Alhoewel delen van Bangkok onder water beginnen te lopen, denkt premier Yingluck dat de situatie na maandag zal verbeteren.

De stoot water die vanuit het Noorden Bangkok bedreigt, blijkt toch minder dan verwacht. Volgens Anond Snidvongs, directeur van het Geoinformatics and Space Technology Development Agency, kan 70 procent van het water worden afgevoerd, waardoor het water in de stad slechts met gemiddeld 5 cm per dag stijgt. Het duurt naar verwachting vier weken voordat de toestand zich stabiliseert.

Kort overstromingsnieuws:

 • Het noorden, westen en oosten van Bangkok heeft te maken met overstromingen.
 • De districten Wang Thong Lang, Lat Phrao and Chatuchak worden bedreigd.
 • Khlong (kanaal) Lat Phrao is overstroomd, waardoor Wang Hin and Saphan Lek in het district Lat Phrao onder water zijn gelopen. Het water bereikte een hoogte van 5 tot 10 cm.
 • Wat Phra Sri Mahathat in Bang Khen stroomde onder door water afkomstig uit het district Don Muang.
 • In de 84 evacuatiecentra van de stad hebben 10.794 personen hun toevlucht gezocht. Voor het geval bewoners de stad moeten verlaten, zijn 225 verzamelpunten aangewezen.
 • Het water blijft stijgen in Thon Buri. De bewoners van het district Thawi Watthana hebben hun biezen gepakt en zijn vertrokken. Thawi Watthana is het vierde district van Bangkok, na Don Muang, Bang Phlat en Sai Mai, waar de bewoners het bevel hebben gekregen hun huizen te verlaten.
 • Khlong Maha Sawat heeft delen van het gebied Suan Pak onder water gezet. Bewoners uit sommige delen van het district Taling Chan dienen zich voor te bereiden op evacuatie.
 • Het leidingwater in Thon Buri gaat op de bon, omdat de zware overstromingen de kwaliteit van het ongezuiverde water dat gebruik wordt voor de productie van kraanwater, heeft aangetast. Het waterleidingbedrijf levert alleen water tussen 6 en 9 en 17 en 20 uur.
 • Pheu Thai parlementslid Uthen Chartpinyo, voorzitter van een commissie die toezicht houdt op de drainagewerkzaamheden, adviseert alle stuwen die westwaarts gericht staan, te openen. Het water kan dan Khklong Saen Saep instromen en omgeleid worden via de ondergrondse tunnel Rama IX-Ramkhamhaeng. Hij suggereerde ook de stuwen in Bang Chan en Khlong Sam Wa te ontmantelen zodat het water de tunnel in kan stromen. De Rama IX-Ramkhamhaeng tunnel heeft een lengte van 5,11 km en een diameter van 5 meter.
 • De gemeente Bangkok heeft de Provincial Waterworks Authority en het ministerie van Industrie gevraagd hevelapparatuur ter beschikking te stellen, zodat water uit lage gebieden naar hoger gelegen grond kan worden geheveld.
 • De lager gelegen gebieden in het westen van Bangkok vormen een zorgenkindje, aldus premier Yingluck. Ze heeft opdracht gegeven er meer pompen te installeren.
.

1 reactie op “Bangkok krijgt minder water (dan verwacht) te verstouwen”

 1. wattana zegt op

  maar WEST van de rivier is de situatie ernstig en zijn er nu enorme overstromingen, hoewel niet heel hoog. En omdat er daar nu verder geen dammen/dijken etc zijn die het tegenhouden, moet deze watermassa doorheen hel west BKk (Thonburi) tot aan de zee-het enige stukkie BKK dat metterdaad aan zee genst-een zompig mangrovebos. de hele bouwput van een nieuw stuk metro daar staat al helemaal onder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website