Voor de bewoners in de provincies Pathum Thani, Nonthaburi en Bangkok zal het van maandag tot en met woensdag erg spannend worden.

De komende dagen bereikt de Chao Phraya rivier de hoogste waterstand. Het zal dan moeten blijken of mogelijke overstromingen beperkt blijven. De combinatie met springvloed en de hoge zeespiegel maakt de situatie extra kritiek.

Evacuatie en zandzakken

De ‘Royal Irrigation Department’ waarschuwde gisteren de ‘Bangkok Metropolitan Administration’ extra maatregelen te nemen tegen een mogelijke overstroming. Vooral de oevers van de Chao Phraya River zijn kwetsbaar. Zwakke plekken zijn opgevuld met zandzakken. De bewoners aan de oevers in Pathum Thani, Nonthaburi en Bangkok is geadviseerd om waardevolle bezittingen en huisdieren te verplaatsen naar hogere gebieden.

Geëlektrocuteerd

Sinds gisteren hebben de overstromingen, de ergste in vele jaren, 27 provincies getroffen en zijn er 33 mensen omgekomen. Een aantal van hen zijn geëlektrocuteerd door stroomdraden die in het water terecht zijn gekomen.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website