Enige tijd geleden stond er in ‘The Nation’ een opmerkelijk artikel (18-09-2010). De Thaise wetenschapper Dr. Art-ong Jumsai na Ayudhya, die onder andere voor de NASA heeft gewerkt, deed een verontrustende uitspraak: “Bangkok is binnen zeven jaar onbewoonbaar, wanneer het gebied rond de Golf van Thailand word getroffen door een Tsunami”.

Deze verwachting is reëel omdat Thailand ligt op het zogenaamde Eurasian Plateau. Een gebied wat vaker te maken heeft met aardbevingen en Tsunami’s. De opwarming van de aarde zal zorgen voor veranderende weerpatronen, dit heeft een grote invloed op de aardkorst. Hierdoor zal Thailand vaker dan ooit te maken krijgen met aardbevingen en Tsunami’s.

Dit gegeven in combinatie met het stijgen van de zeespiegel, zal grote gevolgen hebben voor het zuiden van Thailand wat kwetsbaar is voor Tsunami’s vanuit de Golf van Thailand. Een aardbeving van 6 op de schaal van Richter, kan er voor zorgen dat de provincies in het Noorden zoals Mae Hong Song, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Lampang en Uttaradit zullen overstromen.

De centrale regio zoals Bangkok, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Samut Prakan, Nonthaburi en Ayutta zullen tevens overstromen door zeewater. Hij verwacht dat een dergelijke ramp zich binnen zeven jaar kan voltrekken.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Bangkok binnen zeven jaar onbewoonbaar”

 1. Ferdinand zegt op

  Tja, dan de komende 7 jaar nog maar zoveel mogelijk genieten van deze heerlijke onbewoonbare stad. Alles wat fout is vind je hier, alles wat goed is ook.

  Heb Thailand door Bangkok leren kennen. Heerlijk avontuur, het stinkt maar het leeft.
  Warenhuizen, uitgaanscentra, mensen, eten. Ja hoor.
  Alleen na een of twee weken wil ik weer even weg.

 2. Steve zegt op

  Het is niet te hopen. Die klimaatdiscussie is lastig voor leken. De mensen in Isaan zijn het beste uit. Daar staan de meeste huizen op palen 😉

 3. Robert zegt op

  Nu het over Bangkok gaat, de volgende vraag: ben ik de enige, of vinden andere expats ook dat er in BKK in het weekend geen ruk te doen is? Als je geen interesse in de bar/sex scene hebt houdt het al snel op. Shopping malls, een movie, en wat Thais eten – that’s it. Ik kan meestal niet wachten de stad te ontvluchten in het weekend.

  • Robert zegt op

   Ik besef dat ‘geen ruk te doen’ een wat ongelukkige uitdrukking is mbt BKK. Ha ha ha! Nu dat uit de weg is geruimd ben ik benieuwd naar verdere serieuze reakties van andere expats. Is BKK nu al ‘onbewoonbaar’ of breng je de meeste weekends in BKK door? Hoe dan?

   • Ferdinand zegt op

    Gelijk heb je wel een beetje. Woon zelf in de Isaan. 1 of 2x per jaar weekje in Bangkok. Soms noodgedwongen omdat je dingen te regelen hebt. En inderdaad hoofdzakelijk shoppen en uitgaan. Cultuur blijft beperkt tot tempels., discos, restaurants.
    Voor theaters hoef je niet echt naar BKK. Dus paar dagen is genoeg en dan weer weg. Maar een belevenis blijft het. De georganiseerde puinhoop boeit me altijd weer. Ik hoef er niet te leven.

    • Gerrit zegt op

     Zeker geen interesse in cabaret, concerten, ballet, jazz etc? Zelfs Nederlands danstheater..

     Gerrit

     • Ferdinand zegt op

      Concerten wel, als ze niet buiten tussen Thais die al volgelopen zijn met alcohol, Cabaret ? Thais cabaret ?? vaak geweest, als vakantieganger leuk om te zien, vermakelijk, maar nivo beneden nul na 3 x kan je het niet meer aanzien/horen. Maar ja ik weet, vooroordeel, cultuurverschil.
      Maar als vaker gezegd wat goed is is goed wat slecht is blijft slecht. Zelfde met films, bisoscoop, 9 van 10 zijn vecht- en komische films van een ongelooflijk gehalte. Vooral geen dialoog maar aktie. Maar goed smaken verschillen.
      Maar in die 2 x p jaar weekje Bangkok genoeg te beleven aan andere dingen die er wel zijn. En voor vakantiegangers die voor het eerst komen is Bangkok een grote belevenis. Trouwens voor mij na 20 jaar ook nog steeds. Voor een weekje hou ik wel van die drukte, winkels,verkeerschaos,uitgaan en ja hoor ook af en toe de barscene (zelf zonder alcohol, ook dat is mogelijk)en Thaise vrouwen. Als ik er maar niet te lang hoef te wonen. Bangkok een van de leukste steden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website