(isawiriya / Shutterstock.com)

De luchthaven Suvarnabhumi airport nabij Bangkok, zal vrijdag haar diensten hervatten wanneer luchtvaartmaatschappijen weer binnenlandse vluchten mogen uitvoeren. Dit na een schorsing van een maand vanwege Covid-19, aldus Suthirawat Suwanawat, algemeen directeur van de luchthaven.

Suthirawat laat weten dat het aantal buitenlandse reizigers aanzienlijk is gedaald sinds begin deze maand de burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, alle commerciële internationale vluchten verbood.

Deze tijd is door de AoT gebruikt om delen van de luchthaven te sluiten voor renovaties, reparaties en nieuwe faciliteiten. Zo zijn er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de hal, liften, verlichting, airconditioning en bagageafhandelingssystemen, daarnaast zijn gebroken vloertegels vervangen. Ook zijn er technische tests uitgevoerd om de sterkte en integriteit van de landingsbaan en taxibaan te controleren.

De AoT heeft ook nieuwe liften en verlichtingssystemen geïnstalleerd in het parkeergebouw en het kantoorgebouw van de luchthaven, aldus Suthirawat. “Hoewel er weinig passagiers zijn, worden de hygiënische- en schoonmaakmaatregelen niet afgeschaald. Wij willen zorgen voor een veilige omgeving voor passagiers zodra de vluchten worden hervat”.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Binnenlandse vluchten op 1 mei hervat: Suvarnabhumi airport gereed om te heropenen”

 1. RonnyLatYa zegt op

  “Suthirawat laat weten dat het aantal buitenlandse reizigers aanzienlijk is gedaald sinds begin deze maand de burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, alle commerciële internationale vluchten verbood.”

  Tja, dat zou best wel eens de reden kunnen zijn…. 😉

 2. l.lagemaat zegt op

  Opmerkelijk dat de landingsbanen kennelijk nog goed bevonden worden, maar het vervangen van een paar vloertegels is natuurlijk aanzienlijk goedkoper!

  Is het toelatingsbeleid van de provincies veranderd en mag iedereen daar weer naar toe reizen?

 3. HansG zegt op

  Worden de werknemers hier doorbetaald gedurende de Corona sluiting?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website