Het Thaise ministerie van milieu heeft het kabinet voorgesteld om vervuilende dieselvrachtwagens op de oneven dagen in januari en februari in de binnenstad van Bangkok te verbieden. Dat zijn de maanden met de ergste luchtverontreiniging door fijnstof.

Het verbod is een van de voorstellen van de nationale commissie luchtverontreiniging. De commissie wil ook dat de politie naleving van de regels voor dieselvrachtwagens en voertuigen intensief controleert. Wanneer het kabinet akkoord gaat, worden de maatregelen onmiddellijk van kracht, maar ze kunnen worden versoepelt of ingetrokken als de luchtkwaliteit verbetert, zegt permanent secretaris Jatuporn van het ministerie van milieu.

De politie in Bangkok heeft inmiddels in de stad checkpoints opgezet om voertuigen te controleren op uitstoot. Voertuigen die de limiet overschrijden krijgen een rijverbod en mogen pas weer de weg op na inspectie en goedkeuring. Op een controlepunt in het district Don Muang bleek bijna de helft van alle gecontroleerde voertuigen de emissie limiet te overschrijden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Bangkok wil vervuilende diesels weren uit binnenstad”

 1. Roedii vh. mairoe zegt op

  Dit is echt een manier van denken die je elders niet vaak tegen komt: die donker vuil uitbrakende vrachtauto’s (en evenzo heel veel stadsbussen) halen en brengen allerlei bouwmateriaal, etc., en er wordt in Bangkok nogal wat gebouwd. Dat je 50% viezigheid teniet doet door deze vervuilers te verbieden op oneven dagen Bangkok binnen te rijden, is uiteraard een schim. Op even dagen trekken zij dan dubbel de stad in.
  Wat wel zoden aan de dijk kan gaan zetten is inderdaad controle op uitstoot, en pas weer de weg op als inderdaad inspectie heeft uitgewezen dat die uitstoot drastisch naar vastgestelde norm is teruggebracht. Kan gaan zetten, formuleer ik, want handhaving zal dat moeten uitwijzen.

 2. LOUISE zegt op

  Misschien beginnen met een A.P.K. keuring jaarlijks.
  Beter voor de lucht die men inademt als men aan de wandel is en niet meer de “deken” van smog over de weg te zien hangen.

  LOUISE

  • Cornelis zegt op

   Thailand kent al een keuringssysteem voor wegvoertuigen, maar zoals bij heel veel Thaise wetgeving schort het nogal aan de uitvoering………

 3. Arie zegt op

  Zouden ze beter niet eerst beginnen met degelijke controles uit te oefenen op alle geparkeerde voertuigen die voor hun comfort hun airco en motor draaiende houden??

 4. Ro zegt op

  Helaas zijn de arme Thaise ondernemers dan de klos. Compensatie in de vorm van subsidieregeling zou uitkomst kunnen bieden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website