Voor het eerst sinds het geweld in januari 2004 in het Zuiden is opgelaaid, is een ziekenhuis het doelwit van een bomaanslag. In Pattani ontplofte woensdag een bom, geplaatst in een motorfiets, op het parkeerterrein van het Khok Pho ziekenhuis. 

Tien personen raakten gewond en vijftig motorfietsen vlogen in brand. De ziekenhuisstaf vreest dat ziekenhuispersoneel vaker in de toekomst met aanslagen te maken zal krijgen.

Twee personen raakten ernstig gewond; ze zijn opgenomen in het ziekenhuis. Een meisje van 3 jaar werd zo zwaar getroffen dat haar rechtervoet en –onderbeen geamputeerd moesten worden. De overige acht gewonden zijn naar een ander ziekenhuis in Pattani gebracht (foto boven).

Pattani werd zaterdag al opgeschrikt door bomaanslagen en beschietingen. Daarbij kwamen drie personen om het leven. Doelwitten waren winkels, waaronder een 7-Eleven winkel, het kantoor van het provinciaal elektriciteitsbedrijf, een elektriciteitsmast en een benzinestation. De bomaanslag van woensdag brengt het totaal aantal gewonden op 58.

Verder werd gisteren in buurprovincie Yala een dorpshoofd doodgeschoten en in Tak Bai (Narathiwat) werd een marioneofficier doodgeschoten; niet door opstandelingen, maar door een collega met wie hij een felle ruzie had gehad.

(Bron: Website Bangkok Post, 29 mei 2014)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website