De eigenaar van de Merkaba Beach Club op Koh Phangan, de Brit Lance Wayne Pattinson (50), heeft bij de politie aangifte gedaan tegen adjunct-districtshoofd Vissarut Dejhun. De ambtenaar zou hem bestolen hebben tijdens een inspectie woensdagnacht.

De ambtenaar is, hangende het onderzoek, overgeplaatst naar een inactieve post.

Volgens de Brit had  de ambtenaar de kassa’s van zijn bar meegenomen, waarin 21.900 baht zat. Toen hij ze terugbracht, zat er nog maar 900 baht in. Pattinson zegt tweemaal eerder door de adjunct-districtshoofd te zijn afgeperst.

De ambtenaar liet het er zelf ook niet bij zitten en stapte op zijn beurt naar de politie. Hij beschuldigde Pattinson er van een valse aangifte te hebben gedaan. Hij erkende de kassa’s en een muziekspeler te hebben meegenomen naar het districtskantoor en had ze teruggegeven toen Pattinson zijn vergunningen kon laten zien.

Indien de Brit de waarheid spreekt, wordt de kwestie doorverwezen naar de National Anti-Corrruption Commission.

Op de foto: Pattinson doet aangifte.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Britse bareigenaar Koh Phangan doet aangifte van diefstal door ambtenaar”

 1. henry zegt op

  Ik stel me alleen de vraag, hoe een Brit eigenaar kan zijn van een bar.

  • Khun Peter zegt op

   Dat kan als je voldoende Thais personeel op de loonlijst hebt staan.

   • henry zegt op

    Hij kan/mag maximaal 49% van de aandelen in zijn bezit hebben. Elke constructie die dit omzeilt is illegaal.

 2. rentenier zegt op

  Ik vindt dit een heel dappere actie van de Brit, prima! Ik ben zelf ook wel eens door politie (zonder uniform) afgeperst maar had geen getuigen dus niet het lef om een bij voorbaat onsuccesvolle aangifte te doen. Uiteindelijk ben ik verhuisd omdat ik besefte dat als ze 1 maal succes hebben, dan blijven ze terug komen.

 3. rentenier zegt op

  Ik mis trouwens belangrijke informatie over de situatie toen het gebeurde. Waren er getuigen aanwezig? Was de ambtenaar alleen of had hij collega’s bij zich? Was de Brit alleen of was er Thais personeel aanwezig. Ambtenaren die illegale praktijken uitvoeren kunnen heel gevaarlijk zijn en hebben vaak ‘handlangers’. Als er Thaise getuigen bij zijn betrokken, dan zijn die meestal doodsbang voor de corrupte ambtenaren. Ik had toen 2 van mijn kinderen aanwezig (puber leeftijd) maar wou voorkomen dat ze bij een dergelijke zaak als getuigen betrokken zouden raken. De kans dat ze er negatieve, zelfs traumatische herinneringen aan over kunnen houden is heel groot. Maar zonder getuigen zou ‘n Thai al kansloos zijn en een buitenlander al helemaal. Vandaar dat ik er voor koos om maar beter het veld te ruimen zo als dat heet.

 4. John Chiang rai zegt op

  De enigste vraag zal blijven of dit alles te bewijzen is,maar alleen de moed om aangifte te doen,is het begin om corruptie te bestrijden. De ontbrekende moed,en onderdanigheid van vele Thais,tegenover politie en overheid,geven deze criminelen ook in de toekomst te veel zekerheid.

 5. will zegt op

  moedig ja.

  maar wat zal er uit de bus komen? en wat zal het vervolg zijn voor hem ? had beter camera boven zijn kassa gehangen.

  afwachten maar.

  hoop t beste voor hem.

  w

  • khunflip zegt op

   Camera boven zijn kassa? De ambtenaar had de kassalade (met medeweten van de bareigenaar) ter controle meegenomen naar zijn districtkantoor. Dan heb je weinig aan een camera boven je kassa.

   Ik weet niet of dit soort acties razendsnel moeten plaatsvinden, maar om corruptie aantijgingen in de toekomst te kunnen voorkomen zou het niet beter zijn wanneer de kas voordat deze wordt meegenomen ter plekke wordt geteld en er een verklaring van het totaalbedrag wordt ondertekend door beide partijen zodat daar dan daarna geen discussie over kan worden gevoerd? Of ben ik nu te kort door de bocht?

 6. Siam zegt op

  Ik denk dat Lance, ik ken hem enigzins, wel een goede advocaat heeft geraadpleegd voordat hij aangifte ging doen. De betreffende ambtenaar is inmiddels overgeplaatst naar een inactieve post. De ambtenaar heeft lance aangeklaagd voor smaad.

  De ambtenaar was niet alleen het is gebeurt tijdens een controle, rond 1 uur in de nacht.

  De Club die hij heeft is een mooie tent, zit veel geld in. (lance is niet armlastig)

 7. Jacques zegt op

  Ik neem aan dat deze Engelsman slim genoeg is geweest om te werken met getuigen en tevens in bijzijn van deze personen, geld dat met de kassa in werd genomen te tellen en daarvan een schriftelijk bewijs als onderpand te krijgen. Een ambtenaar heeft bevoegdheden maar zal zich toch ook moeten kunnen verantwoorden, want hij of zij blijft bij inname verantwoordelijk voor een juiste behandeling en teruggave van de goeden en en het geld. Dat de ambtenaar is overgeplaatst naar een inactieve post zegt wel iets van de bewijsvoering van de aangifte. Overplaatsing gebeurt niet zo snel want gezichtsverlies is iets dat men niet wil lijden. Ik denk en hoop dat ook de afpersingszaken enige bewijsvoering hebben. Al met al veel gedoe en soms loont het. Ik hoop voor hem dat de waarheid zal zegevieren maar in Thailand weet je dat maar nooit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website