Gouverneur Sukhumbhand Paribatra van Bangkok is geschorst zonder doorbetaling van zijn salaris. Premier Prayut heeft dat besloten. 

Sukhumbhand heeft te kwistig met geld gestrooid en wordt ook verdacht van corruptie. De geld verspillende installatie van een lichtshow, rond de jaarwisseling bij het gemeentehuis, lijkt hem nu de kop te kosten, al had hij al wat meer schandaaltjes achter zijn naam staan (zie illustratie onder).

Premier Prayut heeft artikel 44 van de interim-grondwet gebruikt om de gouverneur voorlopig op non-actief te zetten. Wel zegt hij dat de gouverneur een eerlijke kans krijgt om zich te verdedigen. Prayut zegt dat de schorsing niets te maken heeft met de recente overstromingen in de stad. In dat geval zou hij bijna alle gouverneurs moeten schorsen.

Partijleider Abhisit van de Democraten trekt zijn handen af van partijlid Sukhumbhand partijlid is. De partij is niet blij met de gouverneur, die vooral zijn eigen gang gaat.  De partij ziet het liefst iemand anders op de post van gouverneur zen is volgens een bron al op zoek naar potentiële opvolgers.

Sukhumbhand werd in 2009 gekozen tot gouverneur en in 2013 herkozen. Pheu Thai leden probeerden hem in 2013 af te zetten omdat het nieuwe futsal stadion in Nog Chok te laat gereed kwam. In 2014 werd Sukhumbhand vijf maanden geschorst vanwege een hetze, die zijn campagneteam gevoerd zou hebben tegen andere kandidaten, maar het hooggerechtshof verwierp de zaak.

1 reactie op “Bangkok gouverneur Sukhumbhand geschorst door Prayut”

 1. Nico zegt op

  Tja,
  Prime minister Prayut, zal er goed aan doen, door de democraten een andere kandidaat aan te laten dragen.
  Dit zal de stabiliteit van Thailand ten goede komen, als hij met een (militair) vriendje komt, is zijn geloofwaardigheid weg en voorspel ik een heleboel heisa.

  Groetjes Nico
  vanuit een (nu nog) rustig Laks-Si


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website