Na lang speurwerk lijkt er eindelijk schot in de zaak van de bomaanslag van vorige week waarbij twintig doden velen. De Thaise politie heeft een verdachte opgepakt (zie foto). Het staat wel vast dat de man betrokken was, maar hij is niet de dader.

De politie onderzocht alle mobiele telefoongesprekken, die in de buurt van de Erawan tempel zijn gevoerd rond het tijdstip van de bomaanslag. Dat leidde tot de aanhouding vrijdagnacht van de verdachte. Volgens de politie heeft hij bij station Hua Lamphong de bom aan de dader gegeven, die vervolgens per tuktuk naar Ratchaprasong ging.

De politie spoorde drie Turkse telefoonnummers op. Eén daarvan kon worden herleid tot een appartementengebouw in Nong Chok in het oosten van Bangkok. De politie omsingelde met honderd man het gebouw en doorzocht vijf kamers die al geruime tijd door een Turkse man waren gehuurd. Vier kamers waren leeg. In één kamer werden kogeltjes van 5 mm gevonden, een ontsteker, elektriciteitsdraad, een metalen pijp, vaatjes met chemicaliën, een met kruit bevuild shirt en valse paspoorten. Vermoed wordt dat zeker twee verdachten Thailand zijn ontvlucht.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/TAv6h

8 reacties op “Bomaanslag Bangkok: Telefoongegevens leidt tot arrestatie verdachte”

 1. nico zegt op

  Knap speurwerk.

 2. Jacques zegt op

  Goed te lezen dat het onderzoek in de richting van de daders is gekomen en dat een van hen is aangehouden. Zo te lezen is dit weldegelijk een dader. Die heb je in soorten en maten. Van intellectuele tot materiele daders en mededaders en medeplichtigen. Indien de Thaise wetgeving enigszins lijkt op onze wetgeving dan is hier ook sprake van een dader en dan gaat deze man een lange tijd van zijn vrijheid worden beroofd. De gebruikte opsporingstechnieken geven mij het beeld dat op dit gebied er ook voortuitgang is geboekt. Wellicht is er buitenlandse (politie) hulp gekomen en meer buitenlandse hulp zal nodig zijn om tot meerdere aanhoudingen te komen. Zo’n groepering zorgt er wel voor dat de (hoofd) dader(s) snel het land uit kunnen. Het gebruik van valse paspoorten is standaard aanwezig voor de reizende crimineel. Overigens nog steeds veel te gemakkelijk aan te komen. Identiteitsfraude is nog steeds veel voortkomend. Vanuit mijn opsporingstijd weet ik dat er in Bangkok nogal wat vervalsers hun uitgangsbasis hebben. Misschien dat daar ook nog nader onderzoek wordt verricht. Het is wel te hopen. De lange adem is uiteindelijk de remedie voor een zo goed mogelijke opsporingspercentage. Nu in ieder geval de dader op het filmpje nog. Dus ga zo door Thaise politie en hopelijk maken jullie nog meer juiste keuzes. We krijgen de vermoorde mensen en niet mee terug maar bij de verwerking van dit alles, voor de nabestaanden, helpt het wel om duidelijkheid te krijgen en vergelding voor het toegebrachte leed zal worden toegepast.

  • Walter Schrijn zegt op

   Dit belangrijke onderzoek geeft de inwoners, toeristen en pensionado’s in Thailand meer vertrouwen en hoop, zodat de economie weer op gang gebracht kan worden.

  • Wim van Beveren zegt op

   Misschien buitenlandse hulp omdat daders het land uit zijn en de Thaise politie niet zomaar in elk land kan gaan rond rennen.

 3. Jef zegt op

  Waar een groepering toeristen viseert, verbetert mijn veiligheidsgevoel niet als hier of daar een paar leden worden opgepakt. Op pensionado’s na, zullen toeristen andere Zuid-Aziatische oorden of China opzoeken en die pensionado’s gaan (hopelijk op natuurlijke wijze) uitsterven. Dit komt bovenop een paar militaire putches, avondklokperiodes en een luchthavenbezetting die alle wereldwijd bekendheid kregen.

  De Thaise toerismesector lijdt daar direct en bllijvend onder, maar ook de eruit voortgekomen Thaise marktplaats voor producten uit de buurlanden komt in de verdrukking, dus die handel en de transportsector. Dat leidt tot een economische neergang ten opzichte van de landen die ervan zullen profiteren en minder middelen om de binnenlandse vraag naar luxeproducten op peil te houden, een behoorlijk vicieuze cirkel. De pensionado’s zullen geen grote economische kentering meer meemaken en kunnen gerust wezen, dat hun pensioentje ook over afzienbare tijd nog toereikend zal blijven.

 4. SOMMEIL zegt op

  Jammer genoeg heb ik in mijn omgeving de ervaring dat velen begaan zijn met hun privacy, het zij zijn die hun ongenoegen uiten over onze politiediensten als een terroristische aanslag niet wordt opgelost met de snelheid van een aflevering NCIS

 5. ton zegt op

  het kan waar zijn maar ook niet waar
  thailand manipuleert al het bewijsmateriaal dus niet betrouwbaar.
  kijk maar eens hoeveel mensen er vermoord worden door thaivolk en doofpot ingaat of gastarbeiders worden aansprakelijk gesteld natuurlijk,
  welk rechtsysteem het beste is weet je als je zelf onschuldig gepakt word
  succes

 6. Rob V. zegt op

  Klinkt een beetje als domme daders. Ik moest grijnzen toen ik vorige week hoorde dat de politie de buitenlandsenummers rondom de plek van de bom ging checken: als je zoiets doet en je wil liever niet gevonden worden dan zirg je toch dat je geen mobieltje op zak hebt, als je die toch bij je hebt dat het een anonieme, thais nummer is (wat ze nu gaan blokeren als je prepaid sim niet registreerd) en zeker niet gaat bellen. Als dader bellen met nog wel een buitenlands nummer is (gelukkig voor ons) best wel dom. Eens kijken waar de Thaise politie verder nog mee komt, de buitenlandse hulp zitten ze niet op te wachten terwijl het forensisch onderzoek op de plaats delict voor westerse termen, laten we het netjes uitdrukken, onvoldoende was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website