In een schokkend voorval in Seka Tai, een Thais grensdorp nabij Laos, is een 49-jarige Belgische man, geïdentificeerd als Christophe H. uit Havelange, door een mede-Belg om het leven gebracht. Het misdrijf, dat opgehelderd werd na gedegen onderzoek door de lokale politie, had plaatsgevonden op slechts 700 kilometer van Bangkok. De 42-jarige dader, oorspronkelijk uit Hotton, Luxemburg, werd enkele dagen na de moord aangehouden terwijl hij de motorfiets van H. trachtte te verbergen.

Volgens politierapporten bekende de verdachte dat hij het leven van H.had beëindigd door middel van drie schoten in zijn eigen huis. De aangrijpende bekentenis bevatte ook de poging om het lichaam te vernietigen; de dader probeerde dit vlakbij zijn woning in een zelfgemaakte kuil gevuld met hout en autobanden te doen.

De achtergrond van deze moord ligt volgens de dader in een langlopend financieel geschil tussen hem en H., die blijkbaar meermalen om geld had gevraagd en gedreigd had met geweld. Deze spanningen zouden geëscaleerd zijn na herhaalde bedreigingen aan het adres van de verdachte en diens gezin, wat de kinderen angst inboezemde om nog naar school te gaan.

Echter, familieleden van H. weerspreken deze bewering. Een nicht van H. verklaarde aan de media dat de moord plaatsvond toen hij simpelweg probeerde betaald te worden voor werkzaamheden in het restaurant van de verdachte. Tot op heden heeft de familie van H., geschokt en in rouw, geen contact gehad met de Belgische ambassade in Bangkok.

De zaak heeft tot grote onrust geleid, zowel lokaal als internationaal, waarbij details nog verder onderzocht worden. De Belgische autoriteiten zijn inmiddels op de hoogte gesteld en de zaak blijft in ontwikkeling.

Bron: HLN

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website