Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centre for Covid-19 Situation Administration, kondigt donderdag in een uitzending van het Government House in Bangkok strengere Covid-19-controlemaatregelen aan.(screenshot)

Het Centre for Covid-19 Situation Administration, het adviesorgaan voor de regering, komt vandaag met een reeks aangescherpte maatregelen die ook gevolgen hebben voor buitenlanders die naar Thailand willen reizen. Zo wordt de verplichte quarantaine voor alle aankomsten in Thailand weer 14 dagen in plaats van 7-10 dagen voor volledig gevaccineerde buitenlanders. 

Verder komen er meer Covid-19 controles, het aantal “donkerrode” zones wordt uitgebreid en het dragen van gezichtsmaskers buitenshuis wordt in het hele land verplicht.

CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin zegt dat op 1 mei een einde komt aan de verkorte quarantaineperiodes van 7-10 dagen (een andere bron heeft het over 6 mei). Buitenlanders worden weer voor 15 dagen (14 nachten) opgesloten in hun hotelkamers en mogen deze alleen verlaten voor een medische behandeling of Covid-19-test.

Ook worden vanaf 1 mei zes provincies aangemerkt als donkerrode zones met maximale en strikte Covid-19 controle. Het zijn Bangkok, Chon Buri, Chiang Mai, Nonthaburi, Pathum Thani en Samut Prakan. Het aantal rode zones met maximale controle stijgt van 18 naar 45 provincies, terwijl de oranje controlezones zal dalen van 59 naar 26 provincies.

Zesentwintig provincies die tot oranje zones zijn verklaard, zijn Krabi, Kalasin, Chai Nat, Chumphon, Trat, Nakhon Nayok, Nakhon Phanom, Nong Khai, Bung Kan, Buri Ram, Phangnga, Phayao, Phrae, Mukdahan, Mae Hong Son, Yasothon, Loei, Sakon Nakhon, Satun, Samut Songkhram, Sing Buri, Surin, Nong Bua Lam Phu, Uttaradit, Uthai Thani en Amnat Charoen.

In alle zones meoten mensen een gezichtsmasker dragen als ze naar buiten gaan. Boetes zullen worden uitgedeeld, maar deze zullen niet direct heel zwaar zijn.

In het hele land zijn uitgaansgelegenheden en scholen gesloten. Winkelcentra mogen tot 21.00 uur open zijn met een beperkt aantal bezoekers, promotie-evenementen zijn niet toegestaan. Feesten worden verboden.

In donkerrode provincies mogen mensen hun zone niet verlaten, tenzij het strikt noodzakelijk is. In de rode zones is dineren toegestaan ​​tot 21.00 uur en tot 23.00 uur in de oranje zones, zonder verkoop of consumptie van alcoholische dranken. In rode zones kunnen restaurants tot 23.00 uur bestellingen voor afhalen aannemen.

Gemakswinkels zoals 7-Eleven en Familymart mogen in de donkerrode en rode zones open tussen 04.00 en 23.00 uur. De beperking is niet van toepassing in oranje zones.

Bron: Bangkok Post

28 reacties op “Breaking: Quarantaine voor buitenlanders weer naar 14 dagen!”

 1. Lisette zegt op

  Ik ben samen met mijn Thaise man aangekomen op 26 April in Thailand aangekomen (vanuit Nederland). Bij aankomst gold toen nog 10 dagen (11 nachten) quarantaine ASQ. Dus op 7 mei mogen we onze ASQ verlaten.

  Houdt deze wijziging in dat wij gewoon deze dagen aanhouden en dat dit ingaat voor de reizigers die vanaf nu Thailand inreizen?
  Of
  Betekent dit dat wij extra quarantaine dagen erbij krijgen?

  Mocht iemand dit weten dan hoor ik het graag.

  Alvast hartelijk dank.

  • Rob V. zegt op

   Thai PBS heeft het over reizigers die vanaf 1 mei aankomen “People travelling to Thailand from abroad will, from May 1st, be required to spend 14 days in quarantine”. Op de Thais talige site van PBS staat dit:

   “สำหรับการปรับระยะเวลากักตัว ปรับจาก 7 หรือ 10 เป็น 14 วันทุกประเภท ไม่อนุญาตให้ออกจากห้องพัก เว้นทำการตรวจหาเชื้อและรักษาพยาบาล สำหรับผู้ที่ได้รับอนุมัติ COE ตั้งแต่ 1 พ.ค.2564 หรือ ผู้ที่ได้รับ COE ก่อนวันที่ 1 พ.ค. และเดินทางถึงราชอาณาจักรนับตั้งแต่วันที่ 6 พ.ค.2564 เป็นต้นไป และตรวจหาเชื้อ 3 ครั้ง”

   Als ik dat zo lees gaan deze regels op voor de mensen die vanaf 1 mei aankomen en zouden jullie daar buiten van en dus langer dan de bedoeling was in het hotel opgesloten zitten. Maar ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken.

   De website van het ministerie zelf, wat de primaire bron zou zijn om hier antwoord op te krijgen, lijkt helaas uit de lucht. Ik denk dat het nog even wachten is op aanvullende informatie met meer zekerheid/details. Immers met vertalingen en versimpeling van nieuws in de (Engelstalige) media wil nog wel eens essentiële details verloren gaan. Als Ging de TV op PBS zet hoort hij misschien de komende dagen meer details in het nieuws. Hopelijk kan de hotelleiding hierop binnen nu en 1 mei wel een zeker antwoord op geven.

   https://www.thaipbsworld.com/tougher-anti-covid-19-restrictions-imposed-by-ccsa-from-may-1st/
   https://news.thaipbs.or.th/content/303844

  • Cornelis zegt op

   Er verandert – zoals de besluitvorming er nu ligt – niets voor je, want e.e.a. gaat gelden voor houders van Certificates of Entry die op of na 1 mei 2021 worden afgegeven. Houders van eerder afgegeven CoE’s die vóór 6 mei binnenkomen kunnen nog aanspraak maken op de 7 of 10 dagen quarantaine waar ze oorspronkelijk voor in aanmerking kwamen.

  • Dennis zegt op

   Nee, dit geldt enkel voor “nieuwe” aankomsten. Voor u geldt (mits niet positief getest tussentijds natuurlijk) de 10 dagen ASQ.

  • Es zegt op

   Alle aankomsten die in het bezit zijn van een Certificaat van Binnenkomst uitgegeven op of na 1 mei, moeten de 14 dagen quarantaine ondergaan.

   Als het goed is zijn wij beiden nog steeds 10 dagen verplicht. Iedereen die na 1 mei COE heeft gekregen en na 6 mei binnenkomst moet 14 dagen verblijven in een hotel.

   Mijn vraag is:

   Vliegen vanaf Bangkok naar Phuket 5 mei kan dat wel? Ivm rode zone

   • S.a.a. zegt op

    Wat u zegt klopt niet. Pertinent onwaar. Het gaat om het aantal dagen welke wordt weergegeven op je COE. Als je nu een COE hebt waarop staat dat je 10 dagen in qurataine moet, dan val je in de oude regio. Alle mensen vanaf 1 mei, dus 2 mei, vanaf 1 mei, gaan in de regeling van 14 dagen. Maar de regelingen zijn nog niet eens officieel bevestigd en er zal heel erg veel weerstand komen vanuit caat en toeristenindustrie. Dit kan natuurlijk ook echt niet. Enige reden dat dit nu tijdelijk gebeurd is de afgelopen feestweek. Maar de rekening zoekt weer eens een stok om mee te slaan en u raadt het al, wij zijn het bokje.

    • Peter V. zegt op

     Het is jammer, maar pertinent waar…
     Op het CoE document staat de opmerking: “The Communicable Disease Control Officer at International Port Health Office of Thailand has the authority to decide on the final quarantine period.”

     Dus, men zal 14 dagen opleggen…
     Wat hier nog niet genoemd is, is dat er ook 3x getest wordt. Je mag dus 3x uit eenzame opsluiting.

  • Joost A. zegt op

   LATEST UPDATE: ( 29 April 2021)
   Travellers arriving in Thailand from 6 May 2021 onwards will be subject to 14-day quarantine, regardless of the vaccine certificate.
   Bron: https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/info-for-non-thai-nationals-traveling-to-thailand/?lang=en

  • Ger-Korat zegt op

   Van de website van de Thaise ambassade in Den Haag:

   Laatste ontwikkelingen: Van 1 mei 2021 tot nader order.

   Alle niet-Thaise bezoekers die op of na 1 mei 2021 in Thailand aankomen, moeten de quarantaineperiode van ten minste 14 dagen voltooien.

   BEHALVE : bezoekers van wie de COE’s uiterlijk op 30 april 2021 zijn afgegeven EN die uiterlijk op 5 mei 2021 (lokale tijd in Thailand) in Thailand aankomen, hebben nog steeds recht op een verkorte quarantaineperiode van 7 of 10 volledige dagen volgens de maatregel vanaf 1 april 2021.

  • Lisette zegt op

   Dank jullie wel voor jullie reactie.
   Blij te horen dat dit voor ons niets veranderd. Mijn schoonmoeder is ernstig ziek, vandaar onze reis. Het zou vervelend zijn als dit toch iets had uitgemaakt voor ons. Dus ik schrok al even… (ik kijk tegenwoordig nergens meer van op haha). Maar hartelijk dank voor jullie reacties.

 2. Esther zegt op

  Bangkok zit nu in de donkerrode zone. Je mag de donkerrode zone niet verlaten alleen noodzakelijk.
  Ik vlieg 5 mei naar Phuket. Valt dat onder noodzakelijk?
  Kan iemand mij hiermee helpen?

  Groeten
  Esther

  • Ger-Korat zegt op

   Als je een verblijf of stek in Phuket hebt dan ben je noodzakelijk onderweg. Blijft trouwens toch een vreemd verhaal want als buitenlander heb je misschien geen vaste plek of je bent toerist en reist wat rond; dan kan men je toch moeilijk verplichten om ter plekke iets te huren of verplicht een hotel te boeken. Denk daarom dat ze je wel met rust zullen laten als je zegt dat je naar huis gaat, waar die dan ook is, en je dan verder met rust zullen laten.

  • john koh chang zegt op

   subarnabumi airport ligt toch niet in provincie bangkok maar in provincie samutprakan. Of vergis ik me??

 3. Joop zegt op

  Ik land 1 mei en val dus nog in ‘oude ‘ regeling, met negatieve Corona test en gevaccineerd?

  • Rob V. zegt op

   In mijn Thaise tekst hierboven staat dat de nieuwe regels gelden voor “degenen die COE-goedkeuring hebben gekregen vanaf 1 mei 2021, *óf* degenen die de COE hebben ontvangen vóór 1 mei en vanaf 6 mei 2021 in het Koninkrijk aankomen”.

   Kortom met een CEO afgegeven in april maar aankomst in de periode tot en met 5 mei val je onder de oude regels.

  • S.a.a. zegt op

   Ik land ook 1 mei… vallen wij onder de oude regeling? Mag het wel hopen. Wat een ellende weer zeg.

 4. Dennis zegt op

  Het is duidelijk symboolpolitiek (de buitenlanders zijn niet diegenen die het virus Thailand binnen brengen), maar de regering wil blijkbaar een signaal afgeven aan de bevolking dat er iets wordt gedaan. Helaas worden de verkeerde maatregelen getroffen.

  Uiteraard had er voor Songkran een reisverbod moeten gelden. Nu stijgen de besmettingen en iedereen kan terug rekenen wanneer die besmettingen zijn begonnen; inderdaad net in de dagen voor Songkran. Daarnaast is de overheid veel en veel te traag met het vaccinatieprogramma en vertrouwt men volledig op de lokaal geproduceerde vaccins en heeft men nota bene de arrogantie om vaccins die door andere landen worden aangeboden (o.a. India) te weigeren vanwege “niet nodig”. Hoe ongelofelijk arrogant ben je dan?

  Wat betreft de 14 dagen ASQ-maatregel voor buitenlanders; onnodig en onzinnig! Streep dan door dat mensen als “toerist” naar Thailand kunnen komen en sta alleen familie, zakenreizen, diplomaten etc toe. Dan komen er alleen mensen die ook echt iets in Thailand te zoeken hebben en die aantallen zijn relatief laag. Bovendien kun je de eis van volledig gevaccineerd laten staan en kun je ASQ beperken tot 7 dagen. Daarmee hou je dus controle én hou je het voor de betroffenen nog overzienbaar. Ik persoonlijk zou 7 dagen ASQ nog overwegen, 14 dagen is simpel een no-go.

  Zoals gezegd is deze maatregel vooral om te laten zien dat de regering iets onderneemt, alleen onderneemt de regering de verkeerde besluiten en de besluiten die wel hadden moeten worden genomen, werden niet genomen. Jammer. Corona bestrijdt je niet door iemand anders de schuld te geven en zelf niets te doen.

  • Joost.M zegt op

   Ik denk dat de nieuwe regels te maken heeft met de uitbraak in India met die nieuwe variant. Er wonen ook veel Indiërs in Thailand.
   India is ook niet ver weg.

   • Dennis zegt op

    De overheid zou kunnen besluiten om dan Indiërs 14 dagen ASQ op te leggen, niet de rest van de buitenlanders. Ook zou de overheid kunnen besluiten om toeristen te weren en die groep niet meer in aanmerking te laten komen voor een CoE. De huidige maatregel is discriminerend en vooral ook nergens op gebaseerd. De aantallen buitenlanders die onder een CoE Thailand binnenkomen is beperkt. Als je dan een brandhaard als India nog eens uitsluit, dan kunnen andere bezoekers zonder problemen naar Thailand komen, zonder een gevaar voor de gezondheid te zijn. Het is vooral symboolpolitiek

 5. RonnyLatYa zegt op

  Meteen krijg je hier ook antwoord en o.a. een reden op een vroegere TB vraag waarom de ambassade niet te vroeg een CoE wil afleveren. Het kan allemaal zomaar veranderen.
  En in juni kan het weer anders zijn…

  Lezersvraag: Waarom pas in juni weer een CoE aanvragen?
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-waarom-pas-in-juni-weer-een-coe-aanvragen/

 6. FrankyR zegt op

  Ik snap er weinig van.

  Of ik snap het juist wel. Het is dus weer die ‘Ai Falang’ welk men graag als zondebok gebruikt?

  Zelf niets gedaan om iets van een vaccinatie op te starten, dus maar weer buitenlanders pakken.

  Ondertussen trachten ze de boze toerismesector te sussen… die het juist van diezelfde ‘Ai Farang’ moet hebben.

  Een onnodig spagaat. Ik zal uitkijken naar een alternatief…

  Jammer hoor!

  Mvg,

  Franky

 7. Rob zegt op

  Ls
  AL met al. Het blijft dus gewoon wachten, wachten, wachten.
  Ik zie er van komen dat we in november zelfs niet normaal kunnen reizen.
  En dan ben ik nog heel positief (liever negatief )
  We zullen geduld moeten hebben

  Hoewel de toestand van de bevolking hard achteruit gaat.

  Dagelijks krijg ik verzoeken voor een baan of geld!!

  Ik help nu 1 gezinnetje, maar ze hebben het zeer zwaar.
  10 uur werken voor 300Bath
  Daar moeten ze met z’n drieën van rond komen..

  En wij maar klagen .

  Voor alle Thailand gangers. Hou vol!!!

  Misschien tot november en anders januari??

  Gr rob

 8. Peter zegt op

  visitors whose COEs have been issued no later than 30 April 2021 AND who will arrive in Thailand no later than 5 May 2021 (local time in Thailand) are still entitled to a reduced quarantine period of 7 or 10 full days as per the measure as of 1 April 2021.
  dit las ik vandaag op de site van de thaise ambassade den haag dd 30-04-2021
  kan natuurlijk altijd weer veranderen,maar ja,T.I.T.

 9. Maurice zegt op

  Naast het weer hanteren van een 14 daagse quarantaine worden er ook andere regels aangescherpt. Dit baseer ik op een aankondiging van het hotel waar ik in december in quarantaine ben geweest (ik ben nog steeds lid van de Line groep van het hotel). Onderstaand de letterlijke tekst van de aankondiging van deze ochtend:

  “It has been brought to our attention the announcement of the Ministry of Public Health that guests under quarantine facilities must adhere to the followings:
  – Guest is not allowed to use Relaxation areas during the entire stay.
  – Room Cleaning service is not available during the entire stay.
  – Laundry service is available after 2nd NETGATIVE SWAP TEST RESULT of our stay.

  This will be effective from Saturday 1 May 2021, approximately 2 months. If there is an alteration you will be informed accordingly.”

  In december mocht ik na de eerste negatieve PCR test elke dag 2x een uur in de tuin (“relaxation area”) van het hotel. Op 16 april werd aangekondigd dat dit vanaf 17 april nog maar 1x per dag mag zijn.
  Vandaag is dus aangekondigd dat je vanaf morgen je kamer geheel niet meer uit mag. Dat maakt de quarantaine een stuk minder prettig.

  • Ja, maar dat is niets nieuws, want dat stond al in de tekst van het artikel: Buitenlanders worden weer voor 15 dagen (14 nachten) opgesloten in hun hotelkamers en mogen deze alleen verlaten voor een medische behandeling of Covid-19-test.

 10. janbeute zegt op

  ik vraag me dan weer eens af hoe kan men kontroleren dat je in een donkerrode zone verblijft.
  Als voorbeeld uit de praktijk zo als ik die nu ondervind,en ondervonden heb afgelopen jaar bij een zelfde soort van zone indeling.
  Ik woon in de provincie Lamphun op de grens met de provincie Chiangmai.
  Even op en neer de Ping rivier over op weg naar de KadFarang in HangDong te CM is geen enkel probleem.
  Vaak staan er alleen bij de drukke hoofdwegen een kontrolepost.
  Maar ga je zoals ik binnendoor op de motor kom je geen enkele kontrole punt of iets dat er maar oplijkt tegen.
  Afgelopen week was er kontrole,hoorde ik van horen zeggen langs de superhighway naar CM terhoogte van Thai Wasadu winkelcentrum.
  Ik reed met de Mits langs op de weg langs de spoorlijn naar CM en heb geen enkele kontrolepost oid gezien.
  Ze kunnen beter de tijd en energie besteden aan de broedplaatsen waar het virus vrij spel heeft, dus ook snachts bij pad heren controleurs, en niet in een tentje langs de weg zitten ala Songkran en mobieltjes zitten te kijken.

  Jan Beute.

  • chris zegt op

   En nog eens een andere vraag: hoe weet je waar de grens is tussen twee districten? Gaan ze districtpaaltjes zetten want ik heb er nog nooit een gezien……

 11. janbeute zegt op

  Beste Chris ik had ongeveer een halfuur geleden buikpijn van het lachen.
  Het ging om het volgende.
  Lezende de Thaivisa het ging over nieuwe restricties aangaande de provincie Chonburi.
  Dit is niet te geloven een land in een land zo lijkt het te worden.
  Het schijnt dat als je uit deze provincie Chonburi waar ook Pattaya ondervalt wilt reisen een geldige of dringende reden waarom en een permissie moet aanvragen om naar buiten te mogen.
  Heeft iets weg van zoals Thais naar het verre buitenland te kunnen op vakantie of voor werk oid.
  Je moet aan allerlei eisen voldoen om naar buiten te kunnen.
  En toen las ik een van de vele reacties en ook nog zelfs van een farang. Hij schreef.
  Trying to fight a virus with bureau cracy is like trying to fight a fire by throwing paper on it.
  Ik denk dat ze hier langzamerhand de weg kompleet maar dan ook kompleet kwijt zijn.
  Maar binnenlandze grenzen of niet Janneman gaat even op en neer en komt weer terug.
  Thailand een boel blabla en weinig wol.
  En ondertussen draaide het lokale sanook barbiertje gisteravond ala Thai moonschine whisky tot aan drie uur snachts gewoon door.
  Of ze aan de 1.5 meter en het verplichte mondkapje gedacht hebben valt zwaar te betwijfelen.
  And tomorrow is it business as usual.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website