar in Thailand en zie dit overal regelmatig ; noord zuid ; west oost . Ik weet niet waar u woont en of u facebook hebt , maar alleen daar al komt het zeer vaak voor en dan hetgeen niet op facebook komt .

  • TAK zegt op

   Een zeldzaamheid behalve dan in Pattaya, Phuket en Bangkok.

   Gisterenavond in Soi Bangla, Patong in Phuket een buitenlandse man en vrouw helemaal in elkaar geslagen om niets door de security van een discotheek. Omstanders die het filmden werd hun telefoon
   afgepakt en kapot gemaakt. Een omstander die zei dat ze moesten stoppen werd ook nog eventjes in elkaar gebeukt door een paar security jongens buiten op straat. Barmeisjes worden bedreigd om hun mond te houden tegen de politie. Overigens stond de politie 50 meter verder maar die keken even bewust de andere kant op.

   Die Thaien hebben over het algemeen geen hekel aan buitenlanders maar er is een percentage 5-10% die ons bloed wel kan drinken. Je moet dus altijd oppassen. Met name savonds laat en waar veel wordt gedronken. Inderdaad is het beter om altijd weg te lopen ipv om in discussie te gaan

 2. Hans zegt op

  Excuses aangeboden? en als excuus gebruiken: sorry we waren dronken?
  Ik hoop niet dat het daar bij blijft.
  What about schadevergoeding voor het aangedane letsel?
  En ik neem aan dat hier ook zware straffen uit voortvloeien.
  Aanklagen dat zootje onbehouwen mannen.
  Als ik omstander was geweest had ik me zeker met het gevecht bemoeid, dat ik dan mogelijk ook klappen krijg neem ik voor lief. Een oude vrouw van 65 jaar die op de grond ligt in het gezicht trappen; walgelijk.
  Hier schieten woorden te kort.
  hans

 3. BramSiam zegt op

  Ik heb helaas al menige vechtpartij mogen/moeten aanschouwen in Thailand, maar nog nooit een Thai man tegen man zien vechten, behalve in de boksring. Altijd met een overtal tegen een enkeling. Dit gebeurt zeker niet alleen onder de invloed van alcohol, maar is kennelijk vanzelfsprekend in de Thaise cultuur. Iedereen mag daar z’n eigen conclusies aan verbinden.

  • john zegt op

   Dit geweld is mogelijk als gevolg van de minachting die heel veel thais hebben voor ‘falang’.

 4. Martien zegt op

  Ik word echt kotsmisselijk van dit soort beelden……..iedereen kijkt toe en steekt geen poot uit om de Britse
  familie te helpen c.q. te beschermen.
  En wat Khun Peter zegt dat dit soort incidenten tegen toeristen een zeldzaamheid zijn in Thailand, verwijs ik naar het rijk der fabelen.
  Heb er genoeg gezien, zowel tijdens mijn vakanties in Thailand en op dit blog!

  • DanielVL zegt op

   Niemand steekt een poot uit, en ik tracht altijd mensen te helpen, schande. Of waren ze allemaal dronken het was toch maar een buitenlander.
   Als een buitenlander iets doet aan een thai is de wereld te klein. Ook voor de politie de thai heeft altijd gelijk. En steeds het stomme anwoord “Als je hier niet waart geweest was er niets gebeurd”;

 5. Pat zegt op

  Ik voel me weer geroepen om ten minste één zogezegde stelling te verwerpen, namelijk dat dit regelmatig zou voorkomen in Thailand!

  Ik heb dit nog nooit gezien en heb over dergelijk verwerpelijk gedrag nog nooit gehoord, en een eenvoudige navraag bij zowat alle mensen die Thailand bezochten spreken zich in dezelfde zin uit…!!!

  Dit onaanvaardbare gedrag dus aangrijpen om de bevolking van dit land te schofferen door te zeggen dat dit geen uitzondering is, vind ik behalve typisch niet correct.
  Het is wel een dikke uitzondering!

  Ik merk bijkomend nog op dat mijn bezoeken sinds de jaren 80 aan Thailand zich niet situeren in de jungle, of een onooglijk dorpje in de Isaan, of een godvergeten eiland, waarmee ik wil zeggen dat ik altijd sta en ga waar de actie plaatsvindt en dus ook dit soort van gedragingen het meest zouden moeten voorkomen…

  Raar!

  • Alexander zegt op

   Aan Pat en Khun Peter,

   Ik woon sinds 6 jaar on Thailand en heb dergelijke “heldendaden” in BKK, op koh Chang, op Koh Pangang, in Burriram, Chiang Mai, Pai en Krabi meer dan 20 maal gezien en tientallen maal gehoord. Maak u geen illusies, dit soort daden komen hier frequent voor en zijn zeker geen uitzondering. Het is een soort van volksvertier voor dronken Thais en het wordt zelfs vaak vooraf gepland. Ik weet niet waar u woont en wat u in uw vrije tijd doet, maar stop aub met de Thais schoon te spreken. Ik lees “ontfermen” en ik lach me haast dubbel. Op de foto ligt de familie al vele seconden bewusteloos…. Ziet u iemand die zich over deze mensen ontfermt? Stop met de sprookjes en wordt wakker.

   • Pat zegt op

    Moderator: Niet chatten svp.

  • harry zegt op

   jammer pat dat je zegt dat het niet waar is omdat jij het niet hebt meegemaakt. ik zelf heb verschillende keren nog erger gezien! het is een ware schande dat niemand iets doet. dat is de hoofdreden dat de politie voortaan om 12 uur de meeste kroegen sluit! als ze bezopen zijn doen ze beestachtige dingen……

 6. dirk zegt op

  Er is maar 1 gouden regel : Als er moeilijkheden zijn van welke aard ook en er zijn Thaien bij betrokken WEGWEZEN . Goed onthouden !!!!

  • khun Roland zegt op

   Inderdaad, het zijn lafaards. Als het even kan vallen ze je het liefst in de rug aan en zoals reeds meermaals gezegd, niet één tegen één (daar zijn ze te laf voor) maar krijgt je een hele bende op je lijf.

 7. peter zegt op

  De moordaanslag waarbij een bejaard Engels echtpaar en hun zoon op een ontstellend laffe en vreselijke manier in elkaar worden geslagen door 4 of 6 Thaise psychopaten is geen geisoleerd of toevallig geval van extreem volkomen zinloos geweld. De cijfers liegen er niet om hoe geweldadig de Thaise maatschappij is.
  We moeten ons terdege bewust zijn dat “om niks” of om “iets onbenulligs” de stoppen kunnen doorslaan bij een toevallige ontmoeting met een Thai. Dit gedrag of beter psychiatrisch beeld is structureel op grote schaal sluimerend aanwezig in de Thaise maatschappij. Met als gevolg dat het regelmatig tot een uitbarsing komt tegenover Thai maar opvallend vaak ook tegenover phalang.
  Als regelmatige verkeersdeelnemer zie ik hoe gestoord veel Thai zijn als ze zich in hun auto anoniem wanen. En die zieke agressie komt ook te voorschijn bij wat alcohol of yaba bij een feest als Sonkran.
  Ook in de massa voel de Thai zich anoniem. Onbegrijpelijk dat er nog zo veel mensen naar Thailand komen.

 8. Sonny zegt op

  Helemaal eens met de reacties dat dit geen incident is, maar veel te vaak voorkomt. Alleen als je dit filmpje goed bekijkt is de Britse vrouw ook niet alleen maar bezig met het tussenbeide komen zij slaat namelijk op een gegeven moment de Thaise man als eerste in zijn gezicht, en je dan ben je ook niet echt slim… Nogmaals zonder het overige geweld goed te praten. Lafaards zijn het ook in onderlinge gevechten zie je dit terug.

  • theoS zegt op

   De zoon gaf als eerste de Thai een duw en de Moeder zou hem wel even helpen door de Thai een klap in het gezicht te geven. De zoon nam een andere Thai in een nek klem en de Vader gaf deze Thai 2 stompen in het gezicht, zodoende gingen de Thais door het lint. Dit is uitgeradeerd van de video, die wereldwijd gewezen wordt, maar je kunt de hele volle video op you tube vinden. Bekijk deze goed, meerdere malen. Dronken Britten tegen dronken Thais! Bij een dronken Brit is alle redenatie zoek, hersens worden vloeibaar.

   Moderator: Niet relevante tekst verwijderd. Verwijzingen dat zoiets in Nederland ook gebeurt zal wel maar is niet relevant. Misschien gebeurt het ook wel in Oeganda of in Venezuela, totaal niet interessant. Dit is Thailandblog dus graag bij Thailand houden.

 9. Rens zegt op

  Het is in dit geval dat men er absoluut niet onderuit kan om hier wel iets aan te moeten doen, teveel buitenlanders waren hier getuige van en het filmpje stond al op youtube. Dus werd er een “klopjacht” op poten gezet, welke ook breeduit in de pers kwam, en na arrestaties de verplichte foto in de krant met tig autoriteiten op de achtergrond enzovoort. Er wordt door het hoofd van polite verklaard dat het de alcohol was, dat was te verwachten want het is nooit de Thai natuurlijk. Hij vindt ook dat ze hun verontschuldigingen moeten aanbieden en daarna zal er wel een draai aan gegeven worden. De gearresteerden werden op borgtocht vrijgelaten en zullen straks wel een `mega` boete krijgen van toch zeker wel 500 baht denk ik maar zo. Zelden, zoals al eerder hier opgemerkt heb ik een Thai alleen zijn zaakjes zien regelen, in een groep zijn ze flink en dat is de norm en gaan dan tekeer als beesten, en indien gericht tegen een buitenlander dan hoor je er zelden iets meer van.

  • harry zegt op

   en in de thaise pers staat er 3 vastzitten en 1 vrijgelaten. de 3 wordt verwacht 10 jaar cel. zou het waar zijn?

 10. Luo NI zegt op

  Ik hou het voor gezien in het land van de z.g glimlach.

  Het sadisme straalt van hun gezichten , en ik zal mij wel honderd keer bedenken voor dat ik weer een

  voet in het land van geweld en corruptie zal zetten .

  Gegroet

  Luo

 11. John zegt op

  Zeer slechte zaak voor Thailand! Dit gaat ze toeristen kosten! Dit soort zinloos geweld zie je niet in omliggende landen.

 12. Evert zegt op

  Waar ik een hekel aan heb en dat zie ik vooral bij Oosterse volkeren, dat mensen elkaar bijvallen zonder oog te hebben voor wat er werkelijk aan de hand is. Kliekjesvorming c.q. gedrag.

 13. janbeute zegt op

  Ik kwam vandaag een posting op Thaivisa tegen , met daarop in grote blokletters Boycot HuaHin untill there is justice .
  Misschien een te felle reactie vind ik, maar er is meer .
  De politie was nergens te vinden op dat moment , de ambulance was er zelfs eerder .
  En waar waren de Hua Hinse Thaise bevolking om te helpen of een enkele farangs , niemand deed iets .
  Ik stond er bij en keek er naar , net als soms in Holland gebeurt als iemand te water raakt .
  Als het even doorgegaan was hadden ze die Engelse vrouw kompleet doodgeschopt .
  En vertel me niet dat dit een uitzondering is want het gebeurt meer dan je denkt .
  Ook in mijn direkte omgeving ken ik zulks soort voorbeelden , maar dan veelal onder de Thais onderling .
  Ja alcohol en jaba zijn dan vaak in het spel .
  Vooral de jeugd in Thailand en dat ervaar ik samen met mijn Thaise ega , wordt steeds agresiever .
  Mijn ega waarschuwt mij menigmaal , Jan bij een gevaarlijke ontstane situatie als soms gebeurt in het verkeer met racende Thaise jochies .
  Geef geen enkele reactie , want over een a twee dagen staat de hele club bij je voor de deur .
  Je ziet hier steeds meer van dat soort los geslagen jeugd brommer bendes .
  En wat doet de politie NIKS , ze zijn zelf als de dood voor deze clubjes .
  Neem maar van mij aan , tenzij je in dromenland wilt blijven geloven , Thailand is Thailand allang niet meer .
  Ik heb veel respekt voor de oude Thaise generatie , zijn nergens te beroerd voor om te helpen .
  Maar de huidige Thaise jeugd is kompleet verpest .

  Jan Beute .

 14. rob zegt op

  Misschien gaan wij er te makkelijk vanuit, dat we altijd en overal, ook in mensenmassa’s om half 2 snachts, op de Thaise glimlach kunnen rekenen. Corruptie, feodale strukturen, de onbewuste arrogantie waarmee de westerling met geld strooit en drank zullen overal ter wereld ons uit die droom verlossen. Het is goed om dit verhaal te lezen, maar ik blijf me veilig en welkom voelen tussen gewone Thais op het platteland, gewoon in de tijd dat de Thai ook wakker is. Dat gevoel is nog nooit in de pakweg 30 weken vakantie(ook alleen rondreizen) die ik er de afgelopen 5 jaar heb opzitten, beschaamd.

 15. Rob zegt op

  Ik heb het vaker gezien de thai die rond wandeld op bv Bangla(phuket) zitten te wachten op excuse om de buitenlander te meppen met zijn allen.
  Vooral de kwallen die lopen pingpong show die groep komen met zijn alle de politie maakt er gebruik van .
  Een tijd geleden waren twee zatte flinke australieers aan het vechten geslagen de politie kon ze niet aan .
  Dus werden die gasten ingeschakeld met zo’n 20 man de twee in het ziekenhuis geslagen een had een gebroken been.
  Dus verwacht echt niet dat ze die gasten later gaan straffen .
  Ja nu het iedereen het op tv heeft het gezien moeten ze een show opvoeren.
  Maar doe zelf maar niks fout want je hangt zo .
  Mij is opgedragen niet meer mijn auto te parkeren op straat want anders moet de politie maatregelen nemen.
  Ik woon op een rustige buurt. Na 9 uur rijdt er niks.
  Ik zei en al die andere auto’s dan ,ja die zijn niet van falang dus die kunnen gewoon buiten blijven staan.
  Dat wordt je gewoon verteld als of het de gewoonste zaak van de wereld is .
  Ik heb grond gekocht en ben een huis aan het bouwen dus weg gaan is niet echt makkelijk.
  Maar ik zou het geen tweede keer doen.
  Mijn roze bril is al heel lang van mijn neus gevallen.
  Maar er zullen wel weer mensen dit goed praten.
  Er vallen te veel doden zogenaamde ongelukjes, deze Engelse hebben nog geluk gehad .
  Een maand geleden is een fransman van begin twintig dood gestoken omdat hij kwaad werd toen de dader hem eerst aan reed .
  De fransman had hem wat klappen gegeven en toen stak met een mes meer twintig keer .
  En dader zei tegen poltie ja hij was sterker en iedereen kon dat zien dus toen heb ik maar mijn mes gepakt.
  Ja de fransman is lekker op vakantie gegaan naar het land van de glimlach ,had die dat maar niet moeten doen dat is de gedachtengang van dat tuig.
  Blijven lachen he.
  Gr Rob

 16. PietJan zegt op

  Er is heel veel agressie bij Thai mensen. Niet alleen bij ouderen cq volwassenen. Ook bij de jongeren. Hou de dagelijkse nieuwsberichten bij: elke dag dodelijke slachtoffers vanwege huiselijk geweld, ruzies onder collegae, vetes in familiekringen, de ene school tegen de andere, jeugdbendes onderling, meidenclubs die nog wat af te rekenen hebben, enz.enz. Er is ook heel veel wapentuig bij de mensen aanwezig. Lees opThailandblog hier meer over: https://www.thailandblog.nl/?s=wapens&x=30&y=6
  De combinatie agressie en wapentuig, aangevuld met alcohol en geknakte ego’s: het resultaat ervan is te zien in dit filmpje.

 17. Thomas zegt op

  Ik kan me vergissen, maar volgens mij zie ik toch echt één Thaise vrouw (rood shirt) die probeert tussenbeide te komen en dan door de man in het gestreepte shirt hardhandig op de grond wordt gekwakt. Als het klopt was er dan wel degelijk een Thai die iets deed en nog een kleine vrouwelijke ook. Klasse!

 18. Frans zegt op

  Hua Hin,

  liever niet meer,
  mensen die het ‘normale leven’ daar kennen, komen er al lang niet meer
  als dit geen toeristen gaat kosten, land van de Glimlach….

 19. Tom zegt op

  De onderliggende haat vanwege sommige Thai jegens farang is er zeker. Daar moet je je bewust van zijn in het uitgaansleven. Onbewust arrogant gedrag van de Westerling, zoals rob het mooi formuleert, kan een trigger zijn voor dergelijke haatdragende Thai (vooral jongeren). Met de jongeren is er ook een algemeen probleem met agressie: vooral tijden festiviteiten en concerten. Rivaliserende bendes…

  Mijn vriendin kijkt altijd met ogen wijd als ik een concert van een festival uit Europa met pow-gowende mensen afspeel: “hoe komt het dat ze niet vechten?”

  De lafheid hier is echter geen Thai fenomeen. Kijk naar de problemen in West Europa met de Oost Europese nieuwkomers. Russische kinderen (11) die messen gebruiken, Tsjetsjenen die altijd in groep aanvallen en altijd wapens op zak hebben. Bulgaren. En dit zijn voorbeelden uit mijn eigen ervaring in Gent. De meeste mensen voelen zich onaantastbaar als ze in groep zijn (en alcohol of drugs ophebben)

  Deze laatste gevallen vind ik veel erger dat de Thai die falangs brutaliseren. In VL zijn het de nieuwkomers die geweld gebruiken. Hier zijn het gefrustreerde autochtonen. Want zij zijn arm, en falangs zijn “allemaal rijk” en sommige dames verkiezen een falang boven een Thai. Enzovoort.

 20. khun sawat zegt op

  Op youtube staat een 2.25 min durend filmpje, hier op is te zien dat de Engelse familie begint zowel
  verbaal als fysiek. Het is niet goed te praten dat die Thaien doorgaan terwijl die Engelsen op de grond
  liggen, maar je moet wel dom zijn om in een ander land verhaal proberen te halen op een dronken groep.
  Ik denk dat ze in Engeland of zelfs in Nederland ook wel een paar klappen gekregen zou hebben.

 21. Tony zegt op

  Het Bhoeddhisme predikt toch beheersing van emoties? Of blijven deze te lang onderdrukt…

 22. Gerard zegt op

  Ben in het verleden ,,met mijn toenmalige vriendin,, diversen keren naar van die sing a song feesten geweest in isaan.
  Iedere keer waarschuwde zij mij voor grote knokpartijen die bijna altijd uitbraken door voornamelijk drank.
  Was ik ook nog de enigste farang op zo een groot openlucht feest..was niet altijd prettig.
  Denk ook dat het wat uitmaakt dat zij aan mijn zijde was..
  Voor de rest op je hoede blijven bij dronken mensen..Thai of buitenlander..glimlachen en doorlopen.

 23. fernand zegt op

  Moderator: onleesbaar.

 24. ruud zegt op

  De Thai die je om twee uur ‘s nachts in uitgaansgebieden tegenkomt, zijn geen afspiegeling van de Thaise bevolking.

 25. Jack G. zegt op

  Een tijdje geleden stond op Thailandblog een verhaal over veel politie en militairen op straat tijdens Songkran in Hua Hin. Dat was tegen alcoholmisbruik en niet vanwege een terroristische dreiging stond in het stuk. Deze troepenmacht van zwart en groen waren niet erg in de buurt op dat tijdstip is mijn voorzichtige conclusie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website