De overbelaste luchthaven Suvarnabhumi (kyozstorage_stock / Shutterstock.com)

Volgens het Department of Airports is de provincie Nakhon Pathom de ideale locatie voor een nieuwe internationale luchthaven die de hoofdstad moet bedienen. De afstand naar het centrum van Bangkok is slechts 50 km. En er zijn meer voordelen.

Zo ligt er al een compleet wegennetwerk ten westen van Bangkok en er hoeven slechts 200 huishoudens op 400 percelen te vertrekken. Zelfs 65 procent van de respondenten in een Nida peiling zegt er een voorstander van te zijn.

De nieuwe luchthaven moet de druk op Suvarnabhumi en Don Mueang verminderen, beide luchthavens zijn zwaar overbelast. Suvarnabhumi is gebouwd voor de verwerking van 45 miljoen passagiers per jaar maar al op 70 miljoen. Don Mueang overschrijdt haar capaciteit met 10 miljoen.

Voor beide luchthavens zijn al uitbreidingsplannen dus waarom nog een luchthaven, vragen critici zich af?

De bewoners in het gebied maken zich zorgen over de plannen, zij zitten niet te wachten op een gedwongen verhuizing. Milieu- en gezondheid deskundigen hebben al toegezegd om de bewoners te helpen door kritisch te kijken naar de plannen.

Mocht het plan toch worden doorgedrukt dan zullen belangenorganisaties eisen dat de bewoners een goede compensatie ontvangen en daarmee elders een bestaan kunnen opbouwen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bewoners ongerust om plannen voor nieuwe luchthaven in Nakhon Pathom”

  1. Marc zegt op

    Spijtig , ik denk dat Samut Sakhon beter zou zijn , vlak aan zee en autowegen , maar ja wie ben ik om daarover te oordelen ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website