Het nachtleven in Thailand komt weer op gang. Vanaf morgen mogen pubs, bars, karaoke bars en soapy massagesalons weer open, wel onder strenge voorwaarden.

Het gaat om de laatste versoepeling van de lockdown maatregelen. Het Centre for Covid-19 Situation Administration heeft daarvoor toestemming gegeven mits er sprake is van preventiemaatregelen en social distancing daarnaast moet de Thai Chana application worden gebruikt om bedrijven en klanten te attenderen op eventuele Covid-19 uitbraken. CCSA-woordvoerder Taweesilp zei dat het besluit ‘uitgebreid bediscussieerd’ was.

Het is de vraag hoeveel bars en pubs er werkelijk open zullen gaan, een deel is inmiddels failliet en anderen zullen dichtblijven omdat er nog geen toeristen in Thailand zijn.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Bars en pubs in Thailand morgen weer open”

 1. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Social distancing in soapy masage parlours??? Hoe wil je dat gaan doen dan???

 2. Diederick zegt op

  Goed nieuws. Ze kunnen nu in elk geval met elkaar vieren dat het ergste (hopelijk) achter de rug is.

  Nu hopen dat de toeristenstromen op gang gaan komen.

  • willc zegt op

   Niet echt… want men heeft gisteren de noodtoestand verlengd tot 31 juli,alleen is het velen nog niet bekend.

   https://www.youtube.com/watch?v=3e32xQT3UgM

  • Louis Tinner zegt op

   Meeste cafe’s gaan niet open. Het is duurder om open te zijn op dit moment (landlord vraagt volledige huur, personeel moet je betalen, elektriciteitskosten, inkopen).

   Er zijn geen toeristen en op expats alleen kun je absoluut geen winst draaien.

   • JCB zegt op

    https://www.youtube.com/watch?v=iHpahI-HLqU&t=111s

    Bekijk dit maar eens

 3. Hans Udon zegt op

  Ik denk dat de meeste pubs, bars en karaoke’s wel open gaan in Thailand. De meeste van die gelegenheden hebben Thais als klandizie en die paar tenten voor de buitenlandse toeristen die blijven waarschijnlijk dicht, maar dat is zeker minder dan 10% over geheel Thailand. Thais houden van uitgaan en die snakken na een paar maanden ook om weer eens gezellig te stappen.

  • Martin Hua Hin zegt op

   Ik ben het met je eens Hans dat de meeste pub’s, bars en karaoke’s vandaag weer open zullen gaan, mits dat ze het ‘overleefd’ hebben. Ik zie hier om me heen namelijk ook veel te koop en leegstand! Waar jij het percentage, dat < 10% van die 'tenten' niet voor buitenlandse toeristen maar voor Thai is, vandaan haalt weet ik niet maar waag ik ook sterk te betwijfelen. Pattaya, Phuket, Nana Plaza, Soi Cowboy, Patpong in Bangkok maar ook hier in Hua Hin zijn de bars gericht én afhankelijk van buitenlande toeristen. Een enkele kan wel degelijk overleven op vaste klandizie van expats zoals ik maar de meesten echter niet! Op het platteland van Isaan zullen de barretjes het niet moeten hebben van toeristen en die paar expats die daar wonen maar de grotere plaatsen en toeristen-centra zeer zeker wel. En als de toeristen sector verantwoordelijk is voor 17% van het BNP dan zullen al die barretjes voor toeristen daar aan bijdragen en over heel Thailand gezien is dat aantal barretjes zeker meer dan de door jou genoemde < 10%.

 4. Samet old amsterdam zegt op

  De Old-Amsterdam bar op Koh Samet zal indien mogelijk 1 juli de deur weer openen.
  Ondanks dat er niet veel toeristen zullen zijn is het voor het personeel toch weer heerlijk om iets te gaan ondernemen na deze maanden van stilstand.
  En natuurlijk zal het niet makkelijk zijn maar het personeel is wel zo fair om in eerste instantie geen loon te vragen.
  Mocht er weer wat geld overblijven dan zullen hun de eerste zijn die daar van gaan profiteren.

  • TheoB zegt op

   Zo hé, dat is lucratief ondernemen! Als er winst wordt gemaakt steek je dat in eigen zak en als de zaken tegen zitten laat je het personeel daarvoor opdraaien.
   Of krijgt en kreeg iedereen werkzaam bij Old-Amsterdam een evenredig deel van de winst? Dan zou ik me nog kunnen voorstellen dat het personeel even afziet van uitbetaling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website