De foto spreekt boekdelen. Tijdens de inspectie van de door de regering opgekochte rijst, die ligt opgeslagen in een pakhuis in Phanom Sarakham (provincie Chachoengsao), is rijst gevonden die ernstig bedorven was.

Sommige van de 1.792 zakken met (25 procent) witte rijst bevatten gebroken rijst, waren verontreinigd met korenworm of de rijst was in stof uiteen gevallen en op sommige plaatsen waren de stapels ingestort.

Het inspectieteam was al eerder in het pakhuis geweest en had toen geconstateerd dat de rijst beschadigd was. De vijf hekken van het pakhuis zijn toen verzegeld om te voorkomen dat rijst zou worden weggehaald. In totaal liggen in het pakhuis 88.005 zakken. Gisteren kwam het team terug.

Het pakhuis is een van de grootste pakhuizen die bezoek krijgen van het Elfde Legerregiment. Het wordt gehuurd door de Marketing Organisation for Farmers (MOF), een van de twee organisaties die in het hypotheeksysteem voor rijst belast waren met het opkopen en testen van de rijst.

Tijdens de inspectie beweerden MOF-inspecteurs dat de rijst die zich in een goede conditie bevond, al verkocht is. De nu gevonden beschadigde rijst zou uit de oogst van 2012 komen. Maar het legerteam liet zich niet overtuigen omdat veel zakken gescheurd waren. Het team zal de resultaten van de inspectie ter kennis brengen van het landelijk inspectieteam. Het precieze aantal beschadigde zakken moet nog worden vastgesteld.

(Bron: Bangkok Post, 23 juli 2014)

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bedorven rijst in pakhuis Chachoengsao”

  1. Ton van den Brink zegt op

    Pas op de T.V. een programma gezien waarin werd verteld dat bedorven rijst uiterst giftig is Nat.Geo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website