De bewoners van het district Muang in de provincie Lampang hebben het advies gekregen een mondkapje te dragen om zichzelf zo te beschermen tegen de jaarlijkse smog overlast. Deze wordt veroorzaakt door de bosbranden bij Doi Phra Bath.

De bewoners is daarnaast geadviseerd af te zien van openlucht activiteiten. Wie ademhalingsproblemen heeft of rode ogen of hoest, moet een arts raadplegen.

In het district Mae Mo wordt de veiligheidslimiet van 120 microgram per kubieke meter flink overschreden. In tambon Bandong bedraagt die 166 u/cg en in tambon Pgra Nath 144.

De bosbranden braken twee dagen geleden uit.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bewoners Lampang moeten mondkapjes dragen tegen smog”

 1. Eddy Lampang zegt op

  Vreselijk…!
  We zijn net terug in België en ontsnappen daarom aan deze kwel en kommer.
  Maar onze Thaise familie en vrienden daarentegen, zitten nu opgescheept met deze vorm van “ophokplicht”.
  Hopelijk verdwijnt dit ongemak snel zodat het dagelijks leven zonder gezondheidsrisico kan verdergezet worden. Lampang is te mooi om bedolven te worden onder een zweem van fijn stof, assen, mist….

 2. John Chiang rai zegt op

  Deze toestanden van Smog veroorzaakt door o.a bosbranden,het schoonbranden van agrarischegrond, huisvuil verbranden en de talloze oude dieselvaartuigen die eveneens de lucht verpesten,is een jaarlijks terugkerend probleem,en helaas niet alleen in de provincie Lampang. Ook de provincie Chiangrai is ieder jaar betroffen,zodat meestal in de maanden Februari en Maart de wachtkamers vol zitten met de betreffende patiënten. Niet alleen in het belang van de toerist,maar veel meer in het belang van de Thaise bevolking, is hier dringend een omdenken gevraagd. Alleen een goede voorlichting en een strengere wetgeving, met vooral goede controle’s,kunnen ook hier op den duur veranderingen brengen.
  Voor de alles zalig pratenden,ik weet dit hoort alles bij Thailand,zo spaar mij s.v.p.reacties,dat als ik dit niet verdragen kan,dat ik beter het land verlaten kan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website