Zeker negentig procent van de bedelende kinderen in Thailand komt uit Cambodja. Ze worden geronseld door georganiseerde bendes, die de kinderen ‘huren’ van arme ouders, zegt de DSI (Thaise FBI).

De politie probeert de kinderen van straat te helen en terug te sturen naar Cambodja maar het is dweilen met de kraan open want de bendes zien telkens weer kans de kinderen terug te brengen naar Thailand.

“Het is een probleem waar geen iend aan komt”, aldus directeur Komvich van het Anti-Human Trafficking Centre van de DSI. De kinderen zijn vooral actief in het Nana gebied en Soi Cowboy in Bangkok maar ook in Samrong (Samut Prakan).

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Bedelende kinderen in Thailand komen uit Cambodja”

 1. ruud zegt op

  De kinderen worden niet alleen geronseld, maar soms ook moedwillig verminkt.
  Daarvan heb ik jaren geleden een voorbeeld gezien op Phuket.
  De middelvinger en de ringvinger van de rechterhand waren halverwege afgesneden.

 2. Eric zegt op

  Bedelende kinderen (en verminking ervan) is helaas een “business-model” voor criminelen. Wie kent de film Slumdog Millionaire niet? (aanrader: 10 nominaties, 8 Oscars).

  Niets geven. Geen cent.

 3. NicoB zegt op

  Als het geen prioriteit heeft bij de DSI zal het probleem zeker blijven bestaan en als het uitgangspunt bij de DSI is dat het een probleem is waar geen eind aan komt zal het zeker niet lukken.
  Wat te denken van schaduwen van zo’,n kind, de ophaler schaduwen en aldus bij de plek komen waar de bende huist, ik ben geen detective, maar geef je dit probleem echte aandacht is er zeer wel iets aan te doen dunkt me.
  Succes DSI.
  NicoB

 4. Gerrit zegt op

  Tja,

  Daarbij gebruiken die georganiseerde bende’s kleine kinderen, die geen enkel idee hebben waar hun ouders wonen. Het oppakken en terug sturen is dus niet eenvoudig. Wel volgen ze de mensensmokkelaars, als ze de kinderen ophalen en naar een overnachting plaats brengen, om dan s’morgens vroeg invallen te doen en wie arresteren ze dan??? juist de loopjongens, want de grote baas laat zich daar niet zien.

  En dan staan er in winkelcentra’s ook nog van die idioten, met foto’s van die kinderen, om geld te vragen.

  Terwijl er in elk district in Thailand opvang huizen zijn voor alleen gelaten kinderen.

  ik wil met klem vragen om geen geld te geven, maar geef ze te drinken en te eten.
  Koop een flesje met vruchtensap of saté stokjes.

  Groetjes Gerrit.

 5. marino zegt op

  in juni laatsleden zag ik een jonge kerel huilen onder een brug.Ik wou hem tweehonderd bath geven maar hij zei in gebroken Thais honger en weigerde het geld.Ik vroeg hem wat hij hier deed.Cambodja antwoorde hij.hij was hier met zijn oudere broer die op dat moment niet bij hem was. hij zat gehurkt ,toen hij rechtstond zag ik dat hij maar 1 arm had met een groot litteken. Ik wou hem meenemen naar the mall maar hij weigerde.hij wees naar een klein weg restaurant. Ik betaalde voor hem een noedelsoep en een cola. de rest van het geld 150 bath gaf ik aan hem. Ik raadde hem aan om terug te keren naar cambodja. Diezelfde dag moest ik vertrekken naar Belgie.

  na een maand ben ik gaan kijken of hij nog aanwezig was,maar geen kat te zien onder de brug. hopelijk is hij terug thuis en weg van de maffia.

 6. Luit zegt op

  Woon niet in Thailand maar wel in Azie, was hier eerder ook een plaag de bedelaars en ook allemaal georganiseerd door de “maffia” baby’s lenen etc….. Daar is hier goed mee om gegaan, bedelaars van straat en terug naar hun woonplaats. Bedelen is hier nu verboden en sterker nog als je een bedelaar geld geeft ben je zelf ook strafbaar ……….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website