Bangkok Post besteedt vandaag weer veel aandacht aan de vermiste Boeing van Malaysian Airlines. Enkele interessante quotes uit het grote openingsartikel:

Michael McCaul, voorzitter van het Amerikaanse House Homeland Security Committee: ‘Eén ding weten we: dit was geen ongeluk. Het was een opzettelijke, weloverwogen daad om het vliegtuig neer te halen. De vraag is: wie zit erachter?’

Anthony Brickhouse, lid van de International Society of Air Safety Investigators: ‘We hebben nog steeds niet veel gegevens om ons op te baseren. We hebben geen wrak, we hebben het vliegtuig zelf niet en we hebben niet veel elektronische data.’

De Verenigde Staten houden met de mogelijkheid rekening dat het vliegtuig is gekaapt om net als bij 9/11 als wapen te worden gebruikt. Het zou ergens geland kunnen zijn om later te worden ingezet. De VS concentreert zich daarom op de rol van de piloot en de co-piloot, omdat voor het handmatig uitschakelen van de communicatiesystemen specialistische kennis vereist is. De cockpit zou ook kunnen zijn overgenomen door derden.

Satellieten pikten acht uur na vertrek uit Kuala Lumpur het laatste signaal van het toestel op. Tegen die tijd zou de brandstof op moeten zijn. Naar het toestel wordt in twee corridors gezocht: een noordelijke en een zuidelijke. De zuidelijke lijkt het meest waarschijnlijk omdat de noordelijke corridor door het luchtruim gaat van een strategisch gevoelige regio. In totaal zoeken 25 landen naar het toestel.

(Bron: Bangkok Post, 17 maart 2014)

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Bangkok Post: VS vrezen 9/11 scenario”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ik kon niet slapen en dan krijg ik altijd van die rare gedachten. In Thailand vallen per jaar 26. 000 verkeersdoden. Dat zijn qua aantal wel 100 vliegtuigen vol. Om de drie dagen valt er wel een vliegtuig naar beneden in Thailand, als we alleen op het aantal slachtoffers letten. Na een week zou het vliegverkeer zijn stilgelegd maar de slachting op de weg gaat gewoon door. Raar, hoor.

  • chris zegt op

   Leidt dit dan tot de volgende conclusies?
   1. het is nog altijd veel veiliger te reizen per vliegtuig dan over de weg, zeker in Thailand;
   2. de ene dode is veel belangrijker dan een andere dode mede-wereldburger (kijk eens naar het aantal doden in het zuiden van Thailand afgezet tegen het aantal doden door demonstraties in de afgelopen 10 jaar in Bangkok);
   3. er wordt veel meer onderzoek gedaan naar een vliegtuigongeluk dan naar een verkeersongeluk op de weg;
   4. bestuurders van voertuigen (vliegtuigen, auto’s, bussen, pickups, brommers) zijn niet te vertrouwen. Er schort wel degelijk wat aan de eisen voor een rij-examen en de flightsimulator.

  • Farang tingtong zegt op

   Ja het houd je wel bezig dit vermiste vliegtuig en het word met de dag mysterieuzer.
   En zolang je niets vind blijft de hoop dat de passagiers nog leven, kun je nagaan in wat voor een hel de naaste familie op dit moment verkeren, laten we maar zo denken hoop doet leven.
   De gedachten die je krijgt als je de slaap niet kan vatten, dit heeft ieder mens wel eens, meestal pieker je over onderwerpen waar je veel mee bezig bent die je aangrijpen en probeert te plaatsen.
   Je krijgt dan van die rare gedachten je gaat het ene soms vergelijken met het ander, zoals nu met dit vliegtuig en de doden in het Thaise verkeer. Wat natuurlijk geen vergelijking is maar gewoon een rare gedachte maar je wilt geen doden meer, niet in het verkeer niet in de lucht, het verkeer stopzetten kan natuurlijk niet, geen rare gedachte hoor, het is jou droom, maar wacht eens droom! heb je dan toch de slaap gevat?

 2. Eric zegt op

  Mogelijk scenario dat niemand durft uit te spreken maar die wel degelijk tot de mogelijkheden behoort.

  Vliegtuig is gekaapt. Communicatie is afgebroken en vliegtuig reageert niet op oproepen.
  Vliegtuig zet koers in op weg naar KL met als doel de Petronas Towers.
  Maleisische luchtmacht probeert tevergeeft contact te leggen met het vliegtuig. Dit door er naast en overheen te vliegen. Er komt geen reactie. Intenties van de kapers zijn dan duidelijk.
  Vliegtuig met 230 passagiers wordt door de Maleisische luchtmacht uit de lucht geschoten om duizenden in de Towers te sparen. Alleen is dat een scenario dat je niet kan verkopen en wordt er heel geheimzinnig gedaan!

  • Cornelis zegt op

   Volstrekt zinloze speculaties, Eric. Er zijn tientallen scenario’s c.q. complottheoriën te bedenken maar naar mijn bescheiden mening zou dit blog daar niet een podium voor moeten zijn.

 3. chris zegt op

  of: vliegtuig is gekaapt en geland in een land dat hetzij een volstrekte chaos is of terrorisme ondersteunt. Ik denk hierbij aan Somalie en Yemen. Beide landen zijn vanuit de zee bereikbaar en het vliegtuig hoefde niet over andere landen heen te vliegen.
  Het lijkt me dat iemand toch wel iets gezien of waargenomen zou hebben als het vliegtuig uit de lucht was geschoten. Daarnaast is het geen schande om te moeten bekennen dat er niets anders overbleef dan het vleigtuig uit de lucht te schieten. Daar hoeft men geen 7 dagen mee te wachten, lijkt me. En indien dit het geval was, zijn alle zoekacties onnodig geweest……Leg dat maar eens uit…..

  • Piet Burghout zegt op

   Deze gedachte kwam bij mij ook op. Ik denk dat het ook is gekaapt. Wij moeten in Nederland nu allert zijn of dit toestel niet in een andere kleur wordt gespoten en dan maandag of dinsdag tijdens de nucliaire top bij ons wordt gebruikt om veel slachtoffers te maken en de wereldleiders te raken.
   Sorry voor de mensen, die op vakantie willen die dagen, maar ik hoop dat ze het luchtruim echt 2 dagen sluiten voor alle luchtverkeer.

 4. cor verhoef zegt op

  Moderator: svp niet alleen op elkaar reageren.

 5. Jack G. zegt op

  Amerikanen denken altijd eerst aan een aanslag/kaping en na bewijzen pas aan een ongeluk. Het is een trieste zaak voor de vele mensen die familie/vrienden aan boord hebben. Hopelijk komt er snel duidelijkheid.

 6. Siamees zegt op

  Het lijkt er wel op of dat toestel opgeslorpt is door de ene of andere ufo men gedacht, iedereen mag toch een mening hebben niet?

  • Cornelis zegt op

   Moderator: niet chatten svp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website