Een maand nadat een Thaise tv-presentatrice overleed aan een cosmetische ingreep heeft zo’n operatie weer een dodelijk slachtoffer geëist: de 24-jarige Britse Joy Noah Williams. De arts die de ingreep verrichte, is aangehouden en wordt beschuldigd van nalatigheid.

En dat niet alleen want hij was ook niet bevoegd de ingreep te verrichten waarvoor hij toestemming van een chirurg had gekregen. Beide artsen krijgen dientengevolge een onderzoek aan hun broek door de Medical Council of Thailand en kunnen hun bevoegdheid verliezen.

Williams overleed donderdag. Ze was naar de SP Clinic aan Soi Lat Phrao in Huai Khwang (Bangkok) teruggekeerd omdat ze bloedde na een borstvergroting die ze op 14 oktober had gekregen. Ze werd intraveneus onder verdoving gebracht, waaruit ze niet meer bijkwam nadat de siliconen waren verwijderd.

Volgens de secretaris-generaal van de Medical Council of Thailand lijkt onderzoek erop te wijzen dat de vrouw slaappillen had geslikt voordat ze onder verdoving werd gebracht. Dit zou haar dood verklaren. Hij zegt dat de kliniek apparatuur had moeten hebben om haar leven te redden. Volgende week worden de resultaten van de autopsie bekend gemaakt.

De arts die de ingreep verrichtte, kan een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en een boete van 60.000 baht verwachten, indien hij schuldig wordt gevonden. Hij is vrijgelaten op een borgtochtsom van 200.000 baht. De andere arts riskeert een gevangenisstraf van 1 jaar en/of een boete van 20.000 baht. De kliniek is voor 60 dagen gesloten. Het is de eerste keer dat in de 10 jaar bestaande kliniek een dergelijk tragisch incident heeft plaatsgevonden.

De tv-presentatrice overleed een maand geleden, eveneens  als gevolg van de verdoving, in een kliniek in Samut Prakan, waar geknutseld werd aan haar gezicht. Die zaak is nog in onderzoek.

(Bron: Bangkok Post, 25 oktober 2014)

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Britse (24) overleden na cosmetische ingreep”

  1. maarten vasbinder zegt op

    Natuurlijk een tragisch gebeuren. Men dient echter wel te beseffen dat ook cosmetische ingrepen gepaard gaan met risico’s. Thailand heeft wat dat betreft een hele goede naam. Zeer weinig complicaties. Dat kan niet gezegd worden van de meeste Europese landen.

  2. jacqueline zegt op

    Ik ben het met Maarten eens! Thailand is zeer safe.
    .Je kunt misschien wel beter naar een bekent ziekenhuis gaan,De verdovingen zijn goed, en apparatuur zijn zeker aanwezig en van zeer hoge kwaliteit. De regels in Thailand zijn erg streng. De controles in Thailand zijn zeer hoog aangeschreven. In Europa gebeuren zoveel meer fouten dan in Thailand. 1 ding is zeker elke operatie gaan gepaard met risico’s .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website