De bewoners van Nonthaburi zijn gefrustreerd omdat de autoriteiten en politici er niet in zijn geslaagd te voorkomen dat de Chao Praya rivier overstroomde en hun gebied onder water liep.

De wateroverlast gaat zijn zesde dag in, maar informatieverstrekking door de overheid blijft achterwege. ‘Residents have to help themselves. We heard about the floods when someone set off a firework into the sky on Monday night as one of the dykes near Bang Bua Thong fresh market was broken’, zegt de 31-jarige architect Toei. Het water staat tot 10 cm op de begane grond van zijn huis en tot 80 cm in de wijk Bua Thaong Kheha Estate, waar de huizen van 650 gezinnen zijn getroffen.

Weliswaar lieten de autoriteiten een elektrische pomp en zandzakken aanrukken, maar zegt Toei: ‘Those things can’t hold back water adequately.’ Jinda (62) vertelt dat haar huis nog niet overstroomd is, maar de weg in de wijk staat wel onder water. ‘Any housing estate which has connections with authorities or local politicians could bargain to get electrical pumps and sandbags and they just pump water out on to the street, unlike my compound which has quite a difficult time.’

De autoriteiten zijn zich van kwaad bewust. Ze zeggen dag en nacht aan het werk te zijn geweest om te voorkomen dat de 14 stuwen langs de Chao Praya rivier het zouden begeven. Wanneer die kapot waren gegaan, was de ellende helemaal niet te overzien zijn geweest.

Het Pheu Thai parlementslid voor Nonthaburi zegt dat twee rijen zandzakken worden toegevoegd waardoor de hoogte van de dijk van 1,2 naar 1,5 meter gaat. [Welke dijk? Waar?]

De burgemeester van Nonthaburi zegt dat bewoners dag en nacht patrouilleren langs risicovolle gebieden. De gemeente zou al 20 miljoen baht hebben uitgegeven aan zandzakken en waterpompen.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bewoners Nonthaburi gefrustreerd over lakse overheid”

 1. luc.cc zegt op

  Toen ayutthaya aan het overstromen was (ooggetuige), heb ik geen enkele militair gezien.
  Geen info aan de mensen, niets, niets.
  Waar wij wonen (ook overstroomd) is wat verderop een militaire basis.
  Op het ogenblik dat de dijk doorgebroken was, en ik op weg was om ergens zandzakjes te versieren, heb ik één militair gezien, welke het verkeer wat regelde, dwz, dat er geen verkeer de militaire basis zou op gaan.
  Geen hulp gezien van deze militairen, misschien waren ze bezig hun eigen hachje te redden.
  In mijn vroeger leven heb ik ook 30 jaar bij de hulpdiensten gewerkt, bij rampen of catastrofale gevallen stonden wij eerst ten dienste van de bevolking en niet voor ons eigen.

 2. lupardi zegt op

  Hoorde op de radio dat er veel mensen in de overstroomde gebieden mentale problemen hebben. De regering heeft besloten om comedians naar die gebieden te sturen om de mensen optevrolijken…..mischien dat Youp en Freek nog tijd over hebben?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website