Bende perst bestuurders af met botsauto’s

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
4 september 2014

Het redelijk onschuldige kermisvermaak met botsauto’s heeft in de Isaan, het Noordoosten van Thailand, navolging gekregen. Niet op de kermis, maar op de snelweg. En niet als vermaak, maar als afpersingsmethode. Een bende hield er zich de afgelopen drie jaar mee bezig.

In met name de provincies Khon Kaen, Udon Thani, Kalasin, Maha Sarakham, Nong Khai en Roi Et gingen ze in gehuurde pickup trucks of personenauto’s de weg op en botsten opzettelijk tegen andere wagens.

Ze hadden het vooral gemunt op vrouwelijke bestuurders, ouderen en bestuurders in vermoedelijk onverzekerde wagens. Na de botsing ‘praatten’ twee bendeleden op het slachtoffer in om af te zien van een verzekeringsclaim en met geld over de brug te komen.

Gisteren hield de provinciale politie van Khon Kaen de bendeleider (37) aan. Tijdens zijn verhoor heeft hij gezegd dat de bende uit 43 personen bestaat en dat 23 auto’s werden gebruikt.

De bende forceerde drie tot vijfmaal per dag een botsing  en verdiende er elke keer bedragen variërend van 5.000 tot 20.000 baht mee. De bendeleider zei maandelijks 100.000 baht te verdienen. Hij claimde vijftig botsingen in de afgelopen drie jaar.

De politie kwam in actie na berichten over meer dan honderd incidenten, waarover slachtoffers zeiden dat ze beroofd en afgeperst waren. In het district Chang Han (Khon Kaen) was de bende algemeen bekend. Op de social media werd gewaarschuwd dat in één bepaald dorp de gehele mannelijke bevolking op deze manier haar brood verdiende.

(Bron: Bangkok Post, 4 september 2014)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website