Het openbaarvervoerbedrijf van Bangkok (BMTA) is voornemens om een busticket duurder te maken. Dat is noodzakelijk omdat het bedrijf diep in de schulden zit. De schulden bedrgen bij elkaar meer dan 100 miljard baht.

Staatssecretaris Pichit van transport, deed gisteren een voorstel voor de verhoging tijdens een vergadering met de bedrijfsleiding van de BMTA. Jaarlijks maakt het stadsbus bedrijf 4 tot 5 miljard baht.

Pichit heeft de BMTA gevraag met een saneringsplan te komen. Hij wil een einde aan de grote verliezen. De staatssecretaris vindt het rechtvaardiger om forenzen in Bangkok meer te laten betalen dat dat de schuldenlast wordt afgewenteld op iedere belastingbetaler in Thailand, want nu dicht de overheid de gaten in de begroting.

De tariefsverhoging is een eerste aanzet en een korte-termijn maatregel, zegt Pichit. Op de lange termijn moet het brdijf doorgelicht worden en gereorganiseerd worden.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “BMTA wil prijs buskaartjes in Bangkok verhogen om verliezen te beperken”

  1. Cor Verkerk zegt op

    Slechts 100 miljard baht schuld, vraag me af hoeveel al deze staatsbedrijven voor een schuldenlast met zich meedragen totaal.

  2. Leon zegt op

    Ik zou beginnen met een zuivering in de top….. 100 miljard schuld met 5 miljard per jaar inkomsten. Ergens blijft er van die 5 miljard iets aan de strijkstok hangen vermoed ik. Maar ja, welkom in Thailand 55555


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website