De bewoners van Bangkok kunnen weer rustig ademhalen. De bulk aan water uit het Noorden is om de hoofdstad heen weggestroomd naar zee.

Stadsdelen die onder water staan, bevinden zich buiten de vloedwallen, en waar binnen de vloedwallen water staat, komt dit omdat de riolering het regenwater niet snel genoeg kan afvoeren. Deze geruststellende woorden komen van diverse preventiediensten.

Elders in het land zullen de overstromingen zich stabiliseren en het water zal geleidelijk wegstromen, zegt minister Theera Wongsamut (Agriculture and Cooperatives). ‘I can confirm that the biggest water mass is behind us now.’

Puntsgewijs het nieuws:

 • De lagergelegen districten Klong Sam Wa, Lat Krabang, Min Buri en Nong Chok aan de oostkant van Bangkok kunnen nog te maken krijgen met wassend water.
 • De hoogste waterstand in de Chao Praya werd zaterdag bereikt en bedroeg 2,29 meter [boven gemiddeld zeeniveau].
 • De 6 km lange vloedwal langs Khlong Hok Wa Sailang (zie kaartje homepagina) is hersteld. De vloedwal dient ter bescherming van de noordelijke districten Don Muang en Sai Mai in Bangkok.
 • Alhoewel de dreiging voor Bangkok voorbij is, betekent dit niet dat het water om de stad snel wegstroomt. Het water wordt langzaam afgevoerd naar de Chao Praya.
 • Het water in de industrieterreinen Rojana en Hi-Tech zou de Friendschip Highway in de provincie Ayutthaya onder water kunnen zetten.
 • Bij de Chulalongkorn stuw (zie kaartje homepagina) gaat de Royal Irrigation Department (RID) meer pompen installeren. Water wordt ook afgevoerd via de nabijgelegen Chiang Rak Noi stuw (niet aangegeven op kaartje).
 • Volgens de RID wordt het volgende springtij aan het eind van de maand verwacht.
 • De grote dammen bovenstrooms, zoals Bhumibol, Sirikit en Pasak Jolasid, lozen minder water.
 • Er zijn aanwijzingen dat het waterpeil en de stroomsnelheid van de Chao Praya in de provincie Nakhon Sawan zich stabiliseren.
 • In de provincies Sing Buri, Ang Thong en Ayutthaya gaat het waterpeil van de Chao Praya de komende dagen langzaam dalen, verwacht minister Theera.
 • Vijfhonderd boten liggen bij de Phra Nangklao brug in de provincie Nonthaburi klaar om met draaiende motoren en schroeven het water van de Chao Praya, Bang Pakong en Tha Chin naar zee te gaan ‘duwen’. Volgens de voormalige secretaris-generaal van het Meteorological Department een volkomen zinloze operatie.
 • De Thammasat universiteit, die zijn opvangcapaciteit verdubbeld heeft tot 3.600 personen, heeft om een inspectie van de vloedwallen van zandzakken om de universiteit gevraagd om er zeker van te zijn dat ze het water tegenhouden. De campus is omringd door water, dat 1 meter onder de vloedwallen staat. De regering kreeg ook het verzoek van de rector om meer zandzakken te leveren zodat de vloedwal rond sporthal 1 met een meter kan worden verhoogd.
 • De gouverneur van Nakhon Ratchasima gaat juridische actie ondernemen tegen mensen die valse evacuatieberichten op internet zetten. Bewoners van het district Muang werden daarin opgeroepen te evacueren omdat water zou worden geloosd uit het reservoir Lamtaklong. De overheid kreeg tal van telefoontjes van verontruste bewoners. De maximumcapaciteit van alle vier reservoirs inclusief Lamtaklong is al overschreden.
.

2 reacties op “‘Bangkok is nu veilig’ ….of niet?”

 1. erik zegt op

  ik geloof er allemaal niks van,bij Rangsit is de snelweg sinds vannochtend dicht en volgens de politie,staat het hier in lad Phrao vanaf morgen ook blank,alle winkels hier(soi 71) zijn al aan het sluiten

 2. marcos zegt op

  Punt 7 is ook weer zo een opmerking…..Wat moet je daar nou mee? Verwacht of bekend? Is al jaren bekend, ongelooflijk wat een berichtgeving van die RID.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website