Kabel chaos op Asok road in Bangkok

De gemeente Bangkok (BMA) wil binnen twee jaar een aantal kabels die de stad ontsieren ondergronds hebben. Er komt daarvoor een ondergronds pijpleidingennetwerk in Bangkok waar alle telecom- en omroepkabels in worden verwerkt.

Het verwijderen van bovengrondse kabels zal niet alleen de stad mooier maken, maar moet ook de ontwikkeling van een digitale economie ondersteunen en de netwerkconnectiviteit in het Internet of Things (IoT) -tijdperk versterken, zei Takorn Tantasith, secretaris-generaal van de National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC).

De kosten van het project worden gedragen door alle telecom- en omroeporganisaties en gecoördineerd door het NBTC, aldus Pol Gen Asawin. Na afronding zal het BMA de pijpleidingen beheren en verhuren aan de gebruikers. Volgens Takorn maakt het project deel uit van een overheidsbeleid om 39 hoofdstraten in Bangkok, Samut Prakan en Nonthaburi kabelvrij te maken.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Bangkok wil 1.260 km aan bovengrondse kabels onder de grond stoppen”

 1. Gerrit Tienkamp zegt op

  Laat ze eerst eens beginnen om die 60% die verouderd en niet meer functioneerd te verwijderen.
  We hebben 3 weken geleden een super grote transfomator brand gehad hier in Udomsuk, en je heb nog nooit zo’n ravage nadien gezien, ze laten na het vernieuwen gewoon de oude troep hangen, tot ook bijna op de grond met alle risico’s vandien. Er is ook geen enkele controle systeem op die slingers. Ieder doet maar wat / lopen over de kabels heen, en het intereseerd hun niet als ze een kabel los-trappen van een ander.

 2. Jos zegt op

  1260 Km lijkt veel maar er liggen 50 kabels op een kluitje, en aan de overkant van de straat lopen die 50 terug.
  Dus uiteindelijk worden er over een lengte van nog geen 15 Kilometer alle kabels ondergronds gebracht.

 3. Sjaak S zegt op

  Een geweldig nieuws… en goede werkgelegenheid voor de harde werkers die dat voor een klein loon doen.

 4. bert zegt op

  Wat mij ook verbaasd is dat ze ook van huis naar het verdeelpunt de oude kabel laten hangen als je wisselt van internetprovider.
  ZO kom je inderdaad aan 50 kabels over elkaar.
  Misschien eens goed investeren in één goede kabel voor alle internet en telefoonaanbieders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website