Buitenlandse toeristen kunnen vanaf maandag op zeven plaatsen in Bangkok terecht met vragen. In het Hua Mak Sports Complex wordt een centraal informatiecentrum ingericht; kleinere centra komen op luchthaven Don Mueang en Suvarnabhumi, Siam Center, station Hua Lamphong  en de BTS-stations Phaya Thai en Ekamai. De Professional Tourist Guide Association of Thailand zet 50 vrijwilligers in om toeristen te helpen.

Internationale toeristen die vanwege de protesten niet binnen acht uur na hun gemiste vlucht kunnen vertrekken, hebben recht op US$ 100 compensatie per dag van de Thai Hotels Association.

De Association of Thai Travel Agents laat weten dat touroperators toeristische bestemmingen hebben verschoven naar de rand van Bangkok en Pattaya. Hotels hebben rond de klok minibusjes  klaar staan, met name om gasten naar een van de luchthavens te brengen.

Maandag verzamelen anti-regerings demonstranten zich op zeven locaties (zie kaartje). Toeristen die in hotels bij de Ratchaprasong intersection logeren, zullen de meeste overlast ondervinden.

Centara Grand in CentralWorld heeft genoeg voedsel en drinkwater voor een maand ingeslagen; normaal heeft het hotel een voorraad van één week. Het hotel is gewoon geopend, maar het aantal gasten zal volgende week wel kleiner zijn. De meeste Mice-reserveringen zijn uitgesteld (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions). De bezettingsgraad zal deze maand op 50 procent uitkomen tegen 80 procent in januari vorig jaar.

De directie verwacht dat de middelgrote evenementen binnen drie maanden terugkomen en grote pas na een jaar vanwege de lange voorbereidingstijd. Binnenlandse Mice-evenementen kunnen zich binnen een maand herstellen.

(Bron: Bangkok Post, 9 januari 2014)

Foto homepagina: Actieleider SuthepThaugsuban loopt een blauwtje.

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Bangkok Shutdown: Informatie- en hulpcentra voor toeristen”

 1. Khun Peter zegt op

  De foto op homepage met Suthep en dat dat jongetje is subliem. Kijk eens goed naar het gezicht van dat jongetje. En je weet het: kinderen en dronken mensen spreken de waarheid.

 2. sabine zegt op

  graag zou ik ik op de hoogte willen blijven, ben binnenkort in Bangkok, Silom Road en wacht nog even met cancelen van het hotel aldaar.

  bedankt

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Sabine Zodra we iets weten, melden we het. Ik vermoed dat maandag een drukke dag wordt voor de rubriek Breaking News. Helaas spreek ik geen Thais anders zou ik het nieuws vanaf de tv kunnen brengen; nu moet ik wachten op een Breaking News item op de website van Bangkok Post en erg vlot zijn ze niet bij BP.

 3. Brenda zegt op

  Dank je Dick van der Lugt en natuurlijk de rest van de mensen hier op het blog dat jullie ons op de hoogte willen houden.
  Wij vertrekken donderdag naar bangkok en verblijven 3 dagen in het Eastin hotel makkasan in Bangkok om vandaar uit verder te reizen. Hoop dat alles rustig zal verlopen.

  • monique zegt op

   Ook van ons dank voor de prima informatievoorziening!!
   Wij vertrekken ook donderdag, zelfde hotel als Brenda.
   Wij volgen thailandblog op de voet, en hopen dat onze eerste Thailand reis onvergetelijk wordt! ( in positieve zin wel te verstaan)

  • Anita zegt op

   Hallo brenda, ik ga ook verblijven in de eastin hotel.
   Wat zijn jouw ervaringen daar geweest omtrent de protesten?
   Groet anita

 4. Joke zegt op

  Wij vertrekken aanstaande dinsdag naar Bangkok en verblijven daar 3 dagen voor we op door reis gaan.Wij verblijven uit mijn hoofd gezegd in het Ibis hotel Riverside.
  Ook wij zijn benieuwd wat we gaan aantreffenm kunnen we naar ons hotel of?
  Als iemand meer info heb dan hoor ik het graag

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Joke Ibis hotel Riverside staat op een ideale plaats zou ik zeggen: bij BTS-station Krung Thonburi en de rivier waar u een veerboot kan nemen. Vanaf Suvarnabhumi de Airport Rail Link nemen en op Phaya Thai op de BTS overstappen. Vanaf station Krung Thonburi neemt u een tuktuk naar het hotel.

   • Joke zegt op

    @Dirk bedankt voor de info. Gr Joke

 5. Martin Dejong zegt op

  wij komen aan in BK op 28 jan.en verblijven in sukhumvit soi 18 park plaza,worden er daar ook blokkades verwacht ?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Martin Dejong 28 januari is twee weken na het begin van Bangkok Shutdown. Het is de vraag of de actie zo lang duurt. Het kruispunt Sukhumvit-Asok wordt geblokkeerd, dat is soi 21. Soi 18 is een flink eind uit de buurt. Daar kunt u geen last hebben van een eventuele blokkade.

 6. alma borgsteede zegt op

  zit op het ogenblik in thailand gelukkig in cha-am


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website