De Thaise TV zenders en andere media zoals Bangkok Post besteden, zowel gisteren als vandaag, veel aandacht aan de terreuraanslagen in Brussel waarbij 34 mensen omkwamen en meer dan 200 gewond raakte.

Bij een vertrekhal op de Brusselse luchthaven waren dinsdagochtend rond 8.00 uur twee explosies. Daarbij kwamen bij zelfmoordaanslagen zeker veertien mensen om en 106 mensen raakten gewond, onder wie een Nederlander.

Kort na de zelfmoordaanslag op Zaventem ging een bom af in een metrostel tussen de stations Kunst-Wet en Maalbeek, in het centrum van de Belgische hoofdstad. Daarbij zijn volgens de burgemeester twintig mensen overleden en 130 mensen gewond geraakt.

Op het vliegveld had een derde bom af moeten gaan. Er is een niet-ontplofte bomgordel gevonden, die inmiddels door veiligheidsdiensten onschadelijk is gemaakt. Mogelijk is die van een derde terrorist die voortvluchtig is

De Thaise ambassade in Brussel zegt geen berichten te hebben ontvangen over dode of gewonde Thais. De ambassade heeft Thais die in Brussel wonen, geadviseerd binnen te blijven en Thais die elders wonen, de hoofdstad te mijden. Twee hotlines zijn geopend voor noodgevallen.

Vlucht TG 934 van Thai Airways International (THAI) met 326 passagiers landde om 7.00 uur, een uur voor de explosies, veilig op Zaventem. Maar vlucht TG935 met als vertrektijdstip 13.10 uur gisteren werd vertraagd. Een Thaise steward, werkzaam bij een luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten, passeerde met de bemanning enkele minuten voor de explosie het veiligheids checkpoint.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Bangkok Post: ‘Islamic State brings terror to Brussels’”

 1. Daniël zegt op

  Volgens de Vlaamse media is er nog niets bekend over de nationaliteit van de slachtoffers. Gezien de omstandigheden, die ik kan afleiden uit de beelden die ik gezien heb in de media, is dat erg begrijpelijk. Ik vrees persoonlijk dat de identifikatie van slachtoffers weleens moeizaam zou kunnen verlopen. Ik wens de betrokken teams veel sterkte en moed om dit onmenselijk werk tot een goed einde te brengen.

  Bij deze betuig ik tevens mijn medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers en wens ik een spoedige en volledige genezing van de gewonden.

  Ikzelf ben zeer geschrokken door deze gebeurtenissen. Maar het zal voor mij onvoortelbaar zijn, hoe die mensen die dat ter plaatse meegemaakt hebben, zich voelen. Ik geloof dat dat niet te beschrijven is. Ik hoop ten zeerste, dat ook deze mensen de nodige steun en hulp krijgen om dit allemaal te verwerken.

 2. Nicole zegt op

  Het is idd heel erg wat daar gebeurd is, en ik denk ook niet dat iemand zich kan invoelen in deze gebeurtenissen, als men er zelf niet bij betrokken was. Ook wij wensen alle sterkte aan alle betrokkene.

  ps. De Belgische ambassade had een condeloance register vrijgegeven

 3. Jacques zegt op

  De terror gekte blijft nog wel even doorgaan. Ook Nederland kan mogelijk doelwit zijn en de volgende in de rij van landen. Het noodlot dat toeslaat is hard en weer meer dan 30 families die hier direct onder lijden. Ik wens ze sterkte in de verwerking van dit zoveelste incident.

  Gestoorde mensen tref je over de hele wereld. Deze specifieke groep van Belgen, dan wel al langer in België verkerende criminelen is zeer gefrustreerd en daar ligt de basis van het kwaad. De zelfmoordenaars voelen zich buitengesloten en minderwaardig en denken dat het vermoorden van anderen een waardig einde is voor ze. Hoe dom kan je zijn. Ze zullen eerder branden in de hel voor zover die bestaat. Er blijkt nu dat de zelfmoordenaars relaties zijn van de aanslagplegers in Parijs. Een extra dimensie wordt er nu aan toegevoegd in de vorm van een soort wraakactie. Zaak is om zoveel mogelijk van de gerelateerde familie, kennissen en vrienden van die criminelen op te sporen en daar op te concentreren door het doen van huiszoekingen, afluisteren van telefoons, observatie en oppakken en vastzetten van diegene die ook crimineel gedrag vertonen, zolang als mogelijk, zodat die geen kwaad meer kunnen aanrichten.
  Daarnaast zal er in België, maar ik zou ook nog een heleboel andere plekken kunnen noemen, moeten worden geïnvesteerd in de probleemgroepen. Weet zoveel mogelijk waarom het zover is gekomen en kan komen en zie met de juiste inzet van middelen dit te voorkomen. Er zal toch moeten worden geleefd met elkaar en daar maken deze groepen nu eenmaal deel van uit.

  Voor wat betreft het optreden in Irak, Syrië en straks ook Libië, in de strijd tegen IS, is voor mij maar een remedie en dat is gezamenlijk met alle weldenkende landen een leger formeren en die gestoorden (IS fanaten) daar elimineren. Met die groep is geen zaken meer te doen. Zwakke heelmeesters maken stinkende wonden. Er zijn genoeg onschuldigen vermoord en dit moet nu stoppen want anders zullen we nog vele van dit soort berichten kunnen en blijven aanschouwen.

 4. Daniël zegt op

  Zeer belangrijke informatie over de toestand van Brussels Airport:

  In het Radio2 (Vlaanderen)-programma “De Inspecteur” heeft de presentator een gesprek gehad met een woordvoerder van Brussels Airport. Daarin heeft de woordvoerder een verklaring gegeven van de toestand van de luchthaven en wat daar nog allemaal moet gebeuren vooraleer de luchthaven opnieuw operationeel kan worden.

  U kunt dit gesprek in de loop van vandaag (donderdag 24 maart) zelf beluisteren op de website van Radio2: http://www.radio2.be. Klik dan op “Programma’s” en “De Inspecteur”. Het programma duurt 1 uur (van 8:00u. tot 9:00u.) en het interview was tussen 35 en 45 minuten na het begin van het programma.

  Het programma was bijna volledig gewijd aan de gevolgen van de aanslagen en bevat veel nuttige informatie voor de passagiers, zoals o.m. vergoedingen / terugbetalingen van gehuurde auto’s en hotels…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website