Na vier jaar de lijst van beste wereld en Aziatische toeristensteden te hebben aangevoerd, heeft Bangkok dit jaar zijn toppositie verloren. Met als schrale troost – dat wel – dat Thailand’s hoofdstad op de toptien van Aziatische steden op de derde plaats is blijven hangen.

De gevoelige nederlaag komt niet geheel onverwacht want de stemming, zowel online als offline, van het gezaghebbende tijdschrift Travel + Leisure  vond plaats tussen 2 december en 31 maart, een periode waarin landen hun burgers het advies gaven Bangkok te mijden of uiterste voorzichtigheid te betrachten.

De toppositie van ’s werelds en Aziatische beste toeristensteden werd dit jaar overgenomen door Kyoto. Bangkok werd in beide lijsten ook ingehaald door Siem Reap in Cambodja. Chiang Mai, dat in 2013 nog op de tiende plaats van de wereldlijst stond, is ook gezakt.

In de poll geven de deelnemers een cijfer voor unieke bezienswaardigheden, cultuur, voedsel, mensen en money for value.

Waarnemend gouverneur van Bangkok Amorn Kitchawengkul is niet verbaasd over de uitslag. Hij zegt dat de gemeente gesprekken met het bedrijfsleven heeft gepland over verbetering van de veiligheidsmaatregelen en infrastructuur.

Er komen meer bewakingscamera’s in openbare gebieden en de trottoirs werden opgeknapt en re-organised [?].

De extra veiligheidsmaatregelen zouden een magisch effect op toeristen moeten hebben en hen moeten verleiden terug te keren. Volgens Amorn blijft Bangkok nog steeds een ‘veelbelovende bestemming’.

(Bron: Bangkok Post, 6 juni 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Bangkok onttroond als beste toeristenstad”

 1. rebell zegt op

  Het is nu aan de tijd meneer Suthep te vragen of hij en zijn kliek de verantwoording wil overnemen voor de schade die is aangericht ? Ik ga er van uit, dat Bangkok de eerste tien jaar ook niet meer op plaats nr. 1 zal verschijnen. Ik ga er zelfs van uit, dat Bangkok nog verder zakt op deze lijst. BNij de toursit is Thailand uit de gratie gevallen. Vietnam en Myamar zijn in-het land van de oproer, sorry, glimlach , . helemaal out

 2. Franky R. zegt op

  @Dick van der Lugt,

  “Er komen meer bewakingscamera’s in openbare gebieden en de trottoirs werden opgeknapt en re-organised [?].”

  Reorganised kan men vertalen als geherstructureerd (naast opgeknapt ook ‘opnieuw ingedeeld’? Geen idee wat daarmee wordt bedoeld).

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Franky R Bij het bewerken van berichten uit de Bangkok Post kom ik vaak formuleringen en woorden tegen, waarbij ik mij afvraag: wat wordt daar nu precies mee bedoeld? Ik vermoed dat dit komt omdat de Thaise taal veel minder precies in dan de Engelse taal. Reorganiseren kan van alles betekenen. Ik zou als journalist vragen: wat bedoelt u daarmee? Maar vragen stellen die ertoe doen, is geen usance bij Thaise journalisten, lijkt het wel. Pira Sudham, auteur van onder andere People of Esarn, schrijft in het Engels omdat hij zich in die taal, zegt hij, preciezer kan uitdrukken dan in het Thais.

 3. Gerrie Q8 zegt op

  Ben benieuwd wanneer de reorganisatie van de voetpaden begint. Al een tijdje aangekondigd, maar zie er nog niets van. Stel dat Sukumvit vrij is van stalletjes, wat een dooie boel moet dat zijn.

 4. Sjaak S zegt op

  Een vreemde opsomming, want de steden verschillen nogal in grootte en bevolkingsdichtheid. Kyoto staat nu vóór Bangkok? Geen wonder. Het is een stad met prachtige tempels, parks en kastelen. Mooi georganiseerd ook. Als je op het station aankomt, kun je een kaartje voor een bus kopen dat de hele dag geldig is en langs de meeste tempels voert. Je kunt in en uitstappen zo vaak je wilt.
  Je kunt er fietsen huren en de stad zo bezichtigen.
  Veel van dat soort dingen kun je in Bangkok ook doen, maar je moet bedenken dat Bangkok vele malen groter is dan Kyoto. En het verkeer is een chaos.
  Waar wordt er dan op gelet bij het bestemmen van een stad in de geliefdheidsscala? Charleston op de tweede plaats? Waar heeft die stad dat aan verdiend? Het is dan wel weer een paar jaar geleden dat ik daar was, maar er was nou niks bijzonders aan hetgeen ik zag.
  Bangkok is vele malen interessanter.

 5. Leo Th. zegt op

  Net als Sjaak S vraag ook ik mij af welke criteria doorslaggevend zijn bij de rangschikking. Siem Reap staat bv. op plaats 4, het is een leuk plaatsje maar ook niet meer dan dat en niet te vergelijken met Pnom Penh en nog minder met het vele malen grotere Bangkok. Denk zelf dat de nabijheid van de inderdaad prachtige Angkar Wat grote invloed op het stemgedrag heeft gehad. Maar een tempelcomplex zo groot als de provincie Utrecht is m.i. van een totaal andere belevenis dan een miljoenenstad en dan is het appels met peren vergelijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website