Belg overlijdt in badkamer in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
13 augustus 2012

Een 57-jarige Belg is zaterdagavond na een val in zijn badkamer in het Thaise Pattaya overleden.

Dat melden enkele lokale nieuwssites. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden van de man en meldt dat de Belgische ambassade in Bangkok de zaak opvolgt.

De nieuwssite Pattayapeople.com meldt dat de 25-jarige vriendin van de Belg de politie zaterdagnacht verwittigde. Volgens de vrouw was ze samen met de Belg en haar dochter in de slaapkamer, toen de man naar de badkamer ging. Iets later hoorden ze iets zwaars op de grond vallen. De man was al overleden toen de politie aankwam.

Vermoedelijk kwam hij ten val en stootte hij met zijn hoofd tegen de grond. De website schrijft echter ook dat de man aan een hartaandoening leed. De politie wacht de resultaten van een lijkschouwing af; er zou geen sprake van kwaad opzet zijn.

22 reacties op “Belg overlijdt in badkamer in Thailand”

 1. Tja, weer eentje in de categorie ‘vage doodsoorzaken’. Wie het nieuws volgt komt tot de conclusie dat farang nog al eens last hebben van evenwichtsstoornissen. Ze vallen bij bosjes van het balkon of glijden uit in de badkamer.
  Maar gelukkig is daar de Thaise politie nog die al snel concludeert dat er van kwade opzet geen sprake is.
  Eigenlijk zijn er maar twee doodsoorzaken bij farang: zelfmoord of ongeluk.
  Zelfmoord? Nee, dat zal het niet zijn. Ongeluk? Ja dat zou best kunnen. En dossier gesloten.

  • Lex K. zegt op

   Ik heb het artikel gelezen in de Telegraaf, die man woog meer dan 200 kilo dus evenwicht stoornissen lijken mij niet zo vreemd, die Thaise vrouw heeft zelf de hulpdiensten gealarmeerd en is samen met haar dochter daar gebleven tot de politie ter plaatse was.
   Ik raad iedereen aan om het artikel te lezen en het bijbehorende filmpje te bekijken voordat je conclusies gaat trekken en met complot theorieën op de proppen komt.

   Groet,

   lex K

   • @ Je hebt gelijk Lex, als het in de Telegraaf staat dan klopt het verhaal…
    Natuurlijk kan het een ongeluk zijn, maar er glijden er wel verdacht veel uit. in Nederland leees ik dat nooit in de krant. Net zoals er erg veel van het balkon afvallen. Meestal zijn er ook geen getuigen, alleen een Thais dame in dezelfde ruimte. Ach, iedereen mag het zijne er van denken.

    • LOUISE zegt op

     Ja, Kuhn Peter,

     En dat van het balkon vallen???

     Als je dan de hoogte ziet van de balustrade, dan moet je eerst een aanloop nemen en dan toch wel iets in je hebben van Fanny Blankers Koen, want anders redt een mens dat echt niet.
     Louise

   • HansNL zegt op

    Beste Lex.

    Inderdaad, de Telegraaf schrijft het, dus is het waar.

    De Telegraaf en vele anderen die Thailand van een afstandje bekijken, varen blind op lokale berichtgeving of de berichtgeving in Newsagencies.
    De achterdocht die je na een wat langer verblijf in Thailand vanzelf krijgt speelt natuurlijk geen rol.

    Hoe je het ook wendt of keert, er sneuvelen bijzonder veel farang in Pattaya, en meestal is inderdaad de conclusie van de politie dat er sprake was van een ongeval of zelfmoord.
    En inderdaad, het is natuurlijk vreselijk makkelijk om dat vast te stellen, immers verder onderzoek ik niet nodig.
    Maar ik durf hier en nu te zeggen dat in minstens 50% van de gevallen bij goed nader onderzoek een andere uitkomst zou zijn.

    Maar troostend is dan wel dat ook in vele zaken waar alleen Thai bij zijn betrokken heel vaak geen gedegen onderzoek wordt gedaan.

    Dit tot ongenoegen van nastaanden en vele anderen in het justitieele apparaat.

    • Lex K. zegt op

     Aan hans en Peter, ik weet dat het sensatie gehalte van de Telegraaf “vrij” hoog is, maar dit artikel, inclusief de video, hebben ze integraal van Pattayapeople.com overgenomen en het is op meerdere nieuwssites te lezen, exact zoals het in te de Telegraaf stond.
     Inderdaad kan en mag iedereen het zijne ervan denken, maar om nu gelijk van kwade opzet uit te gaan gaat mij te ver.

     Groet,

     Lex K.

 2. Pim zegt op

  Voortaan toch maar voor je de badkamer ingaat schoentjes met zuignappen aantrekken ?

 3. richard zegt op

  vreemd dat alle ongevallen plaats vinden te pattaya of phuket ?en inderdaad de thaise politie doen daar niet zo moeilijk over,. zelf heb ik mee gemaakt mijn vriend uit nong khai dood gevonden in zijn huis,kwam er latere achter dat thaise mensen (buren) het huis gelijk hebben leeg geroofd.dan werd gezegd hart aanval maar ik laat het voor zien,ik weet er toch meer over.Zou zeggen kijk uit met en losse relatie.?groetjes van uit kanchanaburi

 4. thaitanicc zegt op

  Het lijkt me in elk geval onwaarschijnlijk dat de Belg is overleden ten gevolge van het nuttigen van een maaltijd bij Belfrit Thailand. Zo ongezond zijn friet (ongeacht de olie waarin je ze bakt) en frikandellen (of curryworsten, als je wil) nou ook weer niet.

 5. gerrieQ8 zegt op

  als de foto klopt met het verhaal in de Telegraaf, dan klopt er toch iets niet. Deze man weegt geen 200 kg, of hij moet loden schoenen aan hebben gehad die duikers vroeger gebruikten, maar daar glij je dan weer niet mee uit. 😉

 6. ruud NK zegt op

  Kan gewoon een ongeluk zijn geweest. Eind vorig jaar ook een man in Cha-am uitgleden in de badkamer. In ons dorp een jongentje ook in de badkamer en een op school in de klas dood door uitglijden. Jonge kinderen zonde had zo makkelijk voorkomen kunnen worden.
  Thailand is gek op drempeltjes, trappetjes en gebruikt weinig slipvast materiaal in badkamers. Zelfs als je naar het toilet gaat bij b.v. Testo Lotus moet je voorzichtig zijn. Veiligheid is een onbekende uitdrukking in Thailand.

  • siamees zegt op

   Dat kopt, het huis dat ik nu huur, heeft een gesloten keuken buiten op het terras en een stukje op de weg naar de keuken en een ander deel naast het huis is betegeld ja met badkamermuurtegels wat supergevaarlijk is als ze ook maar een beetje nat zijn, het is niet dat ze het niet zo nauw nemen, neen het is onwetendheid vooral denk ik dat hier meestal het probleem is. Ze zijn op vele vlakken heel onwetend de meeste Thais, ik vind dat ze fameus achterlopen op een bepaald gebied, zou wel is kunnen zijn omdat ze nooit gekoloniseerd zijn geweest? Als ik in Laos ben in de steden dan wel te verstaan, vind ik persoonlijk dat de huizen en alles wat daarmee te maken heeft wat van steen is gemaakt er veel beter is gedaan en er ook beter uitziet. Waarom, omdat ze daar een zekere kennis van de Fransen hebben geerfd. Thailand is nooit een kolonie geweest en heeft lang niet opengestaan voor andere invloeden en heeft dat nog steeds in zekere zin met alle positieve en negatieve gevolgen.

 7. Sir Charles zegt op

  Het is blijkbaar geen zelfmoord want aan de diverse foto’s te zien die circuleren op het www heeft hij geen plastic zak over zijn hoofd en zijn handen zijn niet op zijn rug gebonden, zoja dán is het zelfmoord. 😉

 8. cor verhoef zegt op

  Ik heb zo de laatste reacties even nagelezen en het moet me toch van het hart: die slippers met zuignappen worden met het klimmen der jaren, steeds interessanter.

 9. Peter Fly zegt op

  Hallo beste thailandgangers en bewoners, Deze reactie geld voor mannen boven de zestig, die denken dat ze nog achttien zijn,en daarom nog al eens een middeltje nemen om te presteren in bed. Zal dit ook geen mede oorzaak zijn van vele doodsoorzaken,want ik hoor veel rare berichten dat veel dode mannen terugkomen in plaatselijk verhoogde kist.het zal wel humor zijn,maar waar het rook is vuur,dus vul maar in. Doch nog veel liefde en pas op wat je gebruikt, dit is wel een thema trouwens…….

 10. Hans zegt op

  Na het lezen van bovenstaande reakties moet me van het hart dat er hier erg onrespektvol wordt omgegaan met dit droeve bericht. Grapjes maken over deze trieste gebeurtenis vind ik niet kunnen, het zal je familie/vriend maar zijn.

 11. Peter Fly zegt op

  Sorry Hans, Als het een familie/vriend van je is,maar ik heb niet over deze meneer belg
  gesproken,maar in het algemeen,omdat de realiteit is dat zowel in pataya en phuket veel mysterieuze doden vallen,en ook vaak vrijgezellen of niet,sexverslaafden en die gebruiken deze troep. Als je daaraan begint, krijgt een begraafenisondernemer het heel druk.
  Tjamuk,Bedankt voor reactie,maar in ned. of ander europees land koop je geen viagra
  voor 10 euro p.s…. en als je een hartprobleem hebt,ook gevaarlijk.
  Dus mannen …of misschien zelfs vrouwen die hun man lief hebben, niet alleen lezen ,maar
  geef een reactie welk hulpmiddel is zonder risico en wat kost het in thailand, of is het de echte liefde en als het niet meer gaat is het einde oefening of een mysterieuze dood,nouja zonder de sex is Thailand nog steeds mooi,schrale doch overkombare troost

 12. Pim zegt op

  Peter Fly.
  Ik weet niet of je weleens buiten de deur gaat eten of plassen maar alles is te koop .
  Voor een kooppie ga je naar Haagse Jopie, zo zijn slagzin is .
  De europese dildo ruilt hij op Sukhumvite om in europa weer Thaise blauwtjes op de markt te brengen .
  De prijs hangt af van vraag en aanbod .
  De goedkoopste zijn niet gevaarlijk als je daar een strip van eet stilt het wel je honger .

 13. chaliow zegt op

  Een val in een badkamer zal meestal niet tot de dood leiden. Dan was ik al een aantal keren dood geweest. Veel waarschijnlijker is dat hij viel door een andere acute aandoening, een hartstilstand, een beroerte of een longembolie. Hij was al dood en daardoor viel hij.

 14. Ronny zegt op

  Ik wil alle mogelijke doodsoorzaken open laten, maar ook in Pattaya kan de dood een natuurlijke oorzaak hebben. We kennen wel allemaal de balkonspringers, met of zonder hulp, maar het feit dat een 57 jarige komt te overlijden in Pattaya moet daarom toch niet steeds het label misdaad meekrijgen. Alsof niemand een persoon kent in zijn onmiddellijke omgeving, die ook niet gestorven is op 57 jarige leeftijd of vroeger. Anders moet je maar eens het wandeling maken door kerkhoven in Belgie en Nederland. Je zal verbaasd zijn hoeveel 50 jarigen er liggen die op “natuurlijke” wijze zijn overleden.

 15. Hans zegt op

  De laatste trend in vloertegels is zeer gladde tegels van 60×60 (ben de naam ff kwijt) en die leggen ze zonder voegen tegen elkaar aan. Ziet er heel strak uit maar zodra je natte voeten hebt is het net een ijsbaan.

  Kennissen van me hebben dit zelfs tot en met de badkamer laten leggen. Ik vind het niet vreemd als je daar ongelukken van krijgt.

  Ik heb geprobeerd er een opmerking over te maken maar deze mensen vonden het mooi en het is mode dus dan koop je dat gewoon.

  • Ronny zegt op

   Wat dan te zeggen van die wandtegels die ze gewoon op de voetpaden leggen. Levensgevaarlijk als die nat zijn. Meestal worden ze dan bedekt met kranten maar dan nog… zou me niet verbazen dat hierdoor er ook al enkele op het randje van “natuurlijke” dood hebben gestaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website