Ondanks de vaak vrolijke sfeer bij de protestmanifestaties in Bangkok, worden toeristen en buitenlanders met klem aangeraden om deze locaties te mijden en zich niet te mengen onder demonstranten. Er zijn een aantal geweldsincidenten gemeld, meestal ‘s nachts, waarbij er is geschoten of met explosieven gegooid. Vandaag is er ook overdag een explosief naar de demonstranten gegooid, daar zijn acht gewonden bij gevallen. Dus nogmaals, blijf daar weg!

Tot op heden is de overlast en de te verwachte verkeerschaos achterwege gebleven. Er is niet of nauwelijks overlast voor toeristen. In dit artikel informeren wij je over de actuele situatie in Bangkok.

De demonstranten bevinden zich op de volgende protestlocaties:

 • Pathumwan kruispunt.
 • Rajaprasong kruispunt.
 • Saladaeng kruispunt (Silom Road / Lumpini Park).
 • Lat Phrao kruising.
 • Asoke kruispunt.
 • Het Victory Monument.
 • Regeringcomplex op Chaeng Wattana Road.

Deze volgende wegen en gebieden zijn slecht begaanbaar en deels of volledig afgesloten: Sukhumvit, Rama I, Rama IV, Silom, Rajdamri, Rajprarop, Phaya Thai, Phahol Yothin, Asoke Montri, Rajadapisek, Rajvithi, Din Daeng, Pracha Songkhro, Vibhavadi, Lat Phrao en Chaeng Watthana.

Toeristen en forenzen dienen zoveel mogelijk gebruik te maken van de BTS skytrain, MRT metro, Airport Rail Link of ander openbaar vervoer. Vandaag zullen de anti-regering demonstranten naar diverse overheidsinstellingen in Bangkok marcheren. Verder zijn er groepen op de Ratchadamnoen Klang Avenue en bij het Government House. Delen of enkele rijstroken van wegen in het gebied kunnen worden afgesloten voor het verkeer.

Geen wegblokkades naar toeristische bestemmingen in Thailand!

De redactie van Thailandblog ontvangt veel e-mails van toeristen met de vraag of wegen naar toeristische bestemmingen, zoals Pattaya en Hua Hin, geblokkeerd zijn. Dat is niet het geval. Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok kun je zonder problemen doorreizen naar andere bestemmingen in Thailand.

Vervoer in en rondom Bangkok

Alle middelen van vervoer zijn operationeel en functioneren normaal, hoewel sommige routes zijn aangepast. Alle luchthavens in Bangkok en de rest van het land functioneren ook normaal.

Echter, luchtreizigers die vertrekken van Suvarnabhumi Airport en Don Mueang wordt geadviseerd om ten minste vier uur voor de geplande vertrektijd van de vlucht aanwezig te zijn.

Thai Airways International heeft bevestigd dat vluchten die worden uitgevoerd door Thai en Thai Smile, normaal opereren zonder vertragingen. Passagiers kunnen hun vlucht controleren op www.thaiairways.com.

Om te voorkomen dat je vast komt te staan in het verkeer, wordt lokale forenzen en buitenlandse toeristen aangeraden om de volgende vervoermiddelen te gebruiken in en om Bangkok:

 • De Airport Rail Link, die rijdt tussen de internationale luchthaven Suvarnabhumi en het centrum van Bangkok (Makkasan City Air Terminal en Phaya Thai station).
 • De State Railway of Thailand (SRT), je kunt met de trein van Don Mueang naar Hua Lamphong station en retour.
 • De BTS Skytrain: deze rijdt tussen Mo Chit en Bearing stations (Sukhumvit Line) en tussen de National Stadium en Bang Wa stations (Silom Line).
 • De MRT (metro): deze rijdt tussen Bang Sue en het Hua Lamphong treinstation.
 • De Bangkok Mass Transit Authority (BMTA): deze exploiteert diverse busdiensten in heel Bangkok. Er zijn echter 20 busroutes aangepast om de protestgebieden te vermijden.
 • Ongeveer 6.000 taxi’s geregistreerd bij Airports of Thailand (AOT) hebben speciale stickers om aan te tonen dat de voertuigen toeristen vervoeren.
 • De boot- en veerdiensten op het Saen Saeb Kanaal en de Chao Phraya-rivier.

Elders in het land, zijn ook alle middelen van vervoer normaal actief.

Hulp en informatie voor toeristen

 • Er is een ‘Tourist Care Centre’ gelegen aan de Sports Authority van Thailand bij het Hua Mark Stadium en een VVV Care Unit in Suvarnabhumi en Don Mueang Airport.
 • Tourist Help Desks bevinden zich op de stations van BTS Skytrain Siam, Phaya Thai, Ekkamai, Wong Wian Yai Station en het MRT metro Hua Lamphong station.
 • Een ‘Shuttle Bus Pick-up Point’ bevindt zich bij de Eastin Grand Hotel Sathorn, Windsor Suites Hotel en het Twin Towers Hotel. Elke locatie heeft 1 bus, 2 bestelwagens en 1 boot stand-by staan. De Tourist Police en 50 vrijwilligers staan ​​klaar om eventuele gestrande toeristen te helpen om door de protestlocaties te reizen.
 • Er zijn accommodaties in de buurt van de luchthavens gereserveerd voor toeristen die lang moeten wachten of die hun vlucht gemist hebben.

De internationale luchthaven Suvarnabhumi heeft een Airport Operation Centre, waar toeristen met vragen naar toe kunnen. Deze vind je bij de check-in balie rij R, vertrekhal, 4e verdieping van de Passenger Terminal. Er zijn op de luchthaven ook wachtruimtes aangewezen voor de passagiers die een vlucht gemist hebben. Passagiers kunnen terecht bij het ​​AOT Information Counter, aankomsthal, 2de verdieping van de Passenger Terminal.

Nuttige telefoonnummers:

 • TAT Call Centre 1672
 • Tourist Police Call Centre 1155
 • Traffic Police Call Centre 1197
 • BMTA (city bus en minibusjes) Call Centre 1348
 • BTS Hotline +66 (0) 2617 6000
 • MRT Customer Relations Center +66 (0) 2624 5200
 • SRT Call Centre 1690
 • Transport Co., Ltd., (interprovinciale busdienst) Call Centre 1490
 • AOT (Suvarnabhumi Airport) Call Centre 1722
 • Suvarnabhumi Airport Operation Centre (tijdelijk) +66 (0) 2132-9950 or 2
 • Thai Airways International Call Centre +66 (0) 2356 1111
 • Bangkok Airways Call Centre 1771
 • Nok Air Call Centre 1318
 • Thai AirAsia Call Centre +66 (0) 2515 9999
No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Bangkok Shutdown (dag 5): Informatie voor toeristen in Bangkok”

 1. udo zegt op

  mijn hotel is op silom. zie op de info dat die afgesloten is .
  hoe kan ik(wij)) dan bij ons hotel komen.?
  komen 23 jan aan . misschien is de situatie dan anders

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ udo Hoe de situatie op 23 januari is, kunnen wij niet voorspellen. U kunt het best het hotel bellen om te informeren naar de beste route. Ik zou denken met de BTS en uitstappen op Sala Daeng. Sala Daeng is ook bereikbaar via MRT-station Silom en een bovengrondse walkway.

  • Jos Campman zegt op

   Vragen over de situatie nu en later op Silom (Lumpini, Saladaeng, Convent, Sathorn etc) wil ik hier, als de redactie akkoord gaat, best beantwoorden. Ik woon er om de hoek.

   Voor nu: De situatie is ontspannen, maar druk en lawaaierig is het wel. Vooral bij het Dusit Thani-hotel, dat direct grenst aan de blokkade zelf. Verderop in het afgesloten Silom – waar het normaal fliestaat en de uitlaasgassen dampen – is het aangenaam wandelen langs stalletjes met eten en rood-wit-blauwe actieattributen.

   Reisadvies: Op onderste etage van Survanabhumi-vliegveld in de airportlink stappen (bij voorkeur niet de stoptrein) naar het eindstation Phaya Thai. Daar via de voetgangersbrug naar het station van de skytrain (BTS) richting Siam/Bearing. Op station Siam overstappen op ‘Silomlijn’ aan andere kant van het perron. Uitstappen bij halte Saladaeng (informeer van te voren welke uitgang het dichts bij de bestemming ligt). Koop bij loket eerste station direct een rabbit-abonnement en zet er zo’n 500 baht op; dat scheelt steeds opnieuw kaartjes kopen. Overigens: taxi’s van het vliegveld komen hier ook nog steeds aan, maar soms pas na een lange rit met veel stil staan.

   Voor individuele vragen kan ik, als de redactie dat op prijs stelt, ook gemaild worden: typischthailand@hotmail.com

  • Arjan zegt op

   @ Udo,
   14/1 geland met EVA om 13:30 en gewoon met de reeds bestelde chauffeur naar Silom gereden in 40 minuten, maar dat neemt niet weg dat het advies van de Airportlink en BTS de beste is.
   Silomroad is een redelijk lange straat. Gisteravond heb ik nog heerlijk seafood op straat gegeten onderaan de trappen bij Chong Nonsi station. Als jullie hotel bij Lumpinipark ligt dan is wat drukker, maar via Saladaeng BTstation goed bereikbaar. Na de eerste grote kruising richting rivier is het geen enkel probleem.
   Blijf weg van demonstraties, vooral ‘s-avonds en geniet van Bangkok. Het is een stuk rustiger dan anders, wat de lokale handelaren erg vervelend vinden.
   Mijn dochter komt ook de 23ste aan en ik zou haar niet laten overkomen als ik het niet veilig voor haar vond.
   Ik hoop dat dit jullie enigszins geholpen heeft.
   Prettige reis!
   Arjan

 2. sabine zegt op

  Heb de zelfde bestemming op Silom Road en kom ook 23 januari aan. Ben dus erg benieuwd of iemand een advies heeft. iets. Bij het Hotel op Silom Road krijg ik tot nu toe, uiteraard, vage info. Zou het beter zijn om iets anders te zoeken misschien?
  Bij voorbaat bedankt.
  sabine

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ sabine Zie mijn antwoord aan udo.

 3. PaulusXXX zegt op

  Gewoon met de Airportlink vanaf het vliegveld naar Makassan en daar overstappen op de MRT. De MRT richting Hua Lamphong stopt ook op Silom. Er is ook een BTS die op Silom stopt, dus keuze genoeg. Overstap Airportlink/BTS kan bij Phaya Tai.

  Als dat teveel gedoe voor je is (of je hebt er wat geld voor over), neem je gewoon de taxi.

  Ik was een paar dagen geleden nog bij Rachadamnoen en zag de autos stapvoets het protestpodium passeren. Brommertaxis rijdens desnoods over de stoep om je op plaats van bestemming te brengen.

 4. saar zegt op

  Hai!

  Ik vlieg morgen samen met mijn moeder van Chiang Mai naar Bangkok; zij vertrekt vanaf het internationale vliegveld de volgende ochtend (we willen dus een hotel nemen daar vlakbij), maar ik vlieg pas in de avond vanaf DMK. Ik ben daar nog nooit geweest, en zie dat veel wegen rondom het vliegveld afgesloten zijn.
  Hebben jullie tips hoe ik daar het best kan geraken? Is een taxi over de tolweg de beste optie, of zal openbaar vervoer ook lukken? Bij voorbaat dank voor het advies en deze berichtgeving!

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ saar U bent abuis. De kruispunten die zijn geblokkeerd liggen in het centrumgebied van Bangkok. De tolwegen zijn allemaal open. Openbaar vervoer met de Airport Rail Link heeft de voorkeur. U kunt onderweg overstappen op de BTS (Phaya Thai) en op ARL-station Makkasan overstappen via een lange walkway op MRT-station Phetchaburi.

 5. Cornelis zegt op

  Wanneer de demonstranten voor hun mars naar het Ministry of Commerce het bij dit artikel afgedrukte kaartje zouden gebruiken zullen ze er niet komen. Dat ministerie ligt namelijk vele kilometers verderop (stroomopwaarts) en dan ook nog aan de andere kant van de rivier…………………..

 6. erwin zegt op

  Kan ik via de highway van saraburi naar Suvarnabhumi airport rijden en moet ik dan ook vier uur opvoorhand ter plaatsen zijn?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ erwin Helaas kan ik je vraag niet beantwoorden, want die route ken ik niet. De protestlocaties bevinden zich in het centrumgebied van Bangkok. Neem de kaart erbij en stippel je route uit. Die 4 uur lijkt me in jouw geval rijkelijk lang.

 7. floor zegt op

  Hoi!
  Ik kom 29 januari aan op Suvarnabhumi rond 19.00u. Het plan om paar daagjes Bangkok te doen wordt even uitgesteld…Nou durf ik het er niet op te wagen om, van te voren, een een vliegticket op diezelfde avond te boeken richting Chiang mai oid (ivm eventuele vertraging/baggage ophalen/ de vraag vroeger in te checken etc. en laatste vlucht gaat al om 21.35).

  Wat is het advies als je (het liefst die avond al) vanuit de Airport richting een andere bestemming wil gaan? bv. met busje/trein naar ergens (badplaatsje, dorpje) in de buurt. Waar we even kunnen bijkomen van het lange vliegen en van waaruit we vervolgens richting ofwel chiang mai, ofwel richting cambodja kunnen gaan?
  Ik lees nl vooral dat treinen naar chiang mai (die al om 16.00u vertrekken) vanuit het station in het centrum vertrekken.. En als we bijvoorbeeld richting Pataya willen gaan, wat is dan beste/handigste vervoersmiddel om te nemen die vanuit airport vertrekt?

  Ik hoor graag tips, alvast heel erg bedankt! groetjes Floor

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ floor Waarom niet een hotel genomen in de buurt van het vliegveld, even uitblazen en de volgende dag door Chiang Mai? Lijkt me verstandiger dan ‘s avonds naar een badplaats/dorp in de buurt door te reizen. Just a thought.

  • Marion zegt op

   Je kunt ook gelijk doorvliegen naar Siem Reap met Bangkok Air .Maar als je eerst Thailand wilt doen kun je ook met de taxi naar Pattaya voor paar nachtjes strand/ nachtleven. Weinig relaxen .
   Er gaat ook een minibusje vanaf de luchthaven naar Pattaya/Jomtien : goedkoper dan taxi en ook comfortabel .
   Van daaruit kun je eventueel ook eenvoudig per minibus naar de grens Cambodja.
   Tip: koop je Cambodja Visa wel altijd bij de grens en laat je niet oplichten door de minibusdrivers die het aanbieden om het wel ff voor je te regelen onderweg voor veel teveel geld!

   • henk J zegt op

    Bangkok uitstellen is niet nodig.
    Indien je de stad wil bekijken kun je dat zeker nu gewoon doen. Hoe lang deze sitautie duurt is nl niet voorspelbaar.
    Gewoon gebruik maken van de MRT, BTS en boot dan kun je gewoon de meeste zaken gewoon gaan bekijken.

    Indien je vliegt naar cambodia met Airasia vlieg je dus vanaf Don Muang.
    Zowel op het vliegveld kun je een visum kopen als ook een E visum.
    Na een vliegreis vanaf Nederland kun je dan volgens mij beter vliegen naar Cambodja dan met een mini bus….De reis naar Siem Reap of Phnom Penh is per bus ook een lange dag.

    Indien je wilt releaxen kies dan een paar dagen Hua Hin.. Is goed te doen met de bus of trein
    Ook een trip naar Ayuthaya of Kanchanaburi is aan te bevelen.

  • Carlo zegt op

   Hallo,
   Je kunt ech heel makkelijk gelijk doorvliegen naar chiang mai, ik heb dit al heel vaak gedaan.
   Misschien is het gemakkelijk om gelijk je bagage in Nederland door te laten checken naar chiang mai. Alle
   Maatschappijen die ik ken doen dit.
   In veel gevallen kun je op Schiphol en Düsseldorf ook gelijk zelf inchecken op je vlucht van Bangkok naar chiang mai, maar niet bij allemaal, wel je bagage dat gaat altijd.
   Daarnaast heb je 2 1/2 uur de tijd en dat is meer als tijd genoeg.

 8. Rob zegt op

  Ls,

  Hoe kom ik snel en veilig van Sukhumvit soi 4 naar Don Muang?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Rob Van centraal station Hua Lamphong vertrekt ieder uur een trein naar Don Mueang. Hua Lamphong kun je met de MRT bereiken en op Asok stap je over van de BTS op de MRT. Verder: taxivervoer (zal niet eenvoudig zijn een chauffeur te vinden, die dit voor een redelijk bedrag of op de meter wil doen) en bus. Waar die bussen vertrekken, weet ik niet.

 9. Jan zegt op

  Beste mensen bedankt voor jullie info
  22 jan aankomst Bangkok.
  We gaan backpakken waar heen ? we zien het wel

  En voor de zekerheid geen rode of gele kleding dragen
  Mag een oranje rugzak wel ?

  Sterkte en groetjes allemaal.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Jan Een rood of geel shirt valt af te raden, maar andere kleuren vormen geen probleem.

 10. Hans zegt op

  Rijdt de shuttle bus van suvarnabhumi naar donmueng ?
  En hoe lang moet ik rekenen ?
  Het zou gaan om 17 jan

 11. Frits zegt op

  Rijdt de bus van Suvarnabhumi naar Khao San ook nog.28 Jan. kom ik aan. Opa Frits

 12. alda zegt op

  Bedankt voor jullie zeer gewaardeerde commentaren waardoor al een aantal vragen zijn opgelost ivm vervoer van Bangkok luchthaven naar het centrum.
  Mijn vriendin en ik willen op 15/2 met de nachttrein naar Chiang Mai en dat op voorhand boeken. Blijkbaar kan dat niet rechtstreeks via de spoorwegmaatschapij, maar via een ‘partnerorganisatie’. Is dat betrouwbaar ? Tips ? (men heeft ons aangeraden om zo vlug mogelijk tickets vast te leggen, risico op volle trein is groot, zeker met de huidige situatie)
  We willen later vanuit Chiang Mai naar Koh Lanta voor verblijf van 4 nachten. Ik vraag me af of de hele reis (vlucht van Chiang Mai naar Krabi of Phuket, aansluiting veerboot, aankomst op Saladan en dan nog een rit met de taxi + zelfde scenario terugreis) de 4 nachten ginder wel waard is. Ik bedoel : we gaan minstens een halve dag onderweg zijn om er te geraken en te vertrekken. Ik ben ook bang dat die veerboten en de vluchten moeilijk op mekaar zijn af te stemmen. Wat denken jullie ?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ alda Ik kan u niet adviseren. Met uw route heb ik geen ervaring. Indien niemand reageert, is het wellicht verstandig in het hotel waar u verblijft om advies te vragen. Thai kennen de lokale omstandigheden en reismogelijkheden beter dan wij.

 13. janbeute zegt op

  Ik zag het net alweer en las het het later op het nieuws hier in Thailand .
  Er werdt een handgranaat gegooid uit een oud gebouw op de demonstranten .
  Overal was bloed en paniek .
  Je zult er maar tussen staan .
  Oh ja het is mooi als je straks weer veilig in Holland bent aangekomen .
  En met trots je fotos of films kan showen van Bep en Kees tussen de vredelievende demonstranten .
  Maar oh we als Bep bloedend wordt afgevoert in een pickup .
  Dan wordt het verhaal van de vakantie snel anders .
  Hulp was weer niet snel genoeg enz enz enz .
  Mensen luister en lees de mededelingen van het ministerie van BZ en de ambassades .
  Hoe noemen ze dat alweer in Nederland ????
  Ramp toerisme

  Jan Beute

 14. Joke zegt op

  Dag,
  Als wij de River Kwai hebben bezocht willen wij in twee etappes naar Chiang Mai reizen.
  Eerst van Kanchanaburi naar Phitsanulok.
  Wij willen dat doen met het openbaar vervoer. Tot nog toe lees ik dat je dat alleen via Bangkok kunt doen.
  Of is er toch een bus die rechtstreeks naar Phitsanulok gaat?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website