Pridiyathorn, voormalig gouverneur van de Bank of Thailand, waarschuwt dat huishoudschulden in Thailand mogelijk verder stijgen door stimuleringsmaatregelen van de regering, zoals de bevordering van het eigen woningbezit.

In Bangkok is de verkoop van goedkope woningen met 17 procent gestegen. Dat komt voornamelijk door de stimuleringsmaatregelen van de regering. Toch is er een schaduwkant waarschuwt Pridiyathorn. Het stimuleren van de particuliere bestedingen is riskant wanneer men zich zwaar in de schulden steekt. Thailand kampt al met hoge huishoudschulden en daarom moeten mensen niet gestimuleerd worden om leningen af te sluiten of meer te consumeren. Economische onzekerheid en een lage inkomensgroei kunnen er voor zorgen dat de schulden onbeheersbaar worden.

In het derde kwartaal van vorig jaar steeg de totale schuldenlast in Thailand naar 10,8 biljoen baht (81,1 procent van het bruto binnenlands product), 0,1 biljoen baht meer dan in het tweede kwartaal (80,6 procent).

Maatregelen van het kabinet om de Thaise economie aan te jagen laten nog weinig resultaat zien. De huidige gouverneur van de Bank of Thailand wijst er op dat Thailand economisch niet kan groeien zolang ongelijkheid en uitbuiting voortduren. Het stimuleren va Thailand’s concurrentiekracht blijft een grote uitdaging.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Oud topman Bank of Thailand waarschuwt voor hoge huishoudschulden”

 1. janbeute zegt op

  Ik vraag mij dan ook bijna dagelijks steeds af .
  Waar komt het geld vandaan van al het bouwen van shops en appartements gebouwen in dorpen en klein steden .
  Die na een jaar nog steeds leeg staan .
  De nieuwste modellen SUV van oa Mitshubishi , Toyota passeren mij dagelijks met hoge snelheid als ik op mijn motorbike rijd .
  De schooljeugd al rijdende op de nieuwste Hondaas ( Zoomer X ) en Yamaha Fino modellen .
  Bouw markten die als paddestoelen uit de grond rijssen , maar waar zelden een klant te bespeuren valt , alleen veel staf medewerkers .
  Maar zo vertelt mijn ega als je het aan de marktkooplui vraagt zeggen ze dat de Thai niet veel meer uitgeven , dus het begint langzamerhand wel ergens te knijpen .
  Want de schulden moeten ooit eens afbetaald worden .

  Jan Beute .

 2. Jacques zegt op

  Zeker weten dat dit grote gevolgen krijgt. Uiteindelijk zal je toch zelf moeten opbrengen. Op allerlei manieren worden er leningen afgesloten waarbij het vaak met vervalste papieren wordt onderbouwd. Valse arbeidscontracten zodat het lijkt dat je meer geld verdient maar in wezen dus niet. De drang om zelf een huis of dure auto ook te willen hebben is alom aanwezig. Vaak is dit van korte duur en binnen no time staat het weer te koop en moet er weer een ander gat worden gevonden, waaruit nog wat te halen valt.

 3. Gerard Van Heyste zegt op

  Niet te begrijpen, en bouwen maar, honderden condo’s en huizen staan al lang leeg, eens ontploft het bommetje ! Men buur heeft drie nieuwe auto’s maar betaald nooit voor de onderhoud van de village wegens te duur ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website