Vanaf 1 juni hoeven buitenlandse toeristen alleen nog essentiële informatie verstrekken voor het verkrijgen van de Thailand Pass. Deze wordt, vanaf die datum, automatisch gegenereerd zonder wachttijd.

Het Centre of COVID-19 Situation Administration (CCSA) heeft vandaag de vereenvoudigde Thailand Pass-registratie en de toegangsregels voor internationale aankomsten goedgekeurd.

Buitenlanders moeten wel voor vertrek een Thailand Pass aanvragen (via https://tp.consular.go.th/ ), maar hoeven van 1 juni alleen gegevens over:

Het systeem geeft dan automatisch een Thailand Pass QR-code af voor de aanvrager. Voor Thaise onderdanen die vanuit het buitenland naar Thailand reizen, komt de Thailand Pass te vervallen.

Bij aankomst in Thailand wordt bij buitenlandse reizigers de Thailand Pass QR-code gescheckt, waarna men toegang krijgt en vrij door het land mag reizen.

Ook niet gevaccineerden krijgen vrij toegang als zij een negatieve test kunnen overleggen

Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur voor de reis een bewijs van een negatieve PCR of professionele ATK-test kunnen uploaden via het Thailand Pass-systeem, krijgen ook automatisch toegang en kunnen vrij door het land reizen.

De CCSA keurde ook een verdere versoepeling van de landelijke COVID-19- zones goed. Er zijn straks drie kleurgecodeerde zones: de Pilot Tourist Areas of blauwe zones, de Surveillance of groene zone en de Areas under Stringent Surveillance of de gele zone.

Nachthoreca (na 24.00 uur) mag weer open in de groene en blauwe zones

Nachtelijke uitgaansgelegenheden; zoals, pubs, bars en karaokeclubs in de groene en blauwe zones mogen hun activiteiten hervatten, inclusief de verkoop en consumptie van alcoholische dranken op het terrein.

De CCSA heeft ook de quarantaine-eis bij een risicovol contact opgeheven.

Nadat het bovenstaande is aangekondigd in de Royal Thai Government Gazette, is het officieel.

Bron: TAT

14 reacties op “BREAKING: Verdere versoepeling Thailand Pass voor internationale aankomsten vanaf 1 juni 2022”

 1. Peter zegt op

  Handig dat het nu sneller gaat, maar het is dus nog geen versoepeling en medische gezien totaal nutteloos. Thaise personen die uit het buitenland komen zijn natuurlijk veel gezonder en hebben minder risico op COVID, daarom vervalt voor hun de Thailand Pass, maar voor buitenlanders niet. Echt logisch (not).
  In mijn geval heeft mijn Thaise vrouw dus straks geen Thailand Pass nodig als wij naar Thailand op vakantie gaan in juli, maar ik wel en kan ik ook nog ergens zo’n COVID verzekering gaan regelen. Beetje hetzelfde systeem en logica als dual pricing in Thailand.
  Ik las dat Thailand nu mikt op de rijkere toeristen uit Europa omdat China in een lockdown zit, laat ze dan heel snel die Thailand Pass drempel afschaffen.

  • Branco zegt op

   Thaise personen die naar Thailand reizen hebben geen verzekering nodig. Buitenlanders wel; vermoedelijk is het daarom dat je vooraf deze informatie moet verstrekken en een Thailandpass moet aanvragen.

   Je krijgt de code direct maar vermoedelijk kijkt men achter de schermen daarna nog wel even naar de geldigheid van de opgegeven verzekering en vaccinatiegegevens. Bij aankomst kan men dan snel selecteren op wie er nog extra documenten moet laten zien (of ter plaatse een andere verzekering moet aanschaffen) om toegang te krijgen.

  • Dennis zegt op

   Je maakt je druk om niks.
   Daarnaast werkt het omgekeerde ook; Nederlanders die terugkeren naar Europa; zelfs ongevaccineerd zijn er geen eisen of beperkingen. Dat geldt niet voor niet-EU burgers (waaronder Thais). Dus ook de Eu meet met 2 maten.

   Ik zou me er niet aan ergeren. Ga lekker op vakantie, geniet van het lekkere weer en eten. Die 650 baht is het allemaal niet waard en volgend jaar mag u 300 baht aftikken voor een ziektekostenfonds.

   • Peter zegt op

    Genieten ga ik zeker! Het gaat alleen om die onzinnigheid van dat hele Thailand Pass systeem. De endemie verklaren maar de drempel voor buitenlanders nog niet wegnemen.
    De EU heeft soortgelijke inreisregels in maart en april al afgeschaft, ook voor Thai.
    Toch weer zonde van die 3 x 650 baht (incl. kinderen) voor een paar certificaten terwijl ik al verzekerd ben. Daarvan had ik onder het zonnetje van nog meer lekker eten en drinken kunnen genieten 🙂

    • Nee hoor. Er geldt nog steeds een reisverbod voor mensen van buiten de EU: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/eu-inreisverbod
     Weliswaar zijn er uitzonderingen, maar feitelijk is de EU strenger dan Thailand.

    • Kees zegt op

     Ik heb deze week een Thailand pass aangevraagd en binnen een dag gekregen zonder extra verzekering. Gewoon een Engelse verklaring van mijn zorgverzekering en uiteraard vaccinaties en paspoort.

 2. Jacob zegt op

  Eh…. wat verandert er dan?

  Ik heb vorige week ’s middags NEDERLANDSE tijd een Thailand Pass aangevraagd met kopie paspoort, verzekeringsbewijs en vaccinatiebewijs en ’s avonds (Nederlandse tijd, al na middernacht in Thailand) ontving ik de melding dat mijn Thailand Pass goedgekeurd was. Dat moet wel automatisch zijn gebeurd gelet op de tijdstippen (alles na 17 uur Thaise tijd, zowel aanvraag als goedkeuring).

  • Henkwag zegt op

   Voor mij en enkele nederlandse kennissen, idem dito: in deze maand (mei) aangevraagd en na korte tijd de goedkeuringsmelding. Zelfde 3 gevraagd: paspoort, vaccinatiebewijs, verzekering. Ook mij is dan ook geheel onduidelijk waarom er er zo’n wonderlijke juichstemming is.

   • Lomlalai zegt op

    De juichstemming komt als ik het goed begrijp omdat er vanaf 1 juni helemaal geen covid test bij aankomst meer is en er dus ook geen kans meer is om direct (asymptomatisch) verplicht in quarantaine geplaatst te worden of in een ziekenhuis opgenomen te worden.

    • Nou meer omdat je ook ongevaccineerden niet meer in quarantaine hoeven en dat je ook niet meer in quarantaine hoeft als je naast een besmet persoon hebt gezeten (in vliegtuig of taxi). Daarnaast is ontvangt iedereen vanaf 1 juni snel zijn QR-code en zal geen handmatige screening meer plaatsvinden. Zijn echt wel verbeteringen. Maar ja, sommigen zijn pas tevreden als die Thailand Pass helemaal verdwijnt. Dat zal ook gebeuren, even geduld nog.

 3. D.Prak zegt op

  ik heb een vraag,

  Ik vlieg op 2 juli naar Bangkok
  ben al in bezit van een Thailand Pass
  is deze pass dan ook nog geldig
  of moet ik een nieuwe aanvragen??

  • Walter zegt op

   Ik vertrek op 3 juni, ik heb een Thai Pass en daarop staat de geldigheidsduur. Valid for Entry from 28 May 2022 , Valid for Entry until 11 June 2022. Dus ik zie hier geen probleem.

  • Dennis zegt op

   Thailand Pass blijft geldig, ook als de regels veranderen Zeker als het gaat om versoepelingen.

   Tot nu toe heeft Thailand zich heel netjes gedragen inzake al uitgegeven Thailand Passen; die bleven gewoon onder de uitgegeven regels gelden, ook al waren de eisen voor de nieuwere Passen strenger. Dus het zou onlogisch zijn om te denken dat bij versoepelingen de “oude” Passes niet meer geldig zouden zijn.

 4. haki zegt op

  Nieuwe bepalingen en verzekeringseis.

  Let even op of men nog steeds onder het hoofdstuk verzekeringen, specifiek het bedrag (nu dus US $ 10.000) vermeld wil zien! Als dit niet zo is, dan volstaat wellicht de verklaring (zonder vermelding bedrag) die zorgverzekeraars wel willen afgeven!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website