Lezersvraag: Waarom pas in juni weer een CoE aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 april 2021

Beste lezers,

Wil van de zomer naar mijn vriendin in Thailand. Heb alles al geregeld: quarantaine hotel, vlucht, enz. Kreeg helaas van de ambassade te horen dat ik in juni opnieuw mijn Certificate of Entry moet aanvragen.

De ambassade heb ik vervolgens gemaild met de vraag waarom het verzoek is afgewezen. Ze moesten nog meer informatie ontvangen van het ministerie van buitenlandse zaken over toeristen na 31 mei.

Weet iemand hier meer over te vertellen? Waarom pas in juni weer een CoE aanvragen?

Groet,

Marnix

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Lezersvraag: Waarom pas in juni weer een CoE aanvragen?”

 1. Founding Father zegt op

  Afgelopen week heb ik ook contact gehad met de Thaise ambassade in Den Haag.

  Zij adviseerden mij om een maand voor vertrek (juli, in mijn situatie) te starten met het aanvragen van de CoE.

  Misschien dat ze dat bedoelen met het aan jou gegeven antwoord? Mocht je wat specifieker kunnen zijn, dan probeer ik graag met je mee te denken.

 2. RonnyLatYa zegt op

  Ze zeggen toch waarom
  “Ze moesten nog meer informatie ontvangen van het ministerie van buitenlandse zaken over toeristen na 31 mei.”

  De situatie kan wanneer jij vertrekt helemaal anders zijn en niet meer in overeenstemming met de voorwaarden op het moment dat de CoE werd aangevraagd en/of uitgereikt.

 3. Cornelis zegt op

  Ik denk dat de Ambassade eenvoudig tracht te vermijden COE’s af te geven voor een te ver in de toekomst liggende datum, vanwege de doorlopend veranderende (en niet in gunstige richting, helaas) situatie in Thailand.

 4. Berrie zegt op

  Beste Marnix, je hebt de vraag gesteld waarom jouw verzoek om een COE verzoek is afgewezen. De ambassade antwoordde dat “ze nog meer informatie moesten ontvangen van het ministerie van buitenlandse zaken over toeristen na 31 mei.” Wat denk je: zou het kunnen dat “men’ in wil kunnen op de actuele situatie van juni as? Lijkt mij toch duidelijk!

 5. Founding_Father zegt op

  In mijn beste Thais heb ik zojuist gesproken met iemand van de Thaise ambassade.

  Deze wist mij het volgende te vertellen, wat betreft dit topic:

  Het verbod op internationale vluchten is van toepassing tot minimaal 31 mei 2021. Dit is niks nieuws en conform de huidige voorwaarden.

  Reizen naar Thailand is dus officieel niet toegestaan voor de ”normale” toerist, behalve als hij / zij een CoE en eventueel een visum gaat aanvragen.

  Als ik het goed begrepen heb, klopt het dus wat er aan jou uitgelegd is per mail. Namelijk dat er nog niks bekend is over het toelaten van toeristen na 31 mei. Simpelweg omdat het vorig jaar ingestelde verbod op internationale vluchten, actief is tot 31 mei 2021.

  • Marnix zegt op

   Top!! Bedankt voor de heldere uitleg!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website