Op deze pagina houden wij je op de hoogte van Bangkok Shutdown. De berichten staan in omgekeerde chronologische volgorde. Het laatste nieuws staat dus bovenaan. De vet gezette tijden zijn Nederlandse tijd. In Thailand is het 6 uur later.

Veel voorkomende afkortingen

UDD: United Front for Democracy against Dictatorship (roodhemden)
Capo: Centre for the Administration of Peace and Order (orgaan dat verantwoordelijk is voor toepassing van de ISA)
CMPO: Centre for Maintaining Peace and Order (verantwoordelijk orgaan voor de Noodtoestand die sinds 22 januari geldt)
ISA: Internal Security Act (noodwet die de politie bepaalde bevoegdheden geeft; is in geheel Bangkok van kracht; minder streng dan de Emergency Decree – noodverordening)
DSI: Department of Special Investigation (de Thaise FBI)
PDRC: People’s Democratic Reform Committee (staat onder leiding van Suthep Thaugsuban, ex-parlementslid van oppositiepartij Democraten)
NSPRT: Network of Students and People for Reform of Thailand (radicale protestgroep)
Pefot: People’s Force to Overthrow Thaksinism (idem)

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Reizigers wordt geadviseerd om het centrum van Bangkok zoveel mogelijk te mijden, waakzaamheid te betrachten, uit de buurt te blijven van samenscholingen en demonstraties en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties plaatsvinden.

Noodtoestand

Voor dertien overheidsgebouwen, gebouwen van staatsbedrijven en onafhankelijke bureaus, inclusief rechtbanken, geldt ‘Verboden toegang’ voor de bevolking. Het gaat om het Government House, parlement, Ministry of Interior, Chaeng Wattana government complex, Cat Telecom Company aan de Chaeng Wattana weg, TOT Plc, Thaicom satellite station en kantoor, Aeronautical Radio of Thailand Ltd, de Police Club.

Vijfentwintig wegen vallen eveneens onder dit verbod, maar dat geldt alleen voor personen, die ‘de neiging hebben om onrust te stoken’. Het gaat om de volgende wegen: Ratchasima, Phitsanulok en wegen rond het Government House en parlement, Rama I, Ratchadaphisek, Sukhumvit van Nana intersection tot Soi Sukhumvit 19, Ratchavithi van de Tukchai intersection tot de Din Daeng Triangle, Lat Phrao van de Lat Phrao intersection tot de Kamphaengphet intersection, Chaeng Wattana road en een brug, Rama 8, die bezet is door het  Dhamma Army.

[Bovenstaande lijstjes zijn overgenomen van de website van Bangkok Post; de lijstjes in de krant van zaterdag weken daar vanaf. De Noodverordening bestaat uit 10 maatregelen. Bovenstaande twee maatregelen zijn met onmiddellijke ingang van kracht.]

Waar moeten toeristen wegblijven?

 • Pathumwan
 • Ratchaprasong
 • Silom (Lumpini Park)
 • Latphrao
 • Asoke
 • Victory Monument

en ook bij:

 • Het regeringcomplex op Chaeng Wattana Road
 • Phan Fa Bridge op Ratchadamnoen Avenue
 • Chamai Maruchet Bridge – Phitsanulok Road

Op bijgaande kaart zijn de locaties aangegeven:  http://t.co/YqVsqcNFbs

Foto boven: Stembureau Pasi Charoen hermetisch afgesloten voor kiezers. Foto onder: We willen stemmen!

Laatste nieuws

16:00 Actieleider Suthep Thaugsuban heeft vanavond een beroep op het leger gedaan om demonstranten te beschermen. Suthep deed die oproep naar aanleiding van de dood van Pefot-leider Suthin Tharathin. ‘We willen niet dat het leger de macht grijpt of een coup pleegt. We hebben alleen hun bescherming nodig, daar we het vertrouwen in de politie hebben verloren.’

Suthin overleed en tien anderen raakten gewond toen ze vanuit een groep roodhemden werden beschoten, nadat ze een stembureau in Bang Na dat open was, gedwongen hadden te sluiten. Suthin is de vierde demonstrant die na het begin van de acties om het leven is gekomen.

14:29 Het zwartepieten is alweer begonnen. Wie hebben schuld aan de sluiting van de 89 stembureaus in Bangkok en het Zuiden? Minister Surapong Tovichakchaikul, voorheen hoofd Capo maar sinds de noodtoestand is uitgeroepen benoemd tot adviseur van het CMPO, verwijt de Kiesraad de zaak op zijn beloop te hebben gelaten.

Volgens het CMPO zijn stembureaus soms te snel gesloten, wat wijst op nalatigheid van de stembureaustaf of mogelijk samenspanning met de PDRC. Surapong vindt het ook vreemd dat de Kiesraad niet de hulp van de politie heeft ingeroepen.

14:02 In totaal hebben 440.000 personen (22 procent van de 2 miljoen die hadden willen stemmen) vandaag geen stem kunnen uitbrengen in de voorverkiezingen. Ze kwamen voor een dichte deur te staan omdat in 89 kiesdistricten de stembureaus noodgedwongen dicht gingen vanwege demonstraties of omdat demonstranten de toegang van een hangslot hadden voorzien.

In Bangkok ging het om 33 kiesdistricten (van de 50), in het Zuiden om 56 in 10 provincies. De Kiesraad beraadt zich nog over de vraag of er nieuwe voorverkiezingen komen.

Op dinsdag overlegt de Kiesraad met premier Yingluck over eventueel uitstel van de verkiezingen, die gepland staan voor 2 februari.

[In een ander bericht staat dat in Bangkok de voorverkiezingen in 48 van de 50 kiesdistricten zijn geannuleerd. Stemmen was alleen mogelijk in Sathorn en Lat Krabang.]

09:59 Protestleider Suthin Tharathin van de actiegroep Pefot is bij een stembureau in Bang Na doodgeschoten. Drie anderen raakten gewond. Suthin was met een groep demonstranten naar het stembureau gegaan omdat ze gehoord hadden dat het nog open was.Overleg met het hoofd van het stembureau leidde tot sluiting van het stembureau.

Toen de groep vertrok, werd er vanuit een groep roodhemden op hen geschoten. Ook werd het geluid van een bomontploffing gehoord. De toestand van de drie gewonden is stabiel. Volgens The Nation waren er negen gewonden.

09:50 Oppositieleider Abhisit heeft gedreigd een afzettingsprocedure (impeachment) te beginnen indien de regering Yingluck de uitspraak van het Constitutionele Hof negeert dat de verkiezingen kunnen worden uitgesteld. Aan de voorwaarden daarvoor is volgens hem voldaan gezien de politieke situatie: wanneer de verkiezingen tot chaos leiden en geweld leiden en wanneer eerlijke verkiezingen niet kunnen worden gegarandeerd.

Pheu Thai partijleider Charupong Ruagsuwan en partijleden hebben al bezwaar gemaakt tegen de uitspraak en wekken de indruk dat ze het gezag van het Hof niet erkennen. Sommigen hebben zelfs geprobeerd zelf de grondwet te interpreteren, schrijft Abhisit op zijn Facebook-pagina.

Dinsdag vindt overleg plaats tussen Yingluck en de Kiesraad over eventueel uitstel van de verkiezingen.

08:21 Het had niet veel gescheeld of 800 anti-regerings demonstranten waren vandaag in Nakhon Ratchasima op de vuist gegaan met roodhemden, die 200 man sterk waren. De demonstranten marcheerden naar het gemeentehuis, waarin een van de stembureaus was gevestigd. Onderweg kwamen de twee groepen elkaar tegen. Het bleef echter bij wat gescheld heen en weer, versterkt door luidsprekers. Later arriveerde de politie met 150 man om de gemoederen te bedaren. De demonstranten besloten tot 3 uur bij het gemeentehuis te blijven. Of ze daadwerkelijk de toegang blokkeerden, vermeldt het bericht niet.

(Vervolg van 04:28) Volgens Bangkok Post gaat het om 39 kiesdistricten. In elf kiesdistricten kan normaal gestemd worden.

05:37 Alle Japanse tours naar Thailand zijn geannuleerd, zegt Anake Srihevachart, president van de Thai-Japan Tourist Association. Hoeveel toeristen Thailand daardoor misloopt, vermeldt het bericht niet. Wel dat Japanners gemiddeld een 5-daagse trip maken. Vorig jaar bezochten 1,4 miljoen Japanners Thailand. Ze besteedden gemiddeld 20.000 tot 30.000 baht per persoon.

(Vervolg van 04:28) Volgens The Nation gaat het onder andere om Bang Bon, Pathum Wan, Bang Kapi, Klong Toey, Don Mueng, Dusit, Thung Kru, Bang Kho Laem, Min Buri, Thawee Wattana, Lak Si, Bang Sue, Rat Burana, Ratchathewi, Bang Khen en Chatuchak. In het Noordoosten, Oosten en de Central Plains zijn geen problemen. Ook in het Zuiden zijn stembureaus ontoegankelijk; details ontbreken.

04:28 De voorverkiezingen in minstens 35 kiesdistricten (van de 50) in Bangkok, waaronder Pathumwan, Don Mung, Bang Bon, Dusit en Bang Kapi (foto), zijn afgelast. Demonstranten sloten met hangsloten de stembureaus af. Voor Bang Kapi betekent dit dat 80.000 kiezers niet hun stem kunnen uitbrengen. De demonstranten gingen vanochtend om 5 uur op pad.

02:44 Het CMPO gaat de teugels aantrekken. Het wil dat de protestbeweging de zeven rallylocaties ontruimt c.q. de door haar belegerde overheidsgebouwen. Het heeft daartoe een onderhandelingsteam gevormd van vertegenwoordigers van politie, leger en het ambtelijk apparaat. DSI directeur-generaal Tarit Pengdith zegt dat geen geweld zal worden gebruikt om demonstranten te verspreiden.

De zeven locaties zijn de kruisingen Pathumwan, Ratchaprasong, Asok, Lumpini en Lat Phrao, het Victory Monument en de Chaeng Wattanaweg. Die worden sinds 13 januari bezet gehouden in het kader van de operatie Bangkok Shutdown. Volgens Tarit is het essentieel dat ze vrijgemaakt worden, opdat overheidsdiensten, zoals het Consular’s Affairs Department, weer kunnen functioneren.

Het CMPO waarschuwt de bevolking dat ze in overtreding is wanneer ze de gebouwen, wegen en de Rama VIII brug betreedt, waarvoor conform de noodverordening ‘Verboden toegang’ geldt. Het CMPO zet ook de jacht in op belangengroepen, hoteleigenaren en bedrijven die de protestbeweging ondersteunen. Wie zich daaraan schuldigt maakt, loopt het risico dat zijn bezittingen worden geconfisqueerd. Verder worden morgen tegen 16 protestleiders arrestatiebevelen [bij de rechtbank] aangevraagd.

Minister Chalerm Yubamrung, hoofd CMPO, heeft de protestbeweging gewaarschuwd niet het CMPO-kantoor te belegeren en hij vraagt actieleider Suthep zich aan te geven. Chalerm maakt zich zorgen over Suthep’s veiligheid. Een ‘derde partij’ zou hem kunnen aanvallen. PDRC-demonstranten gaan vandaag naar het huis van Chalerm in Bang Bon.

01: 51 Het Constitutionele Hof heeft vrijdag geen rekening gehouden met het feit dat in het buitenland al gestemd werd, is de kritiek van een groep academici die de fraaie naam Assembly for the Defence of Democracy (AFDD) draagt. Het Hof bepaalde toen in een zaak, aangespannen door de Kiesraad, dat de wet zich niet verzet tegen uitstel van verkiezingen. Het gaf de Kiesraad en de regering opdracht daarover overeenstemming te bereiken.

Volgens de AFDD mist het vonnis van het Hof een juridische basis. Het gebruikte alleen het KB van 2 april, waarin de verkiezingen worden aangekondigd, als basis, maar dat besluit is niet relevant voor de huidige zaak. [Snapt u het? Ik niet.]

Voormalig regeringspartij Pheu Thai wil een nadere toelichting van het Hof en de Kiesraad over het risico dat de regering loopt, mocht ze onverhoopt besluiten de verkiezingen van 2 februari uit te stellen. Wordt ze dan voor de rechter gesleept, wil secretaris-generaal Phumtham Vejjayachai weten.

01:43 Het is een beetje mosterd na de maaltijd, maar de krant meldt het toch vandaag. Kleine politieke partijen verzetten zich tegen uitstel van de verkiezingen vandaag. Ze lieten na de uitspraak van het Constitutionele Hof van vrijdag [dat uitstel mogelijk is] weten de Kiesraad en premier Yingluck voor de rechter te slepen als ze dat doen.

Want, zeiden ze gisteren: We hebben voorbereidingen getroffen en geld uitgegeven. De partijen zeiden vandaag een brief aan de Kiesraad en Yingluck te zullen overhandigen, waarin hen gevraagd wordt de verkiezingen te laten doorgaan.

01:22 Het huis van een van de demonstranten, die vorige week bij het hoofdbureau van de Royal Thai Police letters van de muur sloopten, is vannacht onder vuur genomen. Het acht personen tellende gezin, dat lag te slapen, is ongedeerd. Wirachat Premkamon, bijgenaamd ‘Underwear Hero’, is lid van het NSPRT, het radicale broertje van de protestbeweging.

De politie gaat vooralsnog uit van een politiek motief, maar sluit ook niet uit dat de aanslag op de woning in Kamphaeng Phet, te maken heeft met een persoonlijk conflict omdat Wirachat actief is in de tweedehands autohandel.

Wirachat kreeg zijn bijnaam omdat hij vorig jaar december tijdens schermutselingen tussen politie en demonstranten op de Ratchadamnoen Nok Avenue in onderbroek de politie met een brandblusser bespoot. De politie belaagde de demonstranten toen met traangas. Een foto van Wirachat van die scène verscheen later op de social media.

30 reacties op “Bangkok Breaking News – 26 januari 2014”

 1. Jack zegt op

  Eind volgende week en eind februari zijn wij twee dagen in Bangkok. Nu kan ik niet vinden of ons hotel binnen het afgesloten gedeelte ligt. Kan iemand mij daar informatie over geven?
  Het betreft: Narai Hotel, 222 Silom Road, Bangkok 10500,

  Mijn voorkeur gaat uit om vanuit de luchthaven met de taxi naar dit hotel te gaan. Is dat goed te doen, ondanks de demonstaties?
  (volgens de tips een taxi bij de aankomsthal zoeken)

  Tot slot, weet iemand een goed restaurant met mooi uitzicht over de stad in de buurt van dit hotel?

  Alvast bedankt voor de reactie’s

  Jack

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Jack Een taxi zoeken bij de aankomsthal raden wij af omdat dit strafbaar is. Er zijn op dit moment alleen kruispunten geblokkeerd. Over het algemeen weten taxichauffeurs wel hoe het dichtst bij de plaats van bestemming te komen. Ik heb even op de kaart gekeken. Uw hotel ligt ver van de protestlocatie op de kruising Silom-Rama IV. Dus de taxi moet bij uw hotel kunnen komen.

   • Jack zegt op

    Dick bedankt voor je reactie. Waar kan ik het beste een taxi pakken op de luchthaven? Zijn er speciale plaatsen?

    Gr,
    Jack

    • Dick van der Lugt zegt op

     @ Ja, er zijn speciale plaatsen voor taxi’s die een vergunning hebben van de luchthaven. Uit mijn hoofd: op de begane grond. Je geeft je bestemming op bij een tafeltje, krijgt een bonnetje (bewaren) en betaalt 50 baht extra op de ritprijs die op de meter staat. Mocht de chauffeur fout willen en de meter niet aanzetten of onderweg uitzetten (een enkele keer gebeurt dat), dan kun je een klacht indienen en hebt het bonnetje als bewijsstuk. Noteer in dat geval het nummer van de taxi. Mij is het nog nooit overkomen, khun Peter wel een keer dat de chauffeur de meter onderweg uitzette, terwijl hij toch in het gezelschap was van zijn Thaise geliefde.

    • Martin zegt op

     Officiële taxi kun je als volgt vinden.
     Voorbij doane naar rechts in de aankomsthal en roltrap of lift 1 verdieping lager nemen.
     Bij officiële taxi aanduiding vliegveld is het.

  • top martin zegt op

   Voor volledige informatie op al je vragen ga je ook naar de Bangkok-Thailand tourist Information op de luchthaven floor 2, bij gate 3. Notabene kom je zowiezo uit de duane op floor 2, in de buurd van gate 8-6. Dus gewoon effe doorlopen. De Tourist info gooit je ook plat met gratis plattegronden en andere brochure info. Een aanrader dus ?.

  • top martin zegt op

   Heel kort bij jouw ligt het Bayoke Sky hotel, niet te verwisselen met Bayoke Suite Hotel. Restaurant op etage 75, buffet vorm. Mooi uitzicht over Bangkok. Info: http://www.bayokesky.co.th
   Aangepaste kleding vereist: geen slippers, geen korte broek, geen T-Shirt zonder mouwen !!!
   Smakelijk eten.

 2. Buicksquad zegt op

  Scarlet rooftop bar restaurent 37e etage pulmann hotel silom road op loopafstand van uw hotel

 3. wanderingfox zegt op

  beste redactie, als toerist is het handig te weten wat de protestmlocaties precies zijn.
  Er worden 6 wegen en victory monument genoemd. Victory monument is duidelijk.
  Kun je voor de 6 wegen nog aangeven voor welke kruispunten dat geldt, dus 2 wegen per kruispunt dan is het duidelijk voor iedereen die Bangkok niet kent waar het precies is.

  • Khun Peter zegt op

   Beste, dat is al veel malen aangegeven. Maar bij deze nog een keer. Dit zijn de protestlocaties waar toeristen moeten wegblijven:
   1. Pathumwan
   2. Ratchaprasong
   3. Silom (Lumpini Park)
   4. Latphrao
   5. Asoke
   6. Victory Monument

   en ook bij:

   – Het regeringcomplex op Chaeng Wattana Road
   – Phan Fa Bridge op Ratchadamnoen Avenue
   – Chamai Maruchet Bridge – Phitsanulok Road

   • L zegt op

    Beste Peter,

    Misschien interpreteer ik het verkeerd maar je reactie komt wat geïrriteerd over. Deze irritatie begrijp ik niet helemaal. Voor ons die bekend zijn in Bangkok weten waar deze locaties zich bevinden maar een gemiddelde toerist zegt een locatie als Phatumwan niets. Misschien s het handiger wanneer er herkennings punten als winkelcentra worden genoemd. Ik kan mij voorstellen wanneer je niet bekend bent in een wereld stad als Bangkok dat je je zorgen maakt en niet weet waar je nog kunt komen. En ik denk ook dat wij allen weten dat in Thailand iets kan ogen als een feestje naar kan eindigen met een vlam in de pan!

    • Khun Peter zegt op

     Nee hoor, je interpreteert het verkeerd. Zie hier een kaartje: http://bit.ly/1fngkAR

     • andre vos zegt op

      Beste Peter, Die namen zeggen me als onebekende toerist inderdaad niks, daarom stelde ik de vraag ook. Soms heet een wijk zo dan weer een straat maar welk kruispunt bedoeld wordt kan ik er volgens nederlandse denkwijze niet uit opmaken.Het kaartje geeft wel duidelijk punten aan, maar wat betekenen de rode vlekkken, de blauwe prikkers en de blauwe vlagjes. Wat zijn de protest locties of verboden verklaarde gebieden voor samenscholings verbod. Kortom welke moet ik mijden.
      Om precies te zijn heb ik juist een hotel geboekt op het kruispunt van bts en skytrain kan ik daar heen en vandaan?

      • andre vos zegt op

       Ik weet nit of het bts of mrt is, de haltes heten makasan en phetchaburi, en het hotel unico premium metro link.

       • Dick van der Lugt zegt op

        @ Andre Vos Heb even op de kaart gekeken. Je hebt een hotel op een prima locatie uitgekozen. Het is per taxi goed bereikbaar via de Petchaburi Rd. Openbaar vervoer: Airport Rail Link station Makkasan. Verder heb je het Saen Saep kanaal in de buurt waar een veerboot vaart.

      • Khun Peter zegt op

       Beste Andre, duidelijker dan op het kaartje staat kan ik het niet uitleggen. Kijk er nog eens goed naar. Op de markeringen kan je klikken voor een toelichting.

 4. Maarten zegt op

  Ik ben benieuwd wie nu volgens Chris de dader van de moord is. Zou het weer een boze winkelier zijn?

  • Soi zegt op

   Uit de berichten kan ik niet opmaken dat er een moord is gepleegd. Ook Thailandblog meldt dat niet. Er is helaas geschoten, maar of de schutter wilde moorden? Dat is van een heel andere orde.

 5. Ellis zegt op

  google even op protest sites during bangkok shutdown. Dit is redelijk actueel. Heb vanmiddag nog diverse protestplekken gezien en er langs gelopen. Wel rekening houden met het feit dat veel wegen 1 richtingsverkeer zijn en dat taxi’s er niet altijd langs kunnen. BTs en MRT zijn goed te doen.

 6. Rob V. zegt op

  Elkaar belagen of zelfs dood schieten is natuurlijk hartstikke fout. Triest dat er mensen zijn die naar de wapens grijpen. Maar evenmin begrijp ik de blokkades van stemburo’s. Ieder zichzelf respecterend democratisch burger erkent het recht om te stemmen. De blokkades kan ik dus ook niet goed keuren. Laat mensen zelf beslissen of ze de verkiezing willen boycotten, blanco (no vote) stemmen of op een partij. Nu zal het van ontspoorde figuren als Suthep (en aan de andere kant figuren als de Shinawatra’s) niet verbazen want die hebben lak aan democratie en de rechtstaat als het hun niet uitkomt. Maar want vinden zogenoemde democraten als Abhisit hier nu van? Voor zover ik de stukken op TB kan nagaan heeft hij niet echt duidelijk afstand genomen van de manier van werken van de PRDC en NSPRT.

  Echte democraten hadden het kiesstelsel natuurlijk al lang hervormt tot een representatief stelsel waarin de “kamers” (senaat etc.) een exacte afspiegeling zijn van de verkiezingsuitslag. Dat is tot op heden helaas niet het geval. Hervormingen zijn dus nodig, gevolgd door verkiezingen zonder gekke blokkades.

  • danny zegt op

   beste Rob,

   Als er geen enkel vertrouwen is in wat er met de stemmen wordt gedaan op de stembureau’s bijvoorbeeld weg gegooid of gemanipuleerd of gebruikt om na de verkiezingen mensen te bedreigen dat zijn dit voor sommige demonstranten reden om stemlokalen te blokkeren.
   Natuurlijk ben ik ook een voorstander van jouw gedachte dat mensen vrij moeten kunnen kiezen om te gaan stemmen ,maar als er geen vertrouwen is in die stembureau ’s dan vormt dit het probleem met alle gevolgen van dien.
   Op zich ben ik het helemaal eens met jouw mening onder normale omstandigheden.
   een groet van Danny

 7. geelhemd zegt op

  Onze democratie is in geen enkel opzicht te vergelijken met die van Thailand. Elke (voor) oordeel over wat daar nu gebeurt of straks gaat gebeuren is dan ook verkeerd. Of je nu aanhanger bent van de regering of van de oppositie. Alleen de geschiedenis lost alles op. Daar laat ik het bij.

 8. Soi zegt op

  Thailand is er ook nog lang niet met verkiezingen, of met een hervorming van het kiesstelsel, dan wel met een parlement cf de verkiezingsuitslag, of als de omstandigheden weer zijn genormaliseerd. Wat betekent dat laatste nou precies? ‘Normale’ omstandigheden zijn die zoals we hebben gezien in bv de afgelopen 10 jaar. Zeg maar vanaf dat Thaksin aan de macht kwam. Dat wat was in de afgelopen 10 jaar, hield in de politieke en sociale werkelijkheid van alledag. En voor die tijd, dus voor 2004, waren de omstandigheden ook gewoon ‘normaal’, cq gewoon vlgs TH begrippen en verhoudingen, en te doen gebruikelijk. Wil je dus naar normale omstandigheden, dan kom je in exact dezelfde toestanden terecht van bv de afgelopen 2 jaar.

  Volgens mij is dat nou precies wat een steeds groter wordend deel van de bevolking niet wil. Het onterecht verklaren van blokkades of demonstraties heeft dan ook geen zin, is onverstandig en leidt tot niets. De demonstraties geven juist aan dat verhoudingen tussen vele geledingen van de samenleving verziekt zijn, en dat diezelfde geledingen hun onderlinge verhoudingen eerst moeten opschonen. Vorming van een verzoeningsforum zou een manier kunnen zijn, bv olv Ban Ki-moon, en geen Tony Blair. Politieke en sociale hervormingen zijn dan een logisch vervolg, en zijn dan uitvloeisels ervan. Niet enkel zomaar losse kreten, want wat moet je nou hervormen als je t/m okt 2013 je daagse werkelijkheid normaal vond?
  Let wel dat de demonstraties, oftewel de Bangkok Blokkade, zijn door de geelhemden begonnen omdat ze Yingluck cs dwars wilden zitten, niet omdat ze politieke hervormingen wilden. Dat kwam later pas. En de roodhemden hebben hervorming nooit in de mond gehad, in tegendeel: hun beleid heeft slechts voor vervorming gezorgd.
  Het is nog lang niet afgelopen, niet als de verkiezingen niet doorgaan, ook niet als ze worden uitgesteld, ook niet als ze tzt een uitslag kennen. Wat de een prima vindt, is voor de ander onacceptabel.
  Nee, er is nog heel wat huiswerk te doen, veel puin geruimd, enorme tegenstelingen overbrugd, boeren tevreden gesteld, en vertrouwen hersteld. Want zeg nou zelf: van dat laatste loopt het ook niet over hier in TH. Er wordt veel beloofd, en belofte maakt schuld. Ooit moeten velen de schaamte voorbij, en dat gaat menigeen ten zeerste proberen te voorkomen. Nogmaals neen, zij die denken dat het binnenkort gedaan is met de overlast in BKK, gaan van een kouwe kermis thuiskomen, nog kouder dan de ochtenden in de Isaan.

 9. Christina zegt op

  We komen zondagmiddag 2 februari aan op de luchthaven. We hebben voor een week hotel Rambuttri Village Plaza geboekt. Kunnen we daar met een taxi komen? Of is het beter om met het openbaar vervoer te gaan? Moeten we ergens overstappen en waar moeten we uitstappen? Hoe ver is het dan nog lopen?
  Alvast bedankt voor tips.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Christina Heb even op de kaart gekeken. Je bevindt je ver van het strijdgewoel. Met een taxi moet kunnen, die maakt wel een omweg. Een andere mogelijkheid is: Airport Rail Link, overstappan op Phaya Thai op de BTS, naar station Saphan Tak Sin, daar de veerboot nemen en uitstappen op de pier in de buurt van je hotel, maar ik weet niet hoe die pier heet. Wie helpt?

   • top martin zegt op

    Hallo Dick, hallo Christina. De naam van het Hotel is verkeerd en heet Rambuttri Village Inn & Plaza.
    Te bereiken via Pier : Phra A-Thit. Dan nog ca. 150-250mt lopen.

    Bron: I-Net site van het Hotel.
    M.vr.gr. Top Martin

    • top martin zegt op

     Sorry – vergeten te vermelden. Dat komt als je snel wilt zijn. De pier Phra Athit heeft pier nummer . . 13.

 10. Carine zegt op

  Beste allen,

  Allereerst; verschrikkelijk wat er in Thailand gebeurt. Wij hopen snel op een vreedzame oplossing voor iedereen!

  Ik heb hierbij ook een vraag; wij komen a.s. vrijdagmiddag aan in Bangkok en hebben hotel Nuovo City Bangkok geboekt. Is het volgens jullie veilig en kunnen we met een taxi er komen?

  Ik hoop dat jullie advies kunnen geven.

  Mvg,

  Carine

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Carine Je kunt er met de taxi komen, maar misschien moet die een omweg nemen. Het hotel ligt ver van het strijdgewoel. Een alternatieve route is de Airport Rail Link nemen, op Phaya Thai overstappen op de BTS, uitstappen op station Saphan Taksin, de veerboot nemen, uitstappen op de Phra Arthit Pier. Volgens de toelichting op de kaart is die close-by.

 11. Carine zegt op

  @ Dick: dank je wel voor je snelle reactie!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website