Central World in brand

De Thaise overheid probeert de rust te herstellen in Bangkok en andere delen van Thailand. Naast de noodverordening, die geldt voor 23 provincies, is er ook een avondklok ingesteld.

Noorden en Noordoosten onrustig

Vooral uit het Noorden en Noordoosten komen meldingen van onrust. Na het ingrijpen van militairen in Bangkok, verzamelden zich meer dan 13.000 demonstranten in de diverse steden. Barricaden van brandende autobanden, vernielingen en overheidsgebouwen werden in brand gestoken.

Redshirts leiders geven zich over

De komende dagen zal moeten blijken of de Thaise overheid de chaos in Bangkok en andere delen van het land kan beteugelen. De meeste Redshirt leiders zijn gearresteerd of hebben zich vrijwillig aangegeven bij de politie.
Vandaag melde Veera Musikhapong, Weng Tojirakarn en Korkaew Pikulthong zich bij de politie. De populaire popzanger en roodhemd leider Arisman Pongruengrong, is ondanks eerdere berichten nog op de vlucht, meldt Bangkok Post.

35 gebouwen in brand

Gisteren zijn er uitslaande branden gemeld op 35 verschillende plaatsen in Bangkok. Het beursgebouw, een theater en diverse winkelcentra waaronder Central World zijn door brand verwoest.
Het ingrijpen van het leger op 19 mei heeft tot een fors aantal slachtoffers geleid. Het Erawan Emergency Medical Centre in Bangkok rapporteerde 15 doden (waaronder de Italiaanse freelance journalist) en 98 gewonden.

.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website