Overstromingen in Thailand

Vandaag en de rest van de week zal Bangkok te maken krijgen met overstromingen. In de ‘Bangkok Post’ staat een kaartje met straten die zeer waarschijnlijk blank komen te staan zoals Raam VI Roda en Sukumvit Road ter hoogte van Soi 39-49. De komende dagen wordt er ook wateroverlast verwacht in Isaan (Noordoosten van Thailand) zoals in de provincie Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.

Overstromingen Thailand: 11 doden en 1 vermiste

In andere delen van Thailand is de situatie ernstig te noemen. De balans tot op heden: 11 doden en 1 vermiste. In Buri Ram zijn door de overstromingen vier doden gevallen, in Nakhon Ratchasima zijn drie doden te betreuren, twee in Lop Buri en zowel in Rayong als Trat is een dode gevallen.

In de getroffen gebieden proberen militairen en andere hulpverleners te bereiken. De afgelegen dorpen zijn vrijwel onbegaanbaar door het wassende water.

Korat zwaar getroffen

Vooral in Nakhon Ratchasima (ook wel Khorat of Korat genoemd) is de nood hoog. De vijfde stad van Thailand kamt met een gebrek aan water en hulpgoederen. Veel mensen zitten opgesloten op de tweede verdieping van hun huis. Nakhon Ratchasima wordt beschouwd als de poort naar het noordoosten (Isaan), alle hoofdwegen en spoorlijnen van Isaan komen hier samen en gaan door naar Bangkok.

24 provincies geteisterd door wateroverlast

De Thaise Landbouwminister Theera Wongsamut, liet weten dat de overstromingen 24 provincies hebben geteisterd. Hierdoor is inmiddels meer dan 1,6 miljoen rai (2.560 vierkante kilometer) aan landbouwgrond beschadigd. Zeker 150.000 boeren zijn getroffen en de oogsten kunnen als verloren worden beschouwd.

Mogelijke overstrominggebieden Bangkok (Kaart: Bangkok Post)

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Bangkok maakt zich op voor wateroverlast en overstromingen”

 1. Helen zegt op

  Hoe zit het met overstromingen in Isan?

  • Redactie zegt op

   Lastig te zeggen Isaan is erg groot. Ik heb het idee dat het meevalt, ik hoor geen verontruste berichten.

 2. Marjolein zegt op

  AANVULLING: In Bangkok!

  Hi,

  Ik wil woensdag a.s. overnachten in Navalai River Resort. Kan ik beter een ander hotel boeken?

  Dank Marjolein

 3. Redactie zegt op

  Dat is nu nog lastig te bepalen. Ik denk dat het dinsdag wel duidelijk is.

 4. Gertjan zegt op

  Weet iemand iets over vloedgolven die verwacht worden in de Golf van Thailand?
  We zijn van plan volgende week naar Koh Samui en Koh Tao te bezoeken en uiteraard gaat dat per boot. Geen zin om daar te verdrinken

  • Redactie zegt op

   Ik denk dat je wat zaken door elkaar haalt. Er zijn geen vloedgolven. Het is volle maan en dat betekent springvloed, dus hoge waterstand. Hierdoor kan het water van de rivieren niet weg richting zee. Dat is iets anders, dan wat jij denkt. Gewoon lekker gaan.

   • Gertjan zegt op

    Hallo redactie,

    Bedankt voor het antwoord maar op een weerbericht zag ik dit staan voor de oostkust en dat is de Golf van Thailand:

    “East Cost: waves heights 2-3 metres”

    Volgens mij zijn dat hele hoge golven en dan zit je niet zo lekker op een bootje.

    • Redactie zegt op

     Nee, dat denk ik ook niet. Helaas kan ik het weer niet voor je veranderen, je zult zelf een keuze moeten maken.

    • Redactie zegt op

     Gertjan, de komende dagen wordt het noodweer in het zuiden. Ik zou dus inderdaad oppassen.

 5. Saskia zegt op

  Hallo!

  Mijn broer zit nu in Chiang Rai Legend voor zijn werk. We horen niets. Weet iemand hoe de situatie daar op het ogenblik is?

  Gr Saskia

 6. Walter zegt op

  Morgen vertrekken we naar Thailand eerst enkele dagen Bangkok ( waar we gaan eten in de Baiyoke tower ( dus hoog en droog) maar het Prince Palace Hotel ligt vrij dicht bij de Chao Praya rivier dus is het afwachten.
  En dan zou het met de nachttrein moeten verder gaan naar Chiang Mai en en Mae Hong Son.

 7. bas zegt op

  Moet volgende week naar congres in Jomtien/pattaya. Kan iemand mij vertellen hoe situatie daar is?. Ook m.b.t. vervoer v.a. Bangkok airport.

  Alvast bedankt!

  Bas

  • Geen overstromingen, geen regen. Af een toe een onweersbui: http://www.tmd.go.th/en/province.php?id=61

 8. Ruud zegt op

  Er is nu last van veel neerslag.Maar op de Blog worden berichten weer gegeven over vorig jaar.Misschien is het mogelijk om de situatie van nu te laten zien.Dit brengt verwarring.Verders proficiat
  Ruud

  • @ Ruud, als je een bericht leest die geplaatst is op 21 oktober 2010, dan gaat het inderdaad over vorig jaar. Voor de berichten die betrekking hebben op dit jaar, moet je op de homepage kijken en dan bovenaan.
   Een weblog of blog is een website waarop regelmatig – soms meermalen per dag – nieuwe bijdragen verschijnen en waarop de geboden informatie in omgekeerd chronologische volgorde (het nieuwste bericht verschijnt als eerst) wordt weergegeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website