De gemeente Bangkok heeft 247 plekken benoemd die kwetsbaar zijn voor overstromingen. Dertig daarvan zijn in centraal Bangkok. De wijken langs de Chao Phraya waaronder de Song Wat Road lopen vooral gevaar.

In het noorden van de hoofdstad zijn 48 plaatsen met verhoogd risico op overstroming, waaronder de Phahon Yothin Road en de Chaeng Watthana Road. In het zuiden van Bangkok gaat het om 34 plekken, waaronder de Nak Kila housing estate. In Krung Thon zijn 13 plaatsen aan de noordkant en 31 aan de zuidkant een risicogebied.

De gemeente is bezig met preventieve maatregelen zoals het verwijderen van waterhyacint die een goede doorstroming verhinderen. Huisvuil wordt vaker opgehaald om te voorkomen dat de rioolafvoer verstopt raakt.

Volgens de weersverwachting van het Meteorological Department zal Bangkok nog tot 21 oktober rekening moeten houden met veel regenbuien.

In sommige delen van Thailand zijn al overstromingen gemeld terwijl in het zuiden er op veel een watertekort dreigt.  Zes istricten in Ayutthaya staan onder water, soms tot 1,5 meter hoog. Er zijn 470 dorpen overstroomd. Ook in Nakhon Ratchasima is de situatie slecht.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website