Bedelen in Thailand wordt verboden

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
5 maart 2016

De National Legislative Assembly (NLA) heeft ingestemd met een nieuwe wet die bedelaars op straat verbiedt. Er zullen alleen uitzonderingen gelden voor collectes en straatartiesten maar die moeten dan in het bezit zijn van een vergunning.

De wet verbiedt niet alleen het bedelen maar ook het dwingen of helpen van bedelaars wordt strafbaar. Daarmee wil de regering ook de bendes aanpakken die het bedelen organiseren.

Het verbod is niet van toepassing op mensen die geld vragen van vrienden en familieleden, fondsenwerving die valt onder de fundraising wet en fondsenwerving voor religieuze zaken.

Straatartiesten hebben straks een vergunning nodig van de districtskantoren en die zal alleen geldig zijn voor een bepaald gebied. Deze gebieden worden benoemd in een ministerieel besluit.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/kCjTLT

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Bedelen in Thailand wordt verboden”

 1. Moodaeng zegt op

  Voor de “echte” bedelaar is dit natuurlijk slecht nieuws. Vaak mensen met een gebrek of een lichamelijk probleem maar er zijn genoeg bedriegers onder hen.
  Vorig jaar zat ik te eten vlak bij de Hua Hin night market. Opeens zat er direct naast mijn tafel een bedelaar op de grond. Zijn linkerbeen lag in een vreemde hoek naast zijn lichaam. Het zag eruit of een verbrijzeld been ooit ongezet de verkeerde kant op was gegroeid.

  Ik had goed zicht op zijn geldbakje en ik zag met stijgende verbazing hoeveel geld de toeristen er wel niet in wierpen. Sommigen gooiden er briefjes van honderd baht in. Die haalde hij er dan snel uit en stopte die weg. In stilte telde ik stiekem mee. Na ongeveer een uur had de man wel 1500 baht opgehaald. de eigenaar van het restaurant was het echter zat en vertelde hem dat ie moest ophoepelen.

  Ik verslikte me bijna in een slok Chang toen ik met verbijstering zag dat de man opstond en gewoon wegliep met dat chocoladebeen. Er was helemaal niks mis mee. Hij had gewoon een trucje om het te laten lijken dat ie wat mankeerde.
  Ik wist niet goed wat ik hier nu van moest denken maar ondanks het bedrog vond ik hem toch een vindingrijk straatartiest.

 2. Diny maas zegt op

  Hoop dat het inderdaad gebeurt, want op het strand wordt smiddags volgens ons rond 2 uur een groep bedelaars losgelaten, iedere dag opnieuw, knap vervelend. En als je naar de weekendmarkt wil in Pattaya moet je uitkijken dat je er niet over valt, want ze liggen languit midden in de paden. En op de markt zijn ze zo verschrikkelijk smerig bah. Geen visitekaartje zo.

 3. Inge zegt op

  Ls,
  Hoi,
  Hoe zit het dan met bedelmonniken??
  Inge

  • Eric zegt op

   Mocht je enig benul hebben van boedhisme, zou je die vraag niet stellen, Inge.

 4. Eric zegt op

  Soms geeft Thailand ook het voorbeeld hoe het bij ons zou moeten.

  • Joseph zegt op

   Beste Eric, geef eens een voorbeeld van wat jij hier beweert. Blijkbaar behoor jij tot de categorie die geen kwaad woord over Thailand wil horen. Als ik in Bangkok te middernacht kleine kinderen op Suhumvit Road bedelend op straat bespeur draait mijn hart om. De ouders kijken op afstand toe. Schandalig! Hoogtijd dat er iets gebeurt.

 5. jasmijn zegt op

  Ik vraag mij af of dit ook geldt de bloemenverkopers, vaak kinderen…
  Of de andere mensen die langs de restaurants lopen om iets te verkopen….
  Ik weet op het strand moet men een speciale vergunning hebben om bv kleding enz.. te verkopen…
  Hebben boven genoemde groepen ook een vergunning voor deze verkoop of houdt dat soort van bedelen ook op?

  • ruud zegt op

   Bloemen verkopen is geen bedelen.
   Dat mensen het zo opvatten en zich door een kindergezichtje laten overhalen, een bloem te kopen die ze eigenlijk helemaal niet willen hebben is weer een ander verhaal.
   Het is wel mogelijk, dat veel van die kinderen georganiseerd op pad worden gestuurd en dan ga je richting criminaliteit.
   Die organisatie overtreedt dan toch al de wet door het laten werken van kinderen onder de 15 jaar en waarschijnlijk ook door minder te betalen, dan het minimumloon.
   Mogelijk zou dat dan ook nog uit kunnen draaien op aanklachten als slavernij en mensenhandel, als blijkt dat er geen ouders bekend zijn.

 6. Jan Sikkenk zegt op

  Het bedelen wordt inderdaad veel georganiseerd. Het is een winstgevend beroep. Ik zag een man zonder benen in Bangkok liggend op een plank met wieltjes om zich te verplaatsen. Heel zielig. Een paar weken later zag ik hem in Koh Samui !

 7. Fransamsterdam zegt op

  Een verbod op bedelen zou je als overheid eigenlijk pas kunnen overwegen als de voorzieningen zodanig zijn dat niemand buiten zijn of haar schuld qua inkomsten onder het bestaansminimum zit.
  Als er bendes actief zijn die bedelaars of zogenaamde bedelaars exploiteren, dan moet je die bendes aanpakken.

 8. John Chiang rai zegt op

  Iemand die vindingrijk is kan deze wet snel ontgaan,door het verkopen van kleinigheden zoals bijv. kaugom, of lucifers etc.. Op die manier is het geen bedelen meer,en als iemand na de prijs vraagt, heet het ,, up to you”,zodat het met een beetje medelijden,zeker zo lucratief is.
  Bovendien als ze deze nieuwe wet net zo goed controleren als de verkeers overtredingen,en het overmatige alcohol gebruik,dan kunnen ze nog een paar jaar verder bedelen,en hebben haast niets te vrezen.

 9. Ger zegt op

  vergelijk de bedelaars eens met de verkopers met hun stalletjes. kraampjes in Thailand en dat zijn er echt veel door heel Thailand. Deze verkopers hebben tenminste eergevoel en verdienen respect. Zij proberen tenminste op een fatsoenlijke wijze hun inkomen te verdienen al is het soms heel weinig, soms misschien 100 – 200 baht per dag. Daarom mijn mening over de bedelaars : waarom gaan deze bedelaars ook niet hun eigen kraampje beginnen …. Terecht vindt ik dat er een verbod komt.

 10. eduard zegt op

  Wie in Pattaya verblijft en af en toe een barretje bezoekt , komt hem ongetwijfeld tegen.Man met afgezet onderbeen onder de knie en die zich op zijn kont voortbeweegt.Hij zou zo op krukken kunnen lopen , maar dan is het niet zielig genoeg. Tot mijn grote verbazing zie ik hem aankomen op de parkeerplaats van view talay 6, naast het hilton.Ik bukte en sloeg hem gade. opende zijn autodeur van een nieuwe toyota en zette zijn kunstonderbeen er aan en liep als een kievit.Niet dat hij de 100 meter zou winnen, maar beslist geen zielig mannetje. Vanaf dit moment heb ik hem niets meer gegeven, gewoon rijk geworden van deze oplichterij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website