Het jaar 2018 staat in het teken van de infrastructuur en dat geldt zeker voor Bangkok. Zo komt er een Roze lijn, de eerste monorail van het land. De route, van 34,5 kilometer, strekt zich uit van Khae Rai in Nonthaburi tot Min Buri in Bangkok en staat gepland voor 2021. Het project met 30 stations gaat ongeveer 53,5 miljard baht kosten.

Na de Roze lijn staat de Gele lijn gepland. Dit project kost 51,8 miljard baht en zal worden geëxploiteerd door de MRTA, Deze route gaat van Lat Phrao tot Samrong en heeft 23 stations op een lengte van 30,4 km.

Vreemd genoeg heeft Bangkok straks vier verschillende metrolijn systemen: de ondergrondse MRT, de bovengrondse skytrain BTS, de light-railverbinding ARL met Suvarnabhumi en de monorail.

Dit jaar brengt wordt ook de Mangmoom (spider card) geïntroduceerd, dit is een OV-kaart die voor alle vormen van openbaar vervoer gaat gelden. In juni wordt begonnen met 26.000 stadsbussen en de Airport Rail Link van kaartlezers te voorzien, in oktober komen de skytrain en metro erbij.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Bangkok wil zeven nieuwe metrolijnen en bestaande lijnen uitbreiden”

 1. Haki zegt op

  Weet iemand een reden waarom het zuidwesten (Bang Kunthian/ Rama 2) van de stad nog steeds geen goede verbinding heeft in tegenstelling tot bijv. Nonthaburi dat wel al heel goed bereikbaar is.

 2. Rob V. zegt op

  Maar waarom 4 verschillende systemen? Dat de ondergrondse en bovengrondse verschillen snap ik nog wel, en dat de rijtuigen naar het vliegveld wat anders zijn ivm een ander soort type reizigers is ook logisch. In theorie kunnen de diverse treinen op elkaars spoor rijden: zelfde spoor breedte, is de vraag of de deuren ook met het perron aansluiten. Maar die monorail, waarom??

  • snelle japie zegt op

   kwestie van aanbod, blijkbaar is er een bedrijf dat die technologie heeft ontwikkelt en wil toepassen, die krijgt daar vaak ook subsidie voor van de overheid. en ja, dat komt dus uit onze zakken. in potentie is het natuurlijk een heel waardevol patent maar het is ook een groot risico.

   ik zie het er eerlijk gezegd niet snel van komen, veel te noordelijk, is van buitenwijk naar buitenwijk, 2 gebieden die niks met elkaar te maken hebben.

   ik denk dat er een beetje een competitie is tussen groot grondbezitters: diegene die het eerst een lightrail verbinding kan opzetten, kan zijn grond natuurlijk het snelst voor nog meer doorverkopen.

 3. paul zegt op

  Allemaal leuk en aardig die uitbreidingen van o.a. de BTS-stations. Laat men dan ook meteen het aantal treinstellen uitbreiden. Nu rijdt men met slechts 4 wagons die in de spitsuren overvol zijn. Men vergeet schijnbaar dat hoe meer stations de treinen aandoen des te meer passagiers men moet vervoeren.

 4. tom bang zegt op

  Gelukkig heb ik mijn scooter ook nog en hoef ik er niet op te wachten maar het word er voor de Thai wel eenvoudiger door om van A naar B te komen ook als er aansluitend nog een scootertaxi of bus gepakt moet worden en het zal ook een hèèl klein beetje de file laten krimpen.
  Heel positief.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website