Het aantal varanen in het Lumpini park in Bangkok werd volgens de gemeente Bangkok te groot. Gisteren zijn er dan ook 40 van de naar schatting 400 beesten gevangen. Ze verhuizen naar het Khaoson Wildlife Breeding Centre in Chom Bung (Ratchaburi).

Directeur Suwanna van de gemeentelijke milieudienst zegt dat de varanen de aanplanting beschadigen. Het grote aantal van deze beesten kan ook het eco-systeem van het park verstoren. De ‘Asian Water Monitor’ is een beschermde diersoort. Het is niet zo maar toegestaan om ze te vangen of te verhuizen. Deze toestemming was er nu wel om dat er klachten kwamen van bezoekers van het park die bang zijn voor de beesten, die flink groot kunnen worden.

Vice-president Nipon van de stichting ‘We Love Lumpini Park’ is tegenstander van de verhuizing. Volgens hem heeft een varaan nog nooit een bezoeker verwond.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Gemeente Bangkok verplaatst varanen uit Lumpini park”

 1. eric zegt op

  Elke keer in Bangkok een vaste prik. Lumpini park. Uiteraard om de varanen” (Asian Water Monitor) te zoeken. En te vinden.
  Prachtig om op deze rustige plek midden in het drukke Bangkok deze dieren aan te treffen.
  Let ook op de schildpadden die zich in het water van het park begeven.

  Dat ze groot kunnen worden heb ik met Eigen ogen kunnen aanschouwen. Vangen en verhuizen is altijd beter dan afschieten en opeten.

 2. Daniël M zegt op

  Bij elk verblijf in Bangkok is een bezoek aan Lumphini Park voor mij een must.

  Ik geniet er steeds van de rust, de sfeer, de bloemen en de dieren. Dan kan ik het ook niet laten om uit te kijken naar de varanen en ze te bewonderen. Ik moet toegeven, dat ik nooit zoveel varanen gezien heb als tijdens mijn voorlopig laatste bezoek in mei van dit jaar. Ik had er zelfs zeven gezien op misschien minder dan 10 meter van elkaar naast het meer.

  Ik heb ook gezien hoe de varanen een (redelijk grote) vis van elkaar probeerden af te snoepen. Maar ook de kraaien deden daaraan mee.

  Er zijn zelfs varanen met een korte staart of zelfs zonder staart.

  Ik hoop dat ik ook in de toekomst de varanen kan bewonderen in dit mooie park.

  Laatst heeft mijn vrouw eten gegeven aan een groepje schildpadden op een rustige plek in dat park. Zij zat gehurkt naast het water stukjes brood uit te reiken. Daarbij waagden een drietal schildpadden zich uit het water om de stukjes brood uit de hand van mijn vrouw te happen. Dit gebeurde bij valavond. Het was heel leuk om te zien.

 3. gerard zegt op

  Dit is ook grote flauwekul, varanen doen ook niemand kwaad zonder aanleiding.
  Jammer.

  Gerard.

 4. Chris van het dorpje zegt op

  Mijn vrouw heeft hier in de Isaan 25 rai echte djungel
  en daar lopen een hele bol van die beesten rum .
  Wij zijn er niet bang voor ,
  wanneer ze ons zien , lopen ze heel snel weg .
  Varanen zijn , denk ik , de enige beesten ,
  welke die Thais niet eten .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website